Faik Baysal Kütüphanesi kapılarını yeniden açtı - Son Dakika
Kültür Sanat

Faik Baysal Kütüphanesi kapılarını yeniden açtı

Faik Baysal Kütüphanesi kapılarını yeniden açtı

Sakarya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapatılan Faik Baysal Kütüphanesi, yeniden kapılarını açtı.

24.06.2020 15:17  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapatılan Faik Baysal Kütüphanesi, yeniden kapılarını açtı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 24 bin kitabın yer aldığı ve yaklaşık 12 bin üyesi bulunan kütüphanenin koronavirüs önlemleri uygulanarak ders çalışmak isteyen öğrencilere ve okurlara kapılarını tekrar açtığı bildirildi.

Açıklamada, kütüphanenin yeni normal yaşamın gerektirdiği kurallara göre konuklarını ağırladığı belirtildi.

Sosyal mesafe ve dezenfekte önlemlerinin alındığı kütüphane girişlerinde maske takılmasının zorunlu olduğu aktarılan açıklamada, "Öncelikle kütüphaneye gelen ve maskesi bulunmayan vatandaşlarımıza girişlerde maske vererek dezenfektan otomatlarımıza yönlendiriyoruz. Sosyal mesafeyi korumak adına kütüphanemizin içinde oturma düzenini yeniden belirledik. Sandalye ve masalar arası mesafeleri arttırdık. Ödünç olarak alınan kitaplar ise geri teslim edildiğinde bir süre havalandırılıp dezenfektan işlemi uygulandıktan sonra raflardaki yerini alıyor. Aynı zamanda hava sirkülasyonuna da önem veriyor ve camlarımızı sürekli açık tutarak havalandırmayı doğal bir şekilde gerçekleştiriyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Faik Baysal Kütüphanesi kapılarını yeniden açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement