Bakan Fahrettin Koca'ya kalabalık parti kongreleri soruldu, bilindik uyarılarla yanıt verdi - Son Dakika
Güncel

Bakan Fahrettin Koca'ya kalabalık parti kongreleri soruldu, bilindik uyarılarla yanıt verdi

Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin "Parti kongreleri, maçlardaki locaların kalabalıklığını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusunu cevapladı. Koca, "Bulaşma yakın temasla artıyor. Vatandaşımıza kapalı alanlardan uzak kalmalarını tavsiye ediyoruz. Bunun üzerine bir şey söylemem fazla olur" yanıtını verdi.

25.02.2021 23:30  Güncelleme: 07:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası basının karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, kademeli normalleşme, koronavirüsün seyri, bedava aşı iddiaları ve kalabalık parti kongreleri soruldu.

Kalabalık ortamlara yönelik parti kongreleri, maçlardaki locaların kalabalıklığı gibi eleştirilere ilişkin görüşleri sorulan Koca, "Toplantılarla ilgili genel olarak biz salgında bulaşın nasıl olduğunu biliyoruz ve ilk günden itibaren salgında bulaşın yakın temasla birlikte daha da arttığını hep anlatır olduk. Vatandaşımız bu bulaşı biliyor ve özellikle de vatandaşımıza kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak kalmalarını ifade etmiştik. Dolayısıyla bu anlamda bu bilgilendirmede bir değişiklik yok. Bunun üzerine bir şey söylemem fazla olur." ifadelerini kullandı.

"TARAFTAR OLMAK İNSANIMIZIN SAĞLIĞINI ÖTELEMEYİ GEREKTİRMEZ"

Vatandaşların özellikle kalabalık ve kapalı ortamdan kaçınması gerektiğinin altını çizen Koca, şunları kaydetti:

"Taraftar olmak insanımızın sağlığını ötelemeyi gerektirmez. Bizim daha hassasiyetle, gayretle çaba sarf etmemiz ve 83 milyon vatandaşımızın eşit fedakarlıkta bulunarak, mücadeleye katkı sağlaması gerekiyor. Bu başarı, sonuçta hep birlikte mücadele ederek 83 milyon vatandaşımızın başarısı olur. Hepimizin hassasiyetle üzerine düşeni yapması gerektiği kanaatindeyim."

"SALGIN SİYASİ ARENAYA ÇEKİLMEK İSTENİYOR"

Muhalefetin, "AK Parti kongrelerine katılan partililere kamu hastanelerinde ücretsiz PCR testi yapıldığı" iddialarının hatırlatılması üzerine Koca, "Bu mücadelenin siyasi arenaya çekilmemesi noktasında kararlıyım. Bu arenaya özellikle çekilmek isteniyor." dedi.

Koca, Kovid-19 salgınıyla mücadeleyi 83 milyon vatandaşa eşit davranarak sürdürmekten yana olduğunun altını çizerek, "Bahsettiğiniz durumla ilgili dün il sağlık müdürlüğümüz açıklamada bulundu. Bununla ilgili PCR testinin yapılabilirliği hekimlerimizin sorumluluğunda, bir semptom olduğunda talep edilerek yapılıyor. Özel bir durum söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

PCR testlerinin kamu kurumlarında ücretsiz yapıldığını hatırlatan Koca, "Özel kuruluşlarda, vatandaşlar, semptomu varsa ücret ödemeyip, semptomu yoksa ücret ödeyerek yaptırabilirler." bilgisini paylaştı.

Bakan Fahrettin Koca\'ya kalabalık parti kongreleri soruldu, bilindik uyarılarla yanıt verdi

Son Dakika Güncel Bakan Fahrettin Koca'ya kalabalık parti kongreleri soruldu, bilindik uyarılarla yanıt verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Kul Hakkı: Evlerine ekmek götüremiyor, kimisi iflas ediyor kimisi dayanamayıp intihar ediyor. Bunlar kul hakkına girmezmi. Ben evime tıkılıp kalırken birilerinin sadece parti kongresi için salonları labelab dolurması kul hakkına girmezmi. Giriyorsa (ki ben girdiğine eminim) ben hakkımı bu insanların hiçbirisine helal etmiyorum. Ahirette görüşürüz sayın vatandaşlar ve sayın çok sayınlar. Orada mevki makam rütbe sınıf yok orada ADALET var... 32 1 Yanıtla
  • mahir: kimseye laf geçiremiyorsunuz sayın bakan iyi niyetinizde yetmiyor istife etmek erdemliktir 20 5 Yanıtla
  • : orda fazla oturma seni takan yok..zaten sende biliyon bunu yazıkk 18 3 Yanıtla
  • bıktık: her yer açık olsaydıda ancak bu kadar bulaş olurdu bunu sizde biliyosunuz marketler tıklım tıklım minübüsler sadece insanları baskılamak adına sokağa çıkma yasağı koyuyorsunuz ama siz heryerdesiniz kongreleriniz cenazeleriniz bir an önce seçim olsa keşke olsa 5 1 Yanıtla
  • A: KONGRE YAPILABİLİYORSA LOKANTALARDA AÇILABİLİR MAHSURU YOK DEMEKKİ 5 0 Yanıtla
  • bıktık: öteki tarafta hesabımız sizinle bu kadarinsanın hakkıyla allah katında ne yapcaksınız acaba kongereleriniz cenazeleriniz burada insanlar aç işsiz size oy atan elim kırılsın 4 0 Yanıtla
  • Kul Hakkı: Birileri hastalığın yayılması ile ilgili diyoruki "Bu işin bire kul hakkı kısmı var, hasta bir kişinin bunu bile bile bir başkasına bulaştırması kul hakkına girer" iye. Peki tüm Türkiye evine kapanırken, üç kişiden fazla kalyabalığı gören polisler giin evinizde eşlerinizle oynaşın ne işiniz var dışarıda erken, bu toplantıları yapanların hastalığın yayılmasına ve rdiğer insanların evlerine kapanmalarına sebep olanların bu yaptıkları kul hakkına girmiyormu. İnsanlar bu yüzden işyerlerine açamıyor 4 0 Yanıtla
  • bıktık: asla bende hakkımı halal etmiyorum işallah seçim olacak herşey güzel olacak. 3 0 Yanıtla
  • Al bunu vur ötekisine: Icinizde disinizda ayni, söylesen Ne olur söylemesen Ne olur. 2 0 Yanıtla
  • Acar: Bu demek oluyorki reis benim kalem sağlam olsun gerisi hikaye 1 0 Yanıtla
  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.


Advertisement