Ezeli Rekabet Afrika'ya Sıçradı - Son Dakika
Güncel

Ezeli Rekabet Afrika'ya Sıçradı

Ezeli Rekabet Afrika\'ya Sıçradı

23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Afrika’nın güneyinden gelen Swazilandlı çocuklar, Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki rekabeti ülkelerine taşıyor.

26.04.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Afrika'nın güneyinden gelen Swazilandlı çocuklar, Galatasaray- Fenerbahçe arasındaki rekabeti ülkelerine taşıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl altıncısını düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda yine dünya çocuklarını misafir etti. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar arasında Afrika'nın güneyindeki Swaziland Krallığı'ndan gelen çocuklar dikkat çekti. Afrika'dan gelen çocuklar, ülkelerine dönerken Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabeti de taşıdı. 41 ülkeden gelen bin üzerinde çocuğu Kocaeli'de misafir eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Afrika kıtasının güneyindeki Swaziland Krallığı'ndan gelen konukları da vardı. Derince Piri Reis Ortaokulu'ndan velilerin evlerine yerleşen Afrikalı çocuklar, burada kendi yaşıtlarıyla unutulmayacak dostluklar kurdu. Swaziland'dan gelen çocuklar, Kocaeli'den ayrılmadan önce Piri Reis Ortaokulu'nda bir gösteri düzenleyerek, kendi ülkelerinin kültürünü yansıttı.

Derince Piri Reis Ortaokulu'nun velileri de Afrika'dan gelen çocuklardan çok memnun kaldıklarını, kendi çocuklarından ayırmadıklarını söylediler. 6 gün boyunca kaldıkları evlerin birer evladı haline gelen Afrikalı çocuklar, çok sayıda Türkçe kelime de öğrendi. İçlerinde Müslüman çocukların da olduğu Swaziland Krallığı'ndan gelen çocuklar, "Günaydın, iyi akşamlar, selamun aleyküm, aleyküm selam, seni seviyorum, merhaba" kelimelerini kolaylıkla söylemeye başladıkları görüldü. Çalan her müzikle en güzel şekilde uyum sağlayarak oynayan çocuklar, halay çekmenin yanı sıra "Ankara'nın bağları" türküsünde de hünerlerini sergiledi.

Afrikalı çocukların, evlerinde kaldıkları çocukların tuttukları futbol takımından da çok etkilendikleri öğrenildi. Swazilandlı çocuklar da böylece Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabete katılmış oldu.

Türk çocukların, misafir ettikleri Afrikalı çocuklara "En büyük Galatasaray" ve "En büyük Fenerbahçe" demeyi öğrettiği görüldü. Böylece Afrikalı çocuklar arasında da ciddi bir ezeli rekabet başlamış oldu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ezeli Rekabet Afrika'ya Sıçradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement