Faig Bağirov Aldırmaz'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Faig Bağirov Aldırmaz'ı Ziyaret Etti

Faig Bağirov Aldırmaz\'ı Ziyaret Etti

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağirov, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etti.

17.05.2012 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağirov, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etti.

Bir dizi ziyaret ve etkinlik için Adana'ya gelen Büyükelçi Bağirov, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeş iki ülke olduğunu vurguladı.

Adana'da bulunmaktan çok mutlu olduğunu ve bölgedeki ziyaretlerinin Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin daha da gelişmesine katkısı olacağını belirten Bağirov, " Ceyhan'a da gideceğim. Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru hattı ile ilgili ziyaretlerimiz olacak. Ayrıca işadamları ile de görüşmeler yapacağız. İki ülkenin ticari ilişkilerinin daha da güçlenmesini istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, "Aramızda petrol boru hattı var, ama bundan öte iki ülke arasında sevgi bağı var, tarihsel bağ var" ifadesini kullandı.

İki ülke arasındaki iyi ilişkiler olduğunu vurgulayan Aldırmaz, "Günümüzde ticari ilişkiler de önemli. Biz Azerbaycanlı kardeşlerimizi çok önemsiyoruz. Azeri kardeşlerimizle yapacak çok işimiz var. İnşallah önümüzdeki dönemde işbirliğimiz artarak devam edecektir" dedi.

Zihni Aldırmaz, ziyarette Büyükelçi Bağirov'a Çukurova'da Doğa ve Tarih kitabı ile Toroslarda dokunmuş kilim hediye etti. Konuk Büyükelçi de Aldırmaz'a günün anısına bir plaket verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Faig Bağirov Aldırmaz'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement