Fas'ta 16. Uluslararası Mevazin Müzik Festivali - Son Dakika
Güncel

Fas'ta 16. Uluslararası Mevazin Müzik Festivali

Fas\'ta 16. Uluslararası Mevazin Müzik Festivali

Fas'ın başkenti Rabat'ta devam eden 16. Mevazin Müzik Festivali'nde Türk sanatçı Abdurrahman Tarikçi, "Maqam Roads (Makam Yolları)" müzik grubu ile sahne aldı.

15.05.2017 23:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fas'ın başkenti Rabat'ta devam eden 16. Mevazin Müzik Festivali'nde Türk sanatçı Abdurrahman Tarikçi, "Maqam Roads (Makam Yolları)" müzik grubu ile sahne aldı.

Tarihi Şellah Kalesi'nde kurulan sahnede konser veren Maqam Roads müzik grubu, Türk sanatçı Abdurrahman Tarikçi, Tunuslu kemancı Zied Zouari ve Ermeni baterist Julien Tekeyan'dan oluşuyor.

Farklı müzik makamlarının bir araya gelmesinden dolayı Maqam Roads ismini alan grup konserde, Tunus'tan Tba müziği, Hindistan'dan Regi ve Fas'tan Gnawa müziği melodilerinin bir arada olduğu şarkıları seslendirdi.

Grubun aynı zamanda solisti olan Tarikçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zied'in öncülüğünde grup olarak çalışmalarına başladıklarına belirterek, "İlk başlarda Zied'in besteleri ile başladık fakat yaptığımız müziğin kapsam olarak içeriği dünyadaki bütün makam ile müzik yapılan ülkeleri ve bölgeleri bir araya getirip müziğin birleştirici yönünün altını çizmek. Türkiye, Tunus, Irak, Hindistan, Fas ve Mısır'daki melodilerden esinlenmiş bestelerimiz bulunuyor." diye konuştu.

İnsanlığın müzik potasında birleştiğini belirten Tarikçi, "Müzik evrensel bir dil, konuşulan diller dışında müzik dilinin hepimizi kapsadığını göstermek istiyoruz. Her müzisyenin istediği de budur, biz de bu işin bir parçası olduğumuz için gururluyuz. Ayrıca memleketimizi yurt dışında temsil etmekten dolayı da çok mutluyum." dedi.

Grubun kurucusu Zouari ise "Müzik grubumuzla barışın ve bir arada yaşamanın önemini göstermeye çalışıyoruz. Müziğin tüm engellere rağmen ülkeler ve halklar arasındaki farklılıkları kaldırarak birleştirici rolünü ön plana çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Afrika kıtasının en önemli müzik festivalleri arasında yer alan Uluslararası Mevazin Müzik Festivali'ne bu yıl yaklaşık bin sanatçı katılıyor. Festival süresince 160 sahne performansı ve 4 sokak gösterisi planlandı.

Festival kapsamında dünyaca ünlü İngiliz sanatçı Rod Stewart'ın yanı sıra Gana'dan Pat Thomas, İspanya'dan Rafael Amargo, ABD'li Liz Khalifa, Lauryn Hill ve Demi Lovato, Senegal asıllı Fransız şarkıcı Booba, Lübnan'dan Fares Karam, Nawal el Zoghbi ve Najwa Karam, Suriye'den Georges Wassouf, Mısır'dan Tamer Hosny, Irak'tan Mohammed el- Salem, Tunus'tan Lutfi Boşnak, Hindistan'dan Anoushka Shankar, Yunanistan'dan Eleftheria Arvanitaki ve Peru'dan Susana Baca gibi Arap dünyasında ve uluslararası alanda başarılı olmuş birçok isim sahne alacak.

Kentin 6 farklı yerinde kurulan sahnelerde birçok Faslı yerel sanatçı da konser verecek.

Fas Kültür Derneği tarafından organize edilen festival, 20 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fas'ta 16. Uluslararası Mevazin Müzik Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement