Facebook, Canlı Yayın Kurallarını İhlal Eden Kullanıcıların Hesaplarını Engelleyecek - Son Dakika
Teknoloji

Facebook, Canlı Yayın Kurallarını İhlal Eden Kullanıcıların Hesaplarını Engelleyecek

Facebook, Canlı Yayın Kurallarını İhlal Eden Kullanıcıların Hesaplarını Engelleyecek

Yeni Zelanda'da yaşanan cami saldırılarının Facebook üzerinden yayınlanmasından sonra şirket, canlı yayınlara yeni kurallar getirmeye karar verdi. Canlı yayın yapan kullanıcıların, topluluk kurallarını ihlal etmesi durumunda canlı yayın yasağı getirileceği duyuruldu.

15.05.2019 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilindiği üzere geçtiğimiz ay, Yeni Zelanda'da iki camiye saldırı gerçekleşmişti. Saldırıyı yapan kişi bu anları, Facebook üzerinden canlı olarak yayınlamıştı. 49 kişinin hayatını kaybettiği bu saldırının sonrasında Facebook, canlı yayın politikalarında değişikliğe gidiyor. Bundan sonra Facebook üzerinden yapılacak canlı yayınlarda kurallar iptal edildiği takdirde kullanıcılar geçici bir süreliğine yasaklanacak. Geçici yasaklamanın süresi, kullanıcının yapmış olduğu ihlale göre şekillenecek.

Facebook, Canlı Yayın Kurallarını İhlal Eden Kullanıcıların Hesaplarını Engelleyecek

Facebook yenilediği bu politika kapsamında, yapay zeka çalışmalarına da devam ediyor. Amerika'da bulunan Cornell ve Kaliforniya Üniversiteleri ile anlaşma yaptığı bu anlaşmanın sonucunda video akışların yönetilebilmesi için özel video analiz tekniklerinin geliştirileceği belirtildi. Anlaşmanın Facebook'a olan maliyeti ise 7.5 milyon dolar.

Konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulunan Facebook Ürün Yönetim Başkanı Guy Rosen, amaçlarının Facebook'u ve Facebook'un canlı yayın özelliğinin güvenliğini artırmak olduğunu ve kullanıcıları yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı korumak istediklerini ifade etti. Rosen, ilerleyen süreçte Facebook'un daha güvenli bir yer olması için politikalarında başka yeniliklere de gidileceğini belirtti.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Facebook, Canlı Yayın Kurallarını İhlal Eden Kullanıcıların Hesaplarını Engelleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement