Fatih tablosunun gösterimine davet edilmeyen hanedan üyelerinden İmamoğlu'na sitem - Son Dakika
Güncel

Fatih tablosunun gösterimine davet edilmeyen hanedan üyelerinden İmamoğlu'na sitem

Fatih tablosunun gösterimine davet edilmeyen hanedan üyelerinden İmamoğlu\'na sitem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih tablosunu geçtiğimiz gün bazı Osmanlı Hanedan üyelerine tanıtmıştı.

09.10.2020 16:08  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih tablosunu geçtiğimiz gün bazı Osmanlı Hanedan üyelerine tanıtmıştı. Hanedan'ın diğer üyeleri bu duruma sitem ederken, Hanedan üyelerinden Abdülkerim Harun Efendi'nin torunu olan Nilhan Osmanoğlu, oradaki bazı kişilerin aileden olmadığını öne sürdü. Osmanoğlu, "Şahsım adına söylüyorum, o davetli listesinin de, özel olarak hazırlandığını düşünüyorum. Benim şahsi kanaatim, hükümete yakın olanların davette olmaması. Biz isterdik ki böyle kültür-sanat faaliyetlerinde daha birleştirici bir tavır içinde olunsun. Lakin maalesef kültür-sanat dahil olmak üzere her şey ülkemizde politize ediliyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin müzayedede satın aldığı Fatih tablosunu bazı Osmanlı Hanedan üyeleriyle tanıtmıştı. Bu duruma Osmanlı Hanedanı'nın diğer fertleri tepki gösterdi. Hanedan reisi Şehzade Abdülkerim Harun Efendi, avukatı aracılığı ile konuyla alakalı yazılı açıklamada bulundu.

"ORADA BULUNMAYAN AİLE FERTLERİ ADINA KONUŞULDU"

Hanedan üyelerinden Abdülkerim Harun Efendi'nin torunu Nilhan Osmanoğlu, "Orada bulunan şahıslardan, hanedan aile üyesi olanlar elbette ki vardı ama aileye çok çok uzak akrabalarda orada bulunuyordu. Aile reisimizin açıklaması şu yönde oldu, aslında orada bulunan kişilerin tercihlerini sorgulamıyoruz. Kimsenin haddine değil. Bu onların kendi tercihi. Biz mozaik bir aileyiz, geçmişte de böyleydi. Farklı fikirleri hala içimizde barındırıyoruz. Kimsenin  o yüzden neden buradasın diye birbirine sorma hakkı yok. Bu bildirinin aile reisimiz tarafından yapılma amacı, o ziyaret esnasında geçen ve servis edilen bir cümle. Orada, 'Aile olarak hizmetinize hazırız.' dendi. Dolayısıyla orada bulunmayan aile fertleri adına da konuşuldu. Aile büyüğü orada yokken de bu şekilde bir cümlenin kurulması doğru değildi. Bunu düzeltmek adına aslında aile büyüğümüz Abdulkerim Harun Efendi tarafından bir düzeltme yapıldı" şeklinde konuştu.

"HÜKÜMETE YAKIN OLANLAR DAVET EDİLMEDİ"Tablo gösterimine İBB tarafından davet edilmediklerini dile getiren Osmanoğlu, "Şahsım adına söylüyorum, o davetli listesinin de, özel olarak hazırlandığını düşünüyorum. Benim şahsi kanaatim, hükümete yakın olanların davette olmaması. Biz isterdik ki böyle kültür-sanat faaliyetlerinde daha birleştirici bir tavır içinde olunsun. Lakin maalesef kültür-sanat dahil olmak üzere her şey ülkemizde politize ediliyor. Bu da o gösterinin bir parçasıydı aslında. Benim fikrim bu. Eğer aile davet edilecekse protokole uygun şekilde gerçekleştirilmesi beklenirdi" ifadelerini kullandı.

