Fatih Terim Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Fatih Terim Basın Toplantısı Düzenledi

Fatih Terim Basın Toplantısı Düzenledi

Galatasaray Teknik Direktörü Terim, Kayserispor'u 1-0 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

12.02.2012 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kayserispor'u 1-0 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Tecrübeli teknik adam, ilk yarı birkaç pozisyon vermelerine karşın ikinci yarıda daha iyi savunma yaptıklarını ifade ederek, "Biz çok pozisyon bulduk, bu sevindirici. Müthiş mücadele ettik, bu daha da sevindirici. Öne geçtikten sonra da iyi baskı yaptık. Önemli bir 3 puan kazandık. Oyuncularımı kutluyorum. çünkü Kayserispor ciddi bir rakip ve yenmek kolay değil. Bu nedenle 3 puan için da mutluyum" diye konuştu.

Hakan Balta ile Çağla Birinci'nin sakat olması nedeniyle sol bekte Riera'yı oynatmasına değinen Terim, basında Ujfalusi'nin bu mevki için adının geçtiğini aktararak, "Ben Hakan Balta ve Çağlar Birinci'nin sakatlanmasının ardından Riera'yı bu mevkiye koydum. Güzel olan, maça kadar bu bilgi dışarı çıkmadı. Ujfalusi'yi hiç düşünmedim. Stoperi oraya alıp, iyi bir ikiliyi bozmanın manası yoktu. Riera da sol ayaklı bir oyuncu olarak sol bek oynayabilirdi. Geçmişte açık oyuncuları Hakan Ünsal, Ergün Pembe, Ümit Davala bu şekilde oynadılar. Riera da iyi ve akıllı oynadı. Tabii bu maçın ardından o da cezalı duruma düştü. Yeni bir sol bek bulmak zorundayız Mersin İdmanyurdu maçına. Sol ayaklı kimse kalmadı. Emre Çolak oynamaz ama Engin Baytar oynayabilir. Bu demek ki ikisini de oynatmayacağım, yoksa söylemezdim" dedi.

Ara transfer döneminde kadrolarına katmak için yoğun çaba harcadıkları Amrabat'ın bugün Galatasaray'a karşı sergilediği futbolla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Terim, oyuncu ve transfer döneminde yaşananlara açıklık getirdi. Amrabat'ın iyi bir oyuncu olduğunu ve kendilerinin de bu nedenle talip olduklarını kaydeden Terim, "Kayserispor'da bize karşı iyi oynadıktan sonra talip olduk. Aykırı bir durum yoktu. Yöneticimiz Ali Dürüst aradı, talip oldu ve görüştüler. Sanıyorum Ali Turan konusundan bir ön yargı olduğu için başka türlü algılandı. Yoksa bizim ne Recep Mamur beye, ne başka birine karşı tutumumuz olamaz. Biz zor durumdaki Ankaragücü'nün oyuncularına da talip olmadık. Biri sizde defo görmek isterse, görür. Önümüzde bir örnek de var. Shaqiri, Bayern Münih'e transfer oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde de Basel ve Bayern Münih eşleştiler. Sormuşlar Shaqiri'ye bu durumu, o da, 'Ben profesyonelim. Basel için aslan gibi çıkıp oynarım. Sezon sonu da Bayern Münih'e giderim' demiş. Bizim de futbol oynamaktan başka amacımız yok. Amrabat şimdi olmadı, sezon sonu olur veya olmaz. Biz her kulüple diyaloglarımızı en iyi şekilde kurmak istiyoruz. Telefonla bile verdiğimiz sözlerle transfer yapabilmek istiyoruz. Biz eskiden böyleydik. Bundan sonra da böyle olur. Kimseyle alıp veremediğimiz yok. Amrabat'ın oynamamasına biz de üzüldük ama böyle bir niyetimiz ve isteğimiz yoktu" şeklinde konuştu.

