Faili Meçhul Cinayetler - Son Dakika
Yerel

Faili Meçhul Cinayetler

Tunceli'de 1992 yılında iş çıkışı kaçırıldıktan sonra Elazığ'da bir mezarlıkta cesedi bulunan Ayten Öztürk için anıt mezar yaptırıldı.

13.09.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de 1992 yılında faili meçhul bir cinayete kurban giden Ayten Öztürk için mezarı başında yaptırılan anıt açıldı.

Tunceli merkeze bağlı Başakçı köyü mezarlığında düzenlenen anma programı ve Anıt'ın açılışında konuşan Ayten Öztürk'ün babası Hıdır Öztürk, kızının 27 Temmuz 1992'de işçi olarak çalıştığı fabrika çıkışında kaçırıldığını söyledi.

İşkenceyle öldürülen kızının cesedinin 10 Ağustos'da Elazığ'da bir mezarlıkta kolu dışarıda kalacak şekilde gömülü bulunduğunu anlatan Baba Öztürk, kızına olan özlemini ve yaşadıklarını okuduğu bir şiirle dile getirdi.

Öztürk, aradan geçen 22 yıla rağmen kızının katillerinin bulunamadığını ifade etti.

Programa katılan Sudiye Tosun, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde bir fabrikada işçi olarak çalışan Ayten Öztürk'ün iş çıkışında JİTEM olarak adlandırılan yapının üyesi "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım tarafından kaçırıldığını ve Diyarbakır'a götürülerek işkenceyle öldürüldüğünü öne sürdü.

Ayten Öztürk'ün cesedinin, 10 Ağustos 1992'de Elazığ Asri Mezarlığında toprağa yarı gömülü olarak bulunduğunu anlatan Tosun, "22 yıldır hala anne ve babasının acısı dinmemiş ve yürekleri kan ağlamaktadır. Bir ananın gözünden bile sakındığı evladının böylesine vahşice, insanlık dışı uygulamalarla hunharca katledilmesi kabul edilebilir değildir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Öztürk'ün mezarı başına yaptırılan Anıt, Ayten Öztürk'ün anne ve babası ile Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul tarafından kurdelesi kesilerek açıldı. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Faili Meçhul Cinayetler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement