Ezine'de Çiftçilere Tohum Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Ezine'de Çiftçilere Tohum Dağıtıldı

Ezine'de çiftçilere yem bitkisi trinova (süt otu) tohumu dağıtımı yapıldı.

14.10.2018 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ezine'de çiftçilere yem bitkisi trinova (süt otu) tohumu dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında İl Özel İdaresi iş birliği ve Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde çiftçilere yem bitkisi süt otu tohumu hibe edildi.

Kızılköy ve Balıklı köylerindeki 28 çiftçi için hibe yardım olarak temin edilen bin kilogram süt otunun dağıtımı törenle yapıldı.

Ezire Kaymakamı Ali İkram Tuna, törende yaptığı konuşmada, Ezine'nin her alanda belli bir noktaya geldiğini ama bunu daha yukarıya çekmek istediklerini ifade etti.

Bu gelişmeyi sağlayabilmek için daha fazlasının yapılması gerektiğini belirten Tuna, şunları kaydetti:

"Artık üretimde kaliteyi, verimliliği, standartlaşmayı sağlamanın yollarını aramamız lazım. Tarım, hayvancılık ve sanayi birbirini besleyen şeyler. Çünkü birbirlerinin ham maddeleri, birilerinin çıktısı diğerinin ham maddesi. O yüzden bu üç alanı birlikte değerlendiriyoruz. İnşallah burada güzel bir organize sanayi bölgesini inşa ediyoruz. En kısa zamanda da sanayicilerimizin ve müteşebbislerimizin hizmetine koyacağız bunu."

İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ise kurum olarak eğitim faaliyetleri, yol gösterme ve projelendirme gibi birçok konuda her zaman üreticinin yanlarında olduklarını ve her türlü desteği verdiklerini dile getirdi.

Törene, Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Eren, AK Parti Ezine İl Genel Meclisi Üyesi Bahri Uysal, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga ve AK Parti Ezine İlçe Başkanı Güray Yüksel de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ezine'de Çiftçilere Tohum Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement