Falcon Heavy, Uzay Meraklılarının Yaptığı LightSail 2 Uydusunu Yörüngeye Taşıyacak - Son Dakika
Teknoloji

Falcon Heavy, Uzay Meraklılarının Yaptığı LightSail 2 Uydusunu Yörüngeye Taşıyacak

Falcon Heavy, Uzay Meraklılarının Yaptığı LightSail 2 Uydusunu Yörüngeye Taşıyacak

Uzay meraklıları tarafından finanse edilen LightSail 2 küp uydusu, Dünya'nın yörüngesinde kontrol edilen ilk güneş yelkenli uydusu olmaya hazırlanıyor.

10.06.2019 23:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzay meraklıları tarafından oluşturulan Planetary Topluluğu'nun 5 kilo ağırlığında ve oldukça küçük boyutlarda olan, ancak güneş yelkeni açılınca 32 metrekare olacak uzay aracı LightSail 2'nin 24 Haziran 2019'da Florida'daki bir SpaceX Falcon Heavy roketi üzerinde uzaya fırlatılacak.

Falcon Heavy, Uzay Meraklılarının Yaptığı LightSail 2 Uydusunu Yörüngeye Taşıyacak

İlk LightSail 2015'te uzay gönderilmişti fakat Planetary Topluluğu birtakım hatalar yapmıştı. Şimdi ekip, ikinci LightSail uzay aracıyla güneş yelkenlerini daha fazla test etme imkânı buldular. İlk LightSail uçuşu, güneş enerjili bir uzay gemisinin uzaya gönderilebileceğini kanıtlamıştı fakat bu uçuş bu serüveni bir adım daha da ileri götürecek. Ekip, gemiyi Dünya'nın etrafındaki bir yörüngede uçurmayı ve geminin manevra kabiliyetini test etmeyi planlıyor.

Falcon Heavy roketinin Türkiye zamanına göre 24 Haziran saat 06: 30'da dört saat sürecek bir süreçten sonra Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılması planlanıyor. Her şey plana uygun giderse, LightSail 2'yi taşımasına ek olarak, bu fırlatma Falcon Heavy'nin ilk gece fırlatması olacak.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Falcon Heavy, Uzay Meraklılarının Yaptığı LightSail 2 Uydusunu Yörüngeye Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement