Fabrika İşçilerine Mahkemeden Sevindiren Karar - Son Dakika
Güncel

Fabrika İşçilerine Mahkemeden Sevindiren Karar

Fabrika İşçilerine Mahkemeden Sevindiren Karar

Kocaeli’nde bir fabrikada çalışan 236 işçi, Türk Metal Sendikası’ndan, Birleşik Metal İş Sendikası’na geçtikleri için işten çıkartıldı.

24.11.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nde bir fabrikada çalışan 236 işçi, Türk Metal Sendikası'ndan, Birleşik Metal İş Sendikası'na geçtikleri için işten çıkartıldı. Ancak mahkeme 55 işçinin işe iadesine karar verdi.

Enpay Fabrikası'nda çalışan 236 işçi iddiaya göre Türk Metal Sendikası'ndan ayrılarak, Birleşik Metal İş Sendikası'na üye olunca işten çıkartıldı. Bunun üzerine işçiler Kocaeli 3. İş Mahkemesi'nde dava açtı. Dava ise bugün sonuçlandı. Mahkeme heyeti 55 işçinin geri iadesine karar verdi. Duruşma salonunda davacı avukatları Murat Özveri ve Saliha Sarıçiftçi ile davalı Enpay'ı temsilen avukatlar İlter Yılmaz ile Nejla Acar hazır bulundu. Mahkemenin kararına göre işveren işçilere 8 maaş tazminat vererek işe kabul etmeyecek, ya da 4 maaş tazminat ödeyerek işçileri yeniden çalıştırmaya başlayacak. İşçiler ayrıca sendikal gerekçelerle işten atıldıkları için sendikal tazminat da alacak.

"ADALETE GÜVENİYORUZ"

Duruşma sonrasında bir açıklama yapan Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, "Adalete güveniyoruz. Adalet tecelli etti. Bu anlamda gerçekten çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Yaşanan olaylara ilişkin insanların çektiği olumsuzlukları adalette karşılığını bulmasından ötürü çok mutluyuz. Muhtemelen karar temyize gidecektir. Diğer davalarda var. Arkadaşlarımızın bütün amacı işlerine geri dönmek. Farklı bir düşünce ile insanlar bu yola çıkmadı. Sendikal mücadele de karşılığını, çektiği sıkıntıları çözümü için bu mücadele yapıldı" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fabrika İşçilerine Mahkemeden Sevindiren Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement