Farklı Ülkelerden Öğrenciler, çevre dostu atıksu arıtma tesisini gezdi - Son Dakika
Güncel

Farklı Ülkelerden Öğrenciler, çevre dostu atıksu arıtma tesisini gezdi

MASKİ Genel Müdürlüğünce inşa edilerek hizmete kazandırılan Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, çevre bilincinin gelişmesine yönelik olarak ortak yürütülen R.E.A.C.T. Projesi kapsamında farklı ülkelerden öğrencileri ağırladı.

05.11.2019 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, eğitime ve her yaştan öğrencinin gelişimine yönelik desteklerini sürdürüyor. Bu amaçla MASKİ bünyesindeki tesislere düzenlenen teknik geziler sayesinde öğrencilerin bilgi birikimlerine önemli katkılar sağlanıyor. Son olarak MASKİ tarafından Yunusemre ilçesinde inşa edilen Merkez Atıksu Arıtma Tesisi; Fransa, Almanya, İspanya, Estonya gibi farklı ülkelerden gelen öğrencileri konuk etti.

Tesise düzenlenen teknik gezide, çevre bilincinin gelişmesine yönelik bir proje olan Raising Environmental Awareness via Combining Teens (R.E.A.C.T.) Projesine ev sahipliği yapan Hasan Türek Anadolu Lisesi ile İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri de yer aldı. Gerçekleşen arıtım süreçleri hakkında yapılan sunumun ardından tesis gezilerek, Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı personelince bilgilendirmelerde bulunuldu. Geziyi büyük bir ilgiyle takip eden öğretmen ve öğrenciler, Manisa'nın en büyük çevreci tesislerinden olan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'ni yakından incelemenin memnuniyetiyle ayrılarak MASKİ'ye teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Farklı Ülkelerden Öğrenciler, çevre dostu atıksu arıtma tesisini gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    09:39 Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, Melikgazi için yapılan hizmetler ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verildi.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:37 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,49 liradan, euro ise 34,73 liradan satılmıştı.

  • İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok
    09:35 İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok

    İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok.


Advertisement