!f İstanbul'u Anomalisa Açıyor! - Son Dakika
Kültür Sanat

!f İstanbul'u Anomalisa Açıyor!

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenecek 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nin açılış filmi belli oldu.

12.01.2016 17:02  Güncelleme: 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Charlie Kaufman ve Duke Johnson'ın stop-motion tekniğiyle çektikleri, eleştirmenlerce "yılın başyapıt filmi" sayılan "Anomalisa", Türkiye'de ilk kez !f İstanbul'da gösterilecek.

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nin açılış filmi belli oldu. "Being John Malkovich", "Adaptation", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" gibi pek çok modern klasiğin yazarı Charlie Kaufman ile televizyon tarihinin en sıradışı animasyon dizisi "Mary Shelley's Frankenhole"un yaratıcısı Duke Johnson'ın birlikte çektiği "Anomalisa", Türkiye'de ilk kez !f İstanbul'da gösterilecek.

Esquire: "Yılın en insani filmi"

Daily News'un "Rüzgâr Gibi Geçti'nin varoluşçu kukla film hali", Variety'nin "Küçük bir mucize" sözleriyle övdüğü, birçok eleştirmen tarafından da "yılın başyapıtı" sayılan "Anomalisa", hayatının sıkıcılığından bezmiş aile babası ve "Onlara Yardım Etmenize Nasıl Yardım Edebilirim?"in saygın yazarı Michael Stone'un karanlık, absürt ve sürreel yolculuğunu anlatıyor. Michael, müşteri hizmetleri profesyonelleri için bir kongrede konuşmak için gittiği Cincinnati'de kalacağı Fregoli Otel'de Akron hamurişleri satış temsilcisi Lisa ile tanışıyor ve çaresizliğinden olası bir kaçış olarak hayatının aşkına yelken açıyor.

Esquire'dan Matt Patches'ın da dediği gibi "yılın en insani filmi"ne dönüşen bu stop-motion animasyon harikası film, Charlie Kaufman'ın en önemli Amerikalı sinemacılar arasındaki yerini sabitlerken, Duke Johnson'ı da büyük bir yaratıcı yönetmen olarak ilan ediyor. "Anomalisa"da "herkesin sesi"ni Tom Noonan seslendirirken, Michael'a David Thewlis, Lisa'ya ise Jennifer Jason Leigh sesleriyle hayat veriyor. "Carol", "Fargo", "Being John Malkovich", "In Bruges" gibi pek çok filmin müziğini yapmış Carter Burwell'ın etkileyici müzikleri de filmin hüznünü güçlendiriyor.

Yılın animasyonu!

Kickstarter'da açılan kampanyada beklenilenin iki katı bağış toplayarak dikkatleri çeken ve Rosa Tran, Duke Johnson, Charlie Kaufman ve Dino Stamatopoulos'un yapımcılığını üstlendiği "Anomalisa", iki yıl animasyon yapım süreci olmak üzere toplam üç yılda tamamlandı. Prömiyerini yaptığı Venedik'te Jüri Özel Ödülü'nü kazanan film, Austin Fantastic Fest'te En İyi Yönetmen, San Diego, San Francisco, Indiana gibi pek çok eleştirmenler birliği tarafından da "Yılın Animasyonu" seçildi. "Anomalisa"nın adaylıkları arasında en dikkat çekeni ise, Lisa seslendirmesiyle Jennifer Jason Leigh'in Bağımsız Ruh Ödülleri'nde Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterilmesi oldu.

Ön satışlar 5 Şubat'ta!

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18- 28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul'da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilecek. !f İstanbul'un biletleri 5-7 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 19 - 21 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için biletix'te % 10 indirimle ön satışa çıkacak. Bu yıl festival biletleri biletix'ten ve sinema gişelerinden satın alınabilecek.

!f İstanbul\'u Anomalisa Açıyor!
Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat !f İstanbul'u Anomalisa Açıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement