Farklı Din Mensupları Kretschmann'ın İftar Davetinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Farklı Din Mensupları Kretschmann'ın İftar Davetinde Buluştu

Farklı Din Mensupları Kretschmann\'ın İftar Davetinde Buluştu

Farklı din mensupları Kretschmann'ın iftar davetinde buluştu.

29.06.2016 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Farklı din mensupları Kretschmann'ın iftar davetinde buluştu...

Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, son beş yıldan bu yana Baden Württemberg Eyalet hükümeti tarafından Müslüman sivil toplum kuruluşları temsilcilerine iftar verme adetini bu yıl da sürdürdü. Başbakanı Kretschmann himayesinde verilen 6. İftar Daveti'ne yaklaşık 100 kişi katıldı.

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann'ın eyalette bulunan Müslüman sivil toplum kuruluşları temsilcilerine verdiği iftara, Yahudi Cemaati ve kiliseden temsilciler de katıldı.

Başbakanı Kretschmann iftarda diyalog vurgusu yaptı. Başbakan Kretschmann, Müslümanlar ülkemizin bir parçasıdır. dedi.

İlk defa Yeşiller Eyalet Parlamentosu Müslüman Başkanı Muhterem Aras, Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol, Tübingen Üniversitesi İslam Teoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Erdal Toprakyaran, CDU'dan Sylvia M. Felder, DİTİB Württemberg Eyalet Birliği Başkanı Erdinç Altuntaş, DİTİB Baden Eyalet Birliği Başkanı Cihan Şavran, Yahudi Cemaati ve Kilise temsilcileri, Türk ve Alman sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, işadamları ve eyaletteki Müslüman cemaatlerden temsilciler de iftarda hazır bulundu.

İftar yemeği öncesi davetlilere hitabeden Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, inanç özgürlüğüne büyük önem verdiklerini belirterek, eyaletteki Müslümanların dini vecibelerini özgürce yerine getirmelerinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

MÜSLÜMANLAR BU ÜLKENİN BİR PARÇASIDIR

Ülkedeki Müslüman toplumu ile barış, birlik ve beraberlik içinde ve karşılıklı saygı çerçevesinde yaşanılması gerektiğini ifade eden Başbakan Kretschmann. Eyaletimizde pek çok Müslüman, çok başarılı ve kariyer sahibi. Bunlar, büyük şirketlerin yönetimlerinde yer almaktalar veya kendi şirketlerini kurmuşlar. Bu kişilerin birçoğu eyaletimizde istihdam oluşturuyor, vergi ödüyor, politikada ve derneklerde yer alıyorlar. Müslümanlar bu ülkenin bir parçasıdır. Baden-Württemberg'de kiliseler ve dini topluluklar arasındaki diyalog, aynı zamanda inanan ve inanmayan insanlar arasındaki diyalog toplumumuz için büyük önem taşımaktadır. Bunu için farklı inanç grupları arasında diyaloga ihtiyacımız var. Eyaletimizde yaklaşık 400 bin Müslüman yaşıyor. Müslümanlara karşı hoşgörü kültürünü geliştirmemiz kaçınılmaz bir durum. İnsanlar sadece kabul gördükleri yerlerde yaşamak isterler. Geldiğimiz yerler faklı olabilir, ancak bulunduğumuz ve yaşadığımız yer açısından beraberce geleceğimizi inşa etmek zorundayız, diyen Kretschmann, demokrasilerde insanların değişik görüşleri olabilir. Fakat seçilmiş federal milletvekillerine yapılan hakaret, tehditler, ülkemizde bu gibi olaylara yeri yoktur diye konuştu.

İftar programında bir konuşma yapan Akademi Rottenburg Dr. Hussein Hamdan, Eyaletteki dini toplulukların din özgürlüğü ve insan hakları ihlallerine karşı vermiş olduğu özverili çabalar herkese örnektir. dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Farklı Din Mensupları Kretschmann'ın İftar Davetinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ta kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarpan araçta 5 kişi yaralandı
    11:10 Sivas'ta kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarpan araçta 5 kişi yaralandı

    Sivas'ın Şarkışla ilçesinde meydana gelen kazada, hafif ticari araç kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarptı. Kazada 5 kişi yaralandı ve olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor
    11:09 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor

    Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, Türkiye'de düzenlenecek. 27 ülkeden 108 sporcu, 29-31 Mart tarihleri arasında İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda yarışacak. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil edecek.

  • Tekirdağ'da Jandarma Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonları Yaptı
    11:08 Tekirdağ'da Jandarma Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonları Yaptı

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Jandarma ekipleri, uyuşturucu madde ve ruhsatsız tabanca bulunduran şüphelilere yönelik operasyonlar düzenledi. Muratlı'nın Yeşilsırt Mahallesi'nde bir kişinin üzerinde uyuşturucu madde ve sentetik haplar ele geçirilirken, Aşağısevindikli Mahallesi'nde ise bir şahsın üzerinde ruhsatsız tabanca bulundu. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı
    11:06 Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde ileri tarihli EFT işlemi yaparak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, satın alma işlemi bitince EFT'yi iptal ederek kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, dolandırıcıları yakaladı.

  • 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar
    11:06 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar

    Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK'lı olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, 2025 ocak ayına kadar 1 milyondan fazla EYT'linin daha emekli olabileceğine dikkat çekti.

  • Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı
    11:06 Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı

    Erzincan'da yapılan çalışmalarda, K.E. ve M.D. isimli şüpheli şahısların araç ve ikametlerinde yapılan aramada toplam 285 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. M.D. isimli şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, K.E. hakkında işlemler devam etmektedir.


Advertisement