Fatih Baydar'dan Altın Madalya (2) - Son Dakika
Spor

Fatih Baydar'dan Altın Madalya (2)

Fatih Baydar\'dan Altın Madalya (2)

Avrupa Halter Şampiyonası'nda, erkeklerde 85 kiloda Fatih Baydar ikinci kez gururumuz oldu.

13.04.2012 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih BAYDAR'DAN ALTIN MADALYA (2)

BAYDAR 2 MADALYAYI CUMHURBAŞKANI GÜL'E HEDİYE ETTİ

Avrupa Halter Şampiyonası'nda, erkeklerde 85 kiloda Fatih Baydar ikinci kez gururumuz oldu. Koparmada 166 kilo kaldırarak altın madalya kazanan Baydar, toplamda da 359 kiloya ulaşarak gümüş madalya kazandı. Gürcistanlı Raulı Tsırekze ise 365 kilo ile birincilik kürsüsüne çıktı. Silkmede, 201 kilo kaldıran Alman sporcu Tom Schwarzbach altın madalyaya uzanırken, 200 kiloyu omuzlayan Gürcistanlı Raulı Tsırekdze gümüş madalyada kaldı.

Fatih Baydar, yarışma sonrasında yaptığı açıklamada, uzun bir aradan sonra yeniden haltere döndüğünü belirterek, "Çalışmalara başlayalı 14-15 ay oldu. Hocalarımın sayesinde çok iyi yerlere geldiğime inanıyorum" dedi. Gazetecilerin 'Podyumda iken seni tribünde destekleyenler oldu. Birilerine mesaj gönderdin kimdi onlar?' şeklindeki soruya ise, "Oğluma mesaj gönderdim. 3 aydır kamplardan dolayı ondan ayrı kalmıştım. Bütün haklarımı kullanırken oğlumu düşündüm. Büyükler kategorisinde ilk avrupa şampiyonluğum. Ailemde ilk kez beni böyle bir şampiyonada izliyor. Dualarımı esirgemeyen Türk halkına teşekkür ediyorum. Bu madalyayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hediye ediyorum" diye konuştu.

Türkiye takım sıralamasında şu ana kadar Azerbaycan'ın ardından 6 altın, 7 gümüş ve 4 bronz ile ikinci sırada bulunuyor. - Antalya/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Fatih Baydar'dan Altın Madalya (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement