FAHRETTİN ALTUN İSLAMOFOBİ NEFRET SUÇU OLARAK GÖRÜLMELİ - Son Dakika
Güncel

FAHRETTİN ALTUN İSLAMOFOBİ NEFRET SUÇU OLARAK GÖRÜLMELİ

İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Konferansının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Tüm dünyanın İslamofobi ve İslam düşmanlığını açık bir nefret suçu, bir insanlık suçu olarak görülmesi ve bu suçla etkili şekilde mücadele etmesi...

22.10.2022 12:17  Güncelleme: 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Konferansının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Tüm dünyanın İslamofobi ve İslam düşmanlığını açık bir nefret suçu, bir insanlık suçu olarak görülmesi ve bu suçla etkili şekilde mücadele etmesi gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde Beşiktaş'taki bir otelde düzenlenen "Hakikat Ötesi Dönemde Dezenformasyon ve İslamofobi ile Mücadele" konulu İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Konferansı dün başladı. Konferansta bugün bakanlar oturumu gerçekleştirildi. Konferansın açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptı. Konferansa İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülke temsilcileri katıldı. Altun, teşkilatın Enformasyon Bakanları Konferans başkanlığını Türkiye olarak devralmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek konuşmasına başladı.

ÜLKELER HER GEÇEN GÜN DEZENFORMASYONA DAHA YOĞUN ŞEKİLDE MARUZ KALIYOR

Altun, 'Dün konferansımızı teşrif eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında işaret ettiği üzere, iletişim teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte bilgiye, habere ulaşmak kolaylaşırken, insanlığın hakikatle bağı giderek zayıflamaya başlamıştır. İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında, kit le iletişim araçlarına ulaşım ve kullanıcılar arasındaki etkileşim artmış durumda. Bu gelişme bireyler, toplumlar ve devletler için birçok imkanı da beraberinde getirdi. Diğer taraftan bu muazzam imkan ne yazık ki gerçeğin tahrif edilmesi amacıyla da kullanılabiliyor. Geldiğimiz noktada her boyutta gerçeğe ve doğruya ulaşmanın zorlaştığı hakikat ötesi bir döneme hep birlikte şahitlik ediyoruz. Günümüzde dünyanın dört bir yanında bireyler, toplumlar ve ülkeler dezenformasyona, yalan habere, çarpıtmaya her geçen gün daha yoğun bir şekilde maruz kalıyor" dedi.

HAKİKATE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Fahrettin Altun, konferansın bu yıl 'Hakikat Ötesi Dönemde Dezenformasyon ve İslamofobi ile Mücadele" temasıyla gerçekleştirildiğini belirterek, 'Hakikate sahip çıkmak ve hakikat için mücadele etmek, yüce dinimiz İslam'ın temel öğretilerinden biridir. Dolayısıyla bizlerin bireysel ve toplumsal hayattan uluslararası ilişkilere, her boyutta hakikatten ayrılmama ve hakikati hakim kılmak bizim temel sorumluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

İSLAMOFOBİ DEDİĞİMİZDE İSLAM DÜŞMANLIĞINI, MÜSLÜMAN KARŞITLIĞINI KAST EDİYORUZ

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasına vurgu yapan Altun, 'Günümüzün küresel tehditlerinden biri de hiç kuşkusuz İslam düşmanlığıdır. Biz İslamofobi dediğimizde, esas itibariyle İslam düşmanlığını, Müslüman karşıtlığını kast ediyoruz. İslam dinine ve Müslüman kardeşlerimize yönelik düşmanlık dünyanın dört bir yanında yoğun bir şekilde artış gösteriyor. Günümüzde dezenformasyon faaliyetleriyle kasıtlı şekilde yükseltilen İslam ve Müslüman karşıtlığı ne yazık ki günden güne kendisine daha geniş alanlar bulabiliyor. Böylece İslam ve Müslümanlar ötekileştirilerek bir nefret nesnesi haline getirilmek isteniyor. Nitekim her yıl yayınlanan Avrupa İslamofobi Raporu'nda İslam karşıtı ırkçılığın sosyal ve siyasal yaşamın birçok alanında hissedildiğini görüyoruz" diye konuştu.

BAZI ÜLKELER İSLAMOFOBİNİN KURUMSALLAŞMASINA YOL AÇIYOR

Altun, 'İslamofobi aynı zamanda dünya toplumunu parçalayan, küresel huzur ve istikrarı tehdit eden bir özelliğe de sahip. Dolayısıyla tüm dünyanın İslamofobi ve İslam düşmanlığını açık bir nefret suçu, bir insanlık suçu olarak görülmesi ve bu suçla etkili şekilde mücadele etmesi gerekiyor. Yani bu suçla mücadele etmek sadece Müslümanların değil, uluslararası toplumun asli görevlerinden biri olmalıdır. Ancak ne yazık ki bazı ülkeler bu insanlık suçuyla mücadele etmek bir yana, yürürlüğe koydukları düzenlemelerle İslamofobinin, İslam düşmanlığının kurumsallaşmasına hizmet ediyorlar" dedi.

MÜSLÜMANLARIN YAŞADIĞI SORUNLAR ULUSLARARASI GÜNDEMİN PARÇASI OLMALI

Altun, 'Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm küresel kurumların reforma tabi tutulması gereklidir ve İslamofobi ile mücadele noktasında da bu gerekliliğin kendini açık ve net şekilde gösterdiğini görüyoruz. Bu nedenle küresel örgütlerde İslam ülkelerini de kapsayan karar alma mekanizmalarının genişletilmesi gerektiği ihtiyacı kendisini bir kere daha göstermektedir. Müslümanların yaşadığı sistematik sorunlar uluslararası gündemin bir parçası olmalıdır" şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DEZENFORMASYON FAALİYETLERİ

Altun, 'Maalesef uluslararası yayın organları Müslümanlara yönelik olarak son derece olumsuz imajlar çiziyorlar. Küresel ana akım medya Müslümanların sorunlarına, görüşlerine yeterince yer vermiyor. Bu durum, uluslararası medyayı bir yankı odasına çeviriyor. İslam'ın ve Müslümanların hedef gösterilmesiyle birlikte de nefret suçu ve şiddet ortamı bu yankı odasında büyütüldükçe büyütülüyor. Hiç kuşkusuz, İslamofobinin yayılmasına neden olan diğer bir unsur da, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen dezenformasyon faaliyetleridir" ifadelerini kullandı.

HAKİKATTEN UZAK VE DÜŞMANCA SÖYLEMLERİ İFŞA ETMELİYİZ

Altun, mülteci ve İslam düşmanı hareketlerin oluşturduğu tehlikenin farkında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, her platformda uluslararası topluma bu tehdide karşı mücadele ve dayanışma çağrısında bulunduğunu dile getirdi.

Altun, 'Müslümanlar olarak gerçeğin savunucusu olarak çalışmalarımızı derinleştirmeliyiz. İslam'a ve Müslümanlara karşı geliştirilen hakikatten uzak ve düşmanca söylemleri ifşa etmeliyiz. Hoşgörü ve barış dini olan İslam'ın dünya kamuoyuna kendi özü ve gerçeğiyle gösterilmesi için yoğun gayret sarf etmeliyiz" dedi.

Altun, İslam İşbirliği Teşkilatının dezenformasyon ve İslamofobi ile mücadele hususunda ilmi çalışmalar, ortak akademik projeler yürütmesinin son derece hayati olduğunu belirtti.

FAHRETTİN ALTUN İSLAMOFOBİ NEFRET SUÇU OLARAK GÖRÜLMELİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel FAHRETTİN ALTUN İSLAMOFOBİ NEFRET SUÇU OLARAK GÖRÜLMELİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Veterinere Götürülürken Kaybolan Buzağı Köylülerce Bulundu
    11:36 Ardahan'da Veterinere Götürülürken Kaybolan Buzağı Köylülerce Bulundu

    Ardahan'ın Bağdeşen köyünde hasta olan bir buzağı, veterinere götürülürken pikaptan düşüp kayboldu. Köylüler tarafından bulunan buzağı tedavi edildikten sonra sahibine teslim edildi.

  • Karaman'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:35 Karaman'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapılan toplantıda, seçim süreci, oyların sayımı ve güvenliği konularında alınacak tedbirler ele alındı. Vali Sarıibrahim, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ederek, ülkeye hayırlı olmasını diledi. Toplantıya, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Belediye Başkan Yardımcısı ve kurum müdürleri katıldı.

  • Türk Güreş Camiası İftarda Buluştu
    11:35 Türk Güreş Camiası İftarda Buluştu

    Türkiye Güreş Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen iftar programında güreş camiası bir araya geldi. Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır ve TGF Başkanı Şeref Eroğlu'nun da katıldığı iftarda, güreşin Türk kültüründeki önemi vurgulandı. Türk güreşinin yükselişte olduğu belirtilirken, Paris 2024 Olimpiyatları'nda büyük başarılar hedeflendiği ifade edildi. Ayrıca, Türk güreşinin geçmişte elde ettiği başarıların devam etmesi ve yeni kotalar alınması amaçlandığı belirtildi.

  • Mersin'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti
    11:33 Mersin'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti

    Mersin'in Erdemli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Fatih Şahinoğlu'nun kullandığı motosiklet, otomobille çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ise polis merkezine götürüldü.

  • Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı
    11:33 Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapılan denetimlerde, yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

  • Samsun'da NARVAS uygulamasında 6 kişi hakkında adli ve idari işlem gerçekleştirildi
    11:32 Samsun'da NARVAS uygulamasında 6 kişi hakkında adli ve idari işlem gerçekleştirildi

    Yakakent İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen şok asayiş ve NARVAS uygulamasında yapılan kontrollerde 6 kişi hakkında adli ve idari işlem uygulandı. Ayrıca, kurusıkı tabanca, fişek, radar tespit cihazı ve bıçak gibi suç unsurları ele geçirildi. Uygulama sonucunda 5 araca trafik cezası kesilirken, 3 kişiye de idari para cezası verildi.

  • Adana'da 21 yıl 8 ay hapis cezası bulunan aranan kişi yakalandı
    11:32 Adana'da 21 yıl 8 ay hapis cezası bulunan aranan kişi yakalandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde devriye görevi yapan polis ekipleri, Gülbahçesi Mahallesi'nde şüphelendikleri bir kişiyi durdurdu. Hüseyin Güneş olduğu belirlenen kişinin 7 farklı suçtan toplamda 21 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı tespit edildi. Güneş, polis ve adli makamlardaki işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

  • İmkander Gaziantep Şubesi Gazze ve Suriye'de binlerce aileye iftar yemeği dağıtıyor
    11:32 İmkander Gaziantep Şubesi Gazze ve Suriye'de binlerce aileye iftar yemeği dağıtıyor

    İmkander Gaziantep Şubesi, Gazze'de ve Suriye'de bulunan kamplarda binlerce aileye her gün iftar yemeği dağıtıyor. Gaziantep'te ise yetim ve fakir ailelere iftar yemeği veren dernek, mazlumlara yardım etmek için çalışmalarını hızlandırdı. İmkander Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, Türkiye'deki Müslüman kardeşlere yardımlarından dolayı teşekkür ederek, desteklerini beklediklerini belirtti.

  • Yüksekova'da karla mücadele çalışması devam ediyor
    11:32 Yüksekova'da karla mücadele çalışması devam ediyor

    Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yollarının açılmasını için çalışmalarına devam ediyor. Karayolları 117. Şube Şefliği ise Şemdinli bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

  • Hekimhan'da Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:31 Hekimhan'da Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Hekimhan'da cumhur ittifakının MHP'li belediye başkan adayı Memet Tabaroğulları, seçim çalışmalarına hız vererek esnafları ve vatandaşları ziyaret ediyor. Destek amaçlı MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve AK Parti eski milletvekillerinden Öznur Çalık da Tabaroğulları'na eşlik ediyor. Hekimhanlılar, Tabaroğulları'nın projelerini heyecanla dinliyor ve cumhur ittifakının hizmetlerine kavuşmayı bekliyor.

  • Muğla'da Yerel Seçimlerde Engelli Vatandaşlara Nakil Hizmeti
    11:31 Muğla'da Yerel Seçimlerde Engelli Vatandaşlara Nakil Hizmeti

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak yatağa bağımlı ve engelli vatandaşlar için hasta ve engelli nakil araçları hizmeti sunacak.


Advertisement