Faik Öztrak: Yurt Dışından Safsatalarının Reklamı İçin Getirdikleri Ekonomist, Erdoğan'a IMF Kapısını Göstermiş - Son Dakika
Güncel

Faik Öztrak: Yurt Dışından Safsatalarının Reklamı İçin Getirdikleri Ekonomist, Erdoğan'a IMF Kapısını Göstermiş

Faik Öztrak: Yurt Dışından Safsatalarının Reklamı İçin Getirdikleri Ekonomist, Erdoğan\'a IMF Kapısını Göstermiş

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD’li Profesör Max Gillman’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a enflasyonla mücadele konusunda verdiği tavsiyeye ilişkin, “Nasreddin Hoca'nın borç ödeme fıkrası gibi bir safsata uydurdular. Kendilerini uyaran aklı başında ekonomistlerin ne mandacılığı ne de tetikçiliği kaldı. Yurt dışından safsatalarının reklamı için getirdikleri ekonomist ise Erdoğan'a IMF kapısını göstermiş” dedi.

23.10.2022 15:47  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD'li Profesör Max Gillman'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a enflasyonla mücadele konusunda verdiği tavsiyeye ilişkin, " Nasreddin Hoca'nın borç ödeme fıkrası gibi bir safsata uydurdular. Kendilerini uyaran aklı başında ekonomistlerin ne mandacılığı ne de tetikçiliği kaldı. Yurt dışından safsatalarının reklamı için getirdikleri ekonomist ise Erdoğan'a IMF kapısını göstermiş" dedi.

Faik Öztrak, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 29 Eylül 2022 tarihinde düzenlenen "Pandemi Sonrası Dönemde Ekonomi Paradigmasında Dönüşüm ve Yükselen Ülkeler" zirvesine katılan Profesör Max Gillman'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği ekonomi tavsiyelerini değerlendirdi.

Gillman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmeye ilişkin, "Yükselen enflasyonu kontrol altına almaya çalışmak için Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) kredi aramaya kendisini teşvik ettim" dedi.

Öztrak ise Sözcü Gazetesi'nin konuya ilişkin haberini alıntıladı ve şu paylaşımı yaptı:

"Nasreddin Hoca'nın borç ödeme fıkrası gibi bir safsata uydurdular. Kendilerini uyaran aklı başında ekonomistlerin ne mandacılığı ne de tetikçiliği kaldı. Yurt dışından safsatalarının reklamı için getirdikleri ekonomist ise Erdoğan'a IMF kapısını göstermiş."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Faik Öztrak: Yurt Dışından Safsatalarının Reklamı İçin Getirdikleri Ekonomist, Erdoğan'a IMF Kapısını Göstermiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement