Farklılığın Sesi Social Inclusson Band, Yeni Sezonu Bronx Pi Sahne'de Açtı - Son Dakika
Güncel

Farklılığın Sesi Social Inclusson Band, Yeni Sezonu Bronx Pi Sahne'de Açtı

Türkiye Vodafone Vakfı'nın desteğiyle, engelli gençlerin sosyal hayata entegrasyonunu sağlamak amacıyla hayata geçirilen Düşler Akademisi bünyesindeki müzik grubu Social Inclusion Band, yeni sezonun ilk performansını Bronx Pi Sahne'de gerçekleştirdi.

18.11.2012 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Vodafone Vakfı'nın desteğiyle, engelli gençlerin sosyal hayata entegrasyonunu sağlamak amacıyla hayata geçirilen Düşler Akademisi bünyesindeki müzik grubu Social Inclusion Band, yeni sezonun ilk performansını Bronx Pi Sahne'de gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamaya göre, yerli ve yabancı, farklı yaş gruplarından pek çok müzikseveri engelli gençlerile bir araya getiren Social Inclusion Band, yeni sezonun ilk konserinde yeni kadrosu ve repertuvarı ile dinleyicileriyle buluştu.

Kış sezonu boyunca Babylon'da konserler veren Social Inclusion Band, yaz döneminde İKSV Caz Festivali, Efes One Love gibi İstanbul'un önemli festivallerinde performanslarını sergiledi. Grup, ilk performansını 2009 yılında Akbank Caz Festival'inde sergilemişti.

Türkiye Vodafone Vakfı'nın Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirdiği Düşler Akademisi Projesi, fiziksel ve sosyal yönden dezavantajlı gençlerin sanat aracılığı ile topluma katılmaları amacıyla kuruldu.

Bugüne kadar bin 720 mezun veren Düşler Akademisi'nde fiziksel, zihinsel, işitme, görme engelli gençlere, kronik hastalık gruplarına ve yoksul - yoksun gençlere yönelik ritim, enstrüman, dans, resim, fotoğraf ve film üretimi, sirtaki, tiyatro, drama, pilates, dağ bisikleti, DJ'lik, yoga, bale-jazz dans ve işaret dili edebiyatı atölyeleri ile Düşler Mutfağı ve Farkındalık Tiyatrosu gibi eğitimler sunuluyor.

Düşler Akademisi'nden mezun olan gençler, bu atölyelerde edindikleri yetenekler sayesinde toplumsal hayata katılıyor, sosyal ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanıyor.

Bunun örneklerinden biri olan Social Inclusion Band, Düşler Akademisi'nden mezun engelli gençler ve gönüllü müzisyenlerden oluşuyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden toplumsal duyarlılığa sahip sanatçıları engelli gençlerle bir araya getiren Social Inclusion Band, 2009 yılından bu yana çeşitli platformlarda verdiği konserler ile farklılığın güçlü sesini milyonlara duyuruyor.

Bugüne kadar İKSV Caz, Efes One Love, Rock'n Coke gibi İstanbul'un önemli festivallerinde sahne alan grup, aynı zamanda Cahit Berkay, Babazula, Bengü, Şebnem Ferah, Hayko Cepkin, Can Bonomo, Kürşat Başar ve Kerem Görsev gibi birçok müzisyen ve grupla da aynı sahneyi paylaştı.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Farklılığın Sesi Social Inclusson Band, Yeni Sezonu Bronx Pi Sahne'de Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement