Fasl-I Ramazan'da İlkler Üsküdar'da - Son Dakika
Güncel

Fasl-I Ramazan'da İlkler Üsküdar'da

Fasl-I Ramazan\'da İlkler Üsküdar\'da

Ramazan Etkinlikleri İle Her Yıl Adından Söz Ettiren Ve İlklere İmza Atan Üsküdar Belediyesi Bu Yıl Da Gelenekselleşen Etkinliklerinin Yanı Sıra Birçok Yeniliğe İmza Atıyor.

29.07.2011 19:33  Güncelleme: 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan etkinlikleri ile her yıl adından söz ettiren ve ilklere imza atan üsküdar belediyesi bu yıl da gelenekselleşen etkinliklerinin yanı sıra birçok yeniliğe imza atıyor. Her yıl başta Üsküdar iskele meydanı olmak üzere 9 ayrı noktada Aşevi Derneği'nce verilen iftarlar Üsküdar'ın zengin manevi ve tarihi atmosferinde gerçekleşecek.

Davulcular Sahura Değil İftara Çağıracak

Üsküdar'da boğaz manzaralı her yıl olduğu gibi bu yıl da dubada yapılacak. Dubada herkesin yaz akşamlarında boğaz serinliğinde her gün 5000 kişi orucunu açacak. Bu yıl ayrıca Üsküdar genelindeki 33 mahallede oluşturulacak Ramazan sofralarından mahalle sakinleri hep birlikte gelenekleri canlandırarak komşularıyla birlikte iftarlarda buluşacak.

Üsküdar genelindeki 33 mahalle sakinlerini Ramazan ayı süresince dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla bir araya getiren mahalle iftarları, her gün binlerce mahalle sakinini aynı sofra etrafında buluşturacak. Mahalle sakinleri, iftar öncesi sokakta geleneksel Türk müzikleri eşliğinde geçmişe yolculuk yaparken ezanın okunması ile birlikte Türk ve İslam geleneklerine uygun olarak aynı kaptan servis yapılan yemekleri yiyerek oruçlarını açacak, gecenin geç saatlerine kadar koyu sohbetler yapacaklar.

Mahalle iftarları öncesi davulcular, geleneksel Türk manileri eşliğinde özgün kıyafetleriyle mahalle sakinlerini iftardan 2 saat önce iftara davet edecekler. İlk defa yapılacak bu uygulamayla beraber Üsküdar Belediyesi iftar sonrası vatandaşlara üstü açık otobüslerle bir açık hava müzesi olan Üsküdar'ı gezdirecek.

Ayrıca Üsküdar'daki iftarlar canlı olarak www.uskudar.bel.tr adresinden de yayınlanacak.

Ramazan'ın çöpünden bile bereket gelecek

Geri dönüşüm konusunda oldukça hassas olan ve konuyla ilgili şimdiye kadar birçok çalışma yürüten Üsküdar Belediyesi bir ilki daha gerçekleştirecek. Ramazan ayında iftar sofralarından sonra toplanan çöpler yerinde ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılacak. Elde edilen gelirle bayramlıkları alınacak olan 500 çocuğun bayramda yüzü gülecek. Üsküdar İskelesi'ndeki Ramazan'ın ilk günü dubada başlayacak olan bu uygulama bütün sokak iftarlarında devam edecek.

Tefekkürün Adresi Bağlarbaşı Kültür Merkezi

Son iki yıldır Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen kültür etkinlikleri bu yıl bir kitap fuarına da ev sahipliği yapacak. Özellikle çocukların Ramazan'ın keyfini doyasıya çıkaracağı programlarda Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu başta olmak üzere Geleneksel Türk Tiyatrosu (Karagöz, Ortaoyunu, Meddah), çocuk etkinlikleri (Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu, Jonglör, İllüzyonist, müzikal kuklalar, Pandomim ve Cambaz), konserler (Tasavvuf, Halk Müziği, Sanat Müziği), sohbetler, tiyatro, sinema gösterimleri, folklorik gösteriler (Sıra Gecesi, yöresel halk oyunları), Kadir Gecesi özel programı ve Üsküdar tarihinin canlandırıldığı faaliyetler sergilenecek.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde bu yıl aralarında Nihat Hatipoğlu, Bedirhan Gökçe, İbrahim Sadri, Eşref Ziya Terzi, Yavuz Bahadıroğlu, Ali Bulaç, Güçlü Soydemir, Yusuf Özkan Özburun, Uğur Aslan, Yaşar Alptekin, gibi çok sayıda önemli isim gerek konserleriyle gerekse sohbetleriyle Üsküdarlılara çok renkli bir Ramazan yaşatacaklar

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fasl-I Ramazan'da İlkler Üsküdar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Karadağ maçında doğru bir oyun sergilemeye çalışacaklarını ve gruptan çıkma adına büyük avantajları olduğunu belirtti. Oyuncuların performansı ve sakatlıklar hakkında da bilgi veren Buceschi, Karadağ ve Sırbistan maçlarına kazanmak için çıkacaklarını vurguladı. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak gördüklerini ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu ifade ettiler.

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.


Advertisement