Eski Bakan Faruk Çelik, AK Parti'nin içindeki muhaliflerle ilgili konuştu: İktidardan muhalefet çıkar - Son Dakika
Güncel

Eski Bakan Faruk Çelik, AK Parti'nin içindeki muhaliflerle ilgili konuştu: İktidardan muhalefet çıkar

Eski Bakan Faruk Çelik, AK Parti'den ayrılarak yeni oluşum hazırlığı yapan muhalifleri eleştirerek, "Şu anda AK Parti'den ayrılmak demek, AK Parti'yi iktidardan etme mücadelesi demek.İktidardan iktidar çıkmaz. İktidardan muhalefet çıkar" ifadelerini kullandı.

05.09.2019 12:37  Güncelleme: 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Bakan Faruk Çelik, AK Parti'den ayrılarak yeni oluşum hazırlığı yapan arkadaşlarını eleştirerek, "Şu anda AK Parti'den ayrılmak demek, AK Parti'yi iktidardan etme mücadelesi demek. Dünyanın hiç bir yerinde iktidardan iktidar çıkmamış. İktidardan muhalefet çıkar" dedi. AK Parti'nin kendine ve arkadaşlarına bakanlık, milletvekilliği gibi önemli görevler verdiğini hatırlatan Çelik, "Benim şahsıma da ters gelen çok şeyler oldu. Ülkenin meselesi başka, benim kişisel meselem başka" diye konuştu.

"AK PARTİ'NİN İZLEDİĞİ ÇİZGİDE FARKLILAŞMALAR OLABİLİR"

Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Faruk Çelik, bugüne kadar çok sayıda seçimden başarıyla çıkan bir partiden, 31 Mart seçimlerini başarısızlık olarak gösterip ayrılmanın doğru olmadığını kaydederek, "Bize görev verilmediği için biz farklı bir yola giriyoruz diyorlarsa doğru değil. Bu parti hepimize onlarca yıl bakanlık, milletvekilliği, önemli görevler verdi. Böyle bir gerekçe yapılamaz. Ayrıca, parti politikalarında çıkış noktasıyla günümüz arasında büyük farklılıklar var şeklinde ifade ortaya konuyor. Bu doğru veya haklı gerekçeleri olabilir. Partinin dünü ile bugünü arasındaki izlediği çizgide farklılaşmalar olabilir. Ama bunun konuşulacağı platformlar var. Neden bu değişikliğe ihtiyaç duyuluyor? Doğu Akdeniz, Suriye'de büyük problemler var. Irak'ta başka sorunlar var. İran'da sorunlar var. Her yerde sorun var. Sorunsuz bir halimiz yok. Bunların getirdiği farklı politika mı var? Geçici olanlar mı var? Kalıcı farklı yola mı giriyor? Bunların konuşulacağı yerler sokaklar değil. Benim de eleştireceğim şeyler vardır. Bunları televizyonda mı konuşmam caddede mi konuşmam gerekiyor? Hayır. Kendime göre aykırılıklar hissediyorsam, artık kendimi AK Parti kimliği ile ifade etmekte zorlanıyorsam, bunun yolu parti içinde kalarak tenkit değil. Ben burada ilkeli davranılmasından yanayım. Ciddi bir ayrışmayı gerektirecek bir gerekçeyi bulamadığımı, ayrışmaların zor olacağını ifade etmek istiyorum. Millet ekonomide atılması gereken adımları bekliyor" dedi.

Eski Bakan Faruk Çelik, AK Parti'nin içindeki muhaliflerle ilgili konuştu: İktidardan muhalefet çıkar

"AK PARTİ'DEN AYRILMAK DEMEK, PARTİYİ İKTİDARDAN ETME MÜCADELESİDİR"

AK Parti ile bağlarını koparan muhaliflere de seslenen Faruk Çelik, "Şu anda AK Parti'den ayrılmak demek, AK Parti'yi iktdidardan etme mücadelesi demektir. Dünyanın hiç bir yerinde iktidardan iktidar çıkmamış, iktidardan muhalefet çıkar. Neden parti kuruyorsunuz? İktidar olmak için. İktidarsınız zaten. Partiniz iktidar. Buradan çıkacak olan muhalefettir. Yanlız siz değil, eski partinizi de muhalefet konumuna düşürürsünüz. Gerekçelendiremediğim konu bu. 31 Mart seçimleriyle ilgili Cumhurbaşkanımız, bunlarla ilgili mesajı aldım, bazı düzenlemeler yapacağım diyor. Bunları beklemeden aceleci davranmayı ben doğru bulmuyorum. Söyleyecekleriniz varsa ondan sonra söyleyelim. Eğer tatmin edici adımlar atılmazsa o zaman konuşalım. Siyasette acelecilik hayır getirmez. Siyasette yüzde yüz haklı olsanız bile süreç yıllar sonra sizin haklılığınızı iade edebilir. Menderes'in haklılığı yıllar sonra ortaya çıktı. Devlet her türlü iade-i itibar verdi. Demirel 6 gidiş 7 gelişte haksız mıydı?" ifadelerini kullandı.

