Faili Meçhul Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Faili Meçhul Cinayetlere İlişkin Dava

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "Görülmeye devam edilen dava, başından itibaren bir aklama sahnesine çevrilmek istenmektedir"

30.01.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, faili meçhul cinayetlere ilişkin davanın, başından itibaren bir aklama sahnesine çevrilmek istendiğini ileri sürdü.

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, söz konusu davanın Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ettiğini belirtti.

Davanın 1990'lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili olduğunu ve tek tutuklu sanık olan Ayhan Çarkın'ın da tahliyesiyle hükmünü yitirme aşamasına geldiğini savunan Tanrıkulu, "Davanın seyrini faillerden yana çeviren hakimin HSYK'ya atanarak ödüllendirilmesi bu kanıyı güçlendirmiştir" görüşünü dile getirdi.

Eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın itiraflarının, bir dönemi aydınlatmaya vesile edilecekken, bunun tersinin yapıldığını ve hakikatlerin gizlenmesi için azami çaba sarf edildiğini öne süren Tanrıkulu,  "Görülmeye devam edilen dava, başından itibaren bir aklama sahnesine çevrilmek istenmektedir" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Faili Meçhul Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement