Faruk Acarsoy ile Hafta Arası Chi Gong Temel Eğitimi - Son Dakika
Kültür Sanat

Faruk Acarsoy ile Hafta Arası Chi Gong Temel Eğitimi

Faruk Acarsoy ile Hafta Arası Chi Gong Temel Eğitimi

CHİ GONG TEMELDört bin yıldan daha fazla bir geçmişe sahip olan Chi Gong Çin Tıbbı'nın uygulama ve felsefesini kapsayan Taocu bir disiplindir.

20.02.2017 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHİ GONG TEMEL

Dört bin yıldan daha fazla bir geçmişe sahip olan Chi Gong Çin Tıbbı'nın uygulama ve felsefesini kapsayan Taocu bir disiplindir. Chi Gongun öncelikli amacı bedeni ve zihni hastalıklara karşı korumak ve sağlıklı, uzun bir yaşam oluşturmaktır.

Chi Gong, doğru ve uygun nefes ile hareketi birleştirerek Chi'nin üretimi ve yönetiminin prensiplerini birleştirmiş, zihin ve beden ilişkisini yapılandırmıştır.

Chi Gong farklı alanlarda farklı amaçlar için de yapılmaktadır:

Wei Dan: Dışsal İksir

Nei Dan: İçsel İksir

Tüm Chi Gong kategorileri temelde sağlık ve uzun yaşam hedefi ile hareket eder. Chi Gong çalışmaları öncelikle Wei Dan kategorisi ile başlar. Wei Dan bedendeki 6 adeti el ve diğer 6 adeti ayak parmaklarına bağlanan ve iç organlarla ilişkili 12 meridyende ve milyonlarca kanalcıkta Chi dolaşımını rahatlatmak ve Meridyenleri besleyen 8 adet Mai olarak adlandırılan Chi havuzunda enerjiyi dengelemeyi hedefler.

Wei Dan kol ve bacak egzersizleri kaslarda gerginlik ve rahatlama oluşturarak Chiyi yükselterek ve toplayıp iç organlara yöneltmeyi ve bu şekilde iç organlarda oluşmuş hasarları sağaltmayı hedefler.

Egzersizlerdeki hareketler iç organlara masaj yaparak kan ile Chiyi getirip beslemeyi ve korumayı hedefler.

Yeni başlayanlar için Baduanjin ve Tokat Chi Gongu setleri en uygun olanlardır.

Nei Dan stili ise spirütüel ve meditasyon hedeflerini kapsar. Wei Dan gibi dinamik bir yapıda değil, statik bir çalışma sistemi vardır.

TEMEL CHİ GONG

Tao nedir?

Chi Nedir?

Chi Gong Nedir?

Chi Gong Nefesler

Meditasyona Giriş

EGZERSİZLER

El Chi Gongu

Tokat Chi Gongu

Baduanjin- Sekiz parçalı İpek elbise

1- Oturarak

2- Ayakta

Akciğeri tanımak ve kapasite artırmak

NOT: Spor ve rahat kıyafetler ile gelmeleri rica olunur.

Katılım Ücreti: 200 TL

Etkinliklerimiz randevuludur.Kesin kaydınızı 20 Şubat 2017 Pazartesi akşamına kadar 100 TL ön ödeme ile Yapı Kredi Bankası -NİL TAVELLİ -IBAN-TR85 0006 7010 0000 0071 6065 87 nolu hesaba yatırılmasını rica ederiz.

Randevularınız ve sorularınız için Berna Boğaç ile irtibata geçebilirsiniz.

berna@zihinvebeden.com

0532 617 0545

Nil Tavelli

nil@zihinvebeden.com

0532 295 62 48

Zihin ve Beden Danışmanlık Akademi

İncirli Cad. Sinan Ap. No: 43 Daire: 13 Bakırköy/ İstanbul

0212 466 4141

info@zihinvebeden.com

Kurumumuzda yapılan eğitimler ve uygulamalarda teşhis veya tedavi uygulanmamaktadır. Web Sayfamızda bulunan bilgiler hiç bir şekilde tanı ve tedavi amaçlı kullanılamaz. Tanı ve tedavi, mutlaka bir doktor tarafından yapılması gereken son derece ciddi bir işlemdir. Her türlü hastalık ve sair tedavi gerektiren sorunlarınız için lütfen önce doktorunuza danışınız.

FARUK ACARSOY

1980 yılından itibaren, kişisel gelişim ve dönüşüm süreçleriyle ilgili farklı eğitimler aldı. 1986 yılında öğrendiği Neuro Linguistic Programming (NLP) ile birlikte Tao çalışmalarını sürdürdü. NLP'yi kurum içi eğitimlerde kullanıyor. Özel olarak geliştirdiği "Duygular ve Neuro Linguistic ile Duygu Yönetim Sistemi", "Micro Yüz İfadeleri Okuma", "Ego Gelişimi" gibi konularda bireysel ve kurumsal olarak eğitmenliğe halen devam etmektedir. NLP'nin yanı sıra Tao çalışmalarını da danışanlarıyla paylaşıyor. Acarsoy, "Taocu Şifa-Nefes" ve "Chi Gong" alanlarında hizmet vermektedir.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Faruk Acarsoy ile Hafta Arası Chi Gong Temel Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    23:19 Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Haluk Levent, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Levent'in en sevilen parçalarını seslendirmesiyle müzikseverler eşlik etti. Levent'in performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi
    21:33 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına '11 İlin Türküsü' konseri gerçekleştirildi. Nazende Çoksesli Korosu tarafından hazırlanan etkinlikte, depremin ardından yaşananlar anlatıldı ve afetten etkilenen illere özgü şarkılar seslendirildi.

  • Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı
    21:13 Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı

    Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve AB üyesi ülkelerin büyükelçilikleri tarafından düzenlenen Avrupa Film Günleri'nin galası Ankara'da yapıldı. Galada, Ukraynalı Maryna Vroda'nın yönettiği 'Bozkır' filmi gösterildi. Büyükelçi Bodnar ve Büyükelçi Meyer-Landrut konuşma yaparak Ukrayna'ya desteklerini dile getirdi. Avrupa Film Günleri, Ankara, İstanbul ve birçok şehirde gösterime girecek.


Advertisement