Eski Bakan Faruk Çelik, AK Parti'nin içindeki muhaliflerle ilgili konuştu: İktidardan muhalefet çıkar

"BABACAN'IN YÖNTEMİ İLKELİ BİR DAVRANIŞ"

Siyasetin bir mücadele olduğunu, sabır gerektirdiğini kaydeden Faruk Çelik, "Doğru bildiğiniz neyse, parti içerisinde bunları yetkili kuralları zorlayarak, parti disiplini içerisinde kalarak, bunları anlatarak yol almamız gerekiyor. Ben kızdım, oynamıyorum. Ben yanlış buldum, oynamıyorum. Bana ters geldi, oynamıyorum diyemezsiniz. Benim şahsıma ters gelen çok şeyler de oldu. Ülkenin meselesi başka, benim kişisel meselem başka. Siyasetin birinci adımı sabır, tahammüldür. Şartların o zaman lehe nasıl geliştiğini görecektir. Herkes kendi bildiğini okumaya çalışırsa, bu kadar hizmet etmiş siyasi hareketin ne amaçla, ne hizmet anlayışıyla yola çıktığının idraki içinde olmamak sonucu çıkar. Geçmişteki bütün pozitif kazanımlar elinin tersiyle itilir sonucu çıkar. Bunu kabul etmiyorum. Eski başbakanımızın ifadeleri, konuşmaları ve birkaç arkadaşın konuşmaları aslında parti ile ilişkilerini kestiğini, partiyle organik bağlarını kestiklerini ifade eden konuşmalar. Başka türlü izah edilemez. O görüşleri ortaya koyanların bence partide bulunmadan, partiden ayrılarak ortaya koymalarının doğru olduğu inancındayım. Yürüyen bir mekanizma var. Bunu eleştirebilirsiniz. Bunu kamuoyuna yaptığınız an partinin yetkili kurullarının devreye gireceğini bilerek yapıyorsunuz demektir. Neticesi belli olan bir durum söz konusu şu anda. Disiplin süreci aslında beklenen bir süreçtir. Siyasetten anlıyorsak, bir siyasetçi böyle bir yöntem izliyorsa, arkasından disiplin sürecini biliyordur. Babacan'ın yöntemi daha farklı. İçeriğine katılmasam da, onu gerektirecek tablo olmadığını söylesem de daha ilkeli bir davranış. Böyle bir kritik süreçte, bu çatı altında olmak istemiyorum demesi, daha tutarlı bir davranış. En azından parti içinde olarak, partiyi tenkit eder bir pozisyon olmamış oluyor" diye konuştu.

Eski Bakan Faruk Çelik, AK Parti\'nin içindeki muhaliflerle ilgili konuştu: İktidardan muhalefet çıkar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski Bakan Faruk Çelik, AK Parti'nin içindeki muhaliflerle ilgili konuştu: İktidardan muhalefet çıkar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı
    17:01 Balıkesir Gömeç'te uyuşturucu operasyonu: 4 zanlı gözaltına alındı

    Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda 4 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 17 adet sentetik uyuşturucu hap, 4 gram sentetik uyuşturucu, 11 gram kubar esrar, tabanca ve 17 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi
    17:01 Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, uyuşturucu operasyonunda yaralanmalarına rağmen suçluları yakalayan 2 polis memuruna başarı belgesi verdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polis memurlarını makamında kabul ederek, yaralanmalarına rağmen görevlerini yerine getirdikleri için başarı belgesi takdim etti. Ovacık köyünde 26 Şubat'ta uyuşturucu bulunduğu değerlendirilen aracın 'dur' ihtarına uymaması üzerine başlayan takip sonucu ekip arabasıyla zanlıların içinde bulunduğu araç çarpışmış, 2 polis memuru yaralanmıştı. Vali Çelik, polis memurlarının gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

  • Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı
    17:00 Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda uyuşturucu imal ve ticareti suçunu işlediği tespit edilen 7 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda, kokain, sentetik uyuşturucu, esrar ve diğer uyuşturucu malzemeleri ile suç geliri ele geçirildi.

  • Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi
    17:00 Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 3 işçinin cenazesi toprağa verildi. İşçi ölümleriyle ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne Belediye Başkan Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:59 Edirne Belediye Başkan Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Cumhur İttifakı adayı Belgin İba, Edirne Belediyesi müdürlüklerini ziyaret ederek çalışanlarla sohbet etti. Ayrıca çiftin nikah merasimine katılan İba, genç çifte mutluluk diledi. CHP adayı Filiz Gencan Akın ise basın mensuplarıyla buluşarak soruları yanıtladı ve vatandaşlarla buluşmaya devam edeceğini belirtti. İYİ Parti adayı Hamdi Sedefçi ise sosyal medya aracılığıyla projelerini vatandaşlara anlattı ve gençlere müzik ve video dünyasına adım atmaları için fırsat vereceklerini söyledi.

  • Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti
    16:59 Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Beypazarı ilçesinde düzenlenen mitingde konuşarak, Ankara'nın tüm ilçelerine hizmetlerinin süreceğini ve CHP'nin Beypazarı Belediye Başkan adayı Özer Kasap'a destek istedi.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı
    16:59 Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi yapılan seçim güvenlik toplantısında, vatandaşların huzur ve güvenle oy kullanabilmeleri için alınacak önlemler görüşüldü. Toplantıya il emniyet müdürü, yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri ve şube müdürleri katıldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı
    16:58 Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik öğrenim yardımının 4'üncü ödemesi ile Halk Kart'ın mart ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. Toplamda 23 milyon 352 bin 600 TL öğrenim yardımı ödemesi yapıldı.

  • BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı
    16:57 BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, 31 Mart yerel seçimlerinde Kütahya merkezde AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. Gökdere ve Saraçoğlu, ortak basın açıklaması yaparak desteklerini belirtti.


Advertisement