"TABLOYU GÖRMEYE GİDECEĞİM, DAVETE İHTİYACIM YOK"Tabloyu mutlaka gidip göreceğini ifade eden Osmanoğlu, "Bu tablonun gerçekliği konusunda da, bunu bilen kişilerin, alanında uzman kişilerin yorumlaması gerektiğini düşünüyorum. Kültür Bakanlığı da belki bu işin içine girebilir çünkü şayet gerçek ise bu çok büyük değerdir. ve kazandırdıkları için, kim olursa olsun tebrik edilmesi gerekiyor. Ama bu konu ne olursa olsun politize edilmemeli. Tabloyu gidip görmedim ama gideceğim. Bunun için bir davete ihtiyacım yok" dedi.

"AİLE ADINA BEYANAT VERİLEBİLECEK TEK KİŞİ AİLE BÜYÜĞÜDÜR"Osmanoğlu şöyle devam etti:  "Aslında aile içinde bir çatışma ya da fikir ayrılıkları söz konusu ama birlik olmama durumu söz konusu değil. Aile fertlerinin her birini ayrı ayrı seviyoruz. Ama aile adına beyanat verebilecek tek kişi aile büyüğüdür ve bu aile içindeki kişilerde bu protokolü, aile kaidelerini bilerek büyümüştür zaten. Büyükşehir Belediye Başkanının yanında olan osman Selahattin 5. Murat torunudur. Kendisiyle görüştüm. Gerçekten sanata ilgili bir insan. Oraya o tabloyu görmek için gittiğini iletti bana. Diğerleri ile bir iletişimim olmadı. Biz de bir çok davete usulüne uygun yapıldıysa gitmişizdir. Onlar da gidebilir. Bu bizim aramızda konu değil." Öte yandan davet edilseydiniz gider miydiniz sorusuna ise Osmanoğlu, "Eğer usulüne göre davet ederlerse ki pek mümkün görünmüyor, düşünülür, bilmiyorum" diye yanıt verdi.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fatih tablosunun gösterimine davet edilmeyen hanedan üyelerinden İmamoğlu'na sitem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok
    17:29 İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok

    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın İsfahan kentinde meydana gelen saldırıda ülkenin nükleer tesislerinde herhangi bir hasar olmadığını doğruladı. İsrail'in İran'daki hedeflere düzenlediği saldırılar ABD'li haber kaynakları tarafından da doğrulandı.

  • Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor
    17:27 Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor

    Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Gazzeli çocukları İstanbul'da misafir ediyor. Festival kapsamında çocuklar, İstanbul'u keşfedecek ve dünya liderlerine barış çağrısında bulunacak. Gazzeli çocuklar, savaşın acılarını anlatarak umutlarını dile getirdi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi
    17:25 Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen '15-22 Nisan Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi' konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Adıyaman'ın turizm karnesi değerlendirildi ve 2024 yılına dair beklenti ve planlamalar aktarıldı. Panelde, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Caner Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Kültür ve Turizm Uzmanı Mustafa Ekinci ve Park Dedeman Genel Müdürü Furkan Polat yer aldı. Panelde, Adıyaman'ın turizm sektöründeki deprem sonrası durumu ve geleceği ele alındı.

  • Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı
    17:24 Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde, iş ortağını av tüfeğiyle yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İkinci el oto alım-satımıyla uğraşan Hüseyin K. ile iş ortağı Sadettin H. arasında alacak meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sadettin H, Hüseyin K'yi av tüfeğiyle yaraladı. Zanlı polislerce gözaltına alındı ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • Siirt'te aranan hükümlü yakalandı
    17:23 Siirt'te aranan hükümlü yakalandı

    Siirt'te hakkında 11 yıl 10 ay hapis cezası ve arama kaydı bulunan S.G. isimli hükümlü, Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyet ekipleri, arananların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi
    17:23 Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi

    Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi. Protestocular, belediye binasına girmeye çalışırken çatışmalar yaşandı ve yangın çıktı.


Advertisement