Teknik adam Terim, Galatasaray'ın transfer politikasıyla ilgili olarak, takımda değişimin süreceğini söylerken, kiralık durumda bulunan oyuncularla ilgili de görüşlerini aktardı. "Transferde başkanımız ve yöneticilerimiz iyi niyetle uğraşıyorlar. Olmadıysa, yapacak bir şeyimiz yok" diyen tecrübeli Fatih Terim, "Mayıs ayında mutlaka yeni dönem için transfer yapılmalıdır. En azında, başlattığımız değişimin devam etmesi için bu gerekli. Çünkü daha çok değişeceğiz" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, basında Galatasaray ile ilgili çıkan haberlere değinirken, sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörlerinden Eric Gerets'in de Kayserispor maçını izlediğinin hatırlatılması üzerine, şöyle devam etti:

"Ben bir teknik adamım. Gerets'in gelişi ve ziyaret etmesi beni mutlu eder. Arkadaşımdır. Geçen hafta da Popescu vardı. Ancak gönlümün istediğini veya olması gerekeni açıklarsam daha doğru olur. Genel olarak ben her oyuncuma aynı mesafede davranırım. Hak yememek için çaba gösteririm. Kendi kardeşimi bile zamanında oynatmadım. Bu kadar adil davranırım. Yönetim kurulu adına da birini, bir başkasının önüne geçirmem. Ancak Galatasaray'ın bu kadar mutlu günlerinde, konular bunlar olmamalıdır. Konu, vizyonumuzu nereye taşımalıyız olmalıdır. Bundan sonraki yıl planları yapılmalı, Galatasaray nasıl daha iyi olur, ekonomik durum nereye çekilebilir, idari olarak tavan yapılabilir mi, Türk Telekom Arena'da neler yapılabilir? Ben bir Galatasaraylı olarak bunları görmek isterim. Üzüntüm, böyle mutlu günlerde, bir araya gelmemizin en ihtiyaç olduğu dönemlerdeyiz. Büyüdükçe küçülmesini bilmek gibi, iyi gittikçe de birlik olmasını bilmeliyiz. Çünkü ortak paydamız Galatasaray. Şahsi egolarımızı askıya asmamız lazım. Ben böyle bakıyorum. Ümit ediyorum televizyon ve gazetelerde yeni planlarımızla, programlarımızla, samimi dostluklarımızla ve bir araya gelmelerimizle anılırız."

Fatih Terim, yarın Fildişi Sahili ile Afrika Uluslar Kupası finali oynayacak olan oyuncuları Emmanuel Eboue'yle ilgili olarak, bu oyuncuyu bir an önce aralarında görmek istediklerini söyledi.

Maç sonrası toplantı yaptıklarını ve gerekirse Eboue'nin beraber dönmesi için bir kişiyi gönderebileceklerini kaydeden Terim, "Gelmesi için uğraşacağız. Özledik de açıkçası. Bir taraftan oyuncu kaybederken, bir taraftan kazanmalıyız. Neredeyse 9 maç oldu, kolay değil. Onun şansına karlar, buzlar da eridi. Ama sıkıntılı bir durum var. 30 gündür kampta ve izin söz konusu olabilir. Biz bir şekilde dönmesini istiyoruz" dedi.

Terim ayrıca, forvette Elmander-Necati ikilisinin performansına da değinirken, "İyi bir ikili oldular. Top onlarda kalıyor. Elmander'in inanılmaz mücadelesi, Necati'nin akıllı, tecrübeli oyunuyla ileride top tutmak adına önemli iş yapıyorlar. Baros da geldiğinde dahil olabilir. Kanatlara kayabilirler" dedi.

Galatasaray'ın Brezilyalı savunma oyuncusu Felipe Melo da, Kayserispor'a karşı önemli bir galibiyet aldıklarını kaydetti.

Maçın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Melo, Kayserispor gibi çok güçlü bir rakibe karşı oynadıklarını vurgulayarak,.

"Süratli, etkili oyuncuları var. Zor olacağını biliyorduk ve iyi oynadık. Alınan galibiyet çok önemli. Şimdi rakibimiz Fenerbahçe'nin yarın oynayacağı bir maç var. O yüzden bu galibiyet önem taşıyor" diye konuştu.

Kiralık olarak forma giydiği Galatasaray'daki geleceğinin ne olacağı yönündeki bir soru üzerine Melo, "İlk geldiğim günden beri buraya çok çabuk adapte oldum. İyi oynuyorum. Olumlu şeyler oldu. Bunları ben yaptım ama Allah tarafından bana bu güç veriliyor. Çok şükretmem gerekiyor. Galatasaray'da çok mutlu olduğumu, Türkiye'ye adapte olduğumu, İstanbul'u sevdiğimi belirttim ama transfer benim elimde değil. Ben sezon sonuna kadar buradayım. Gerisi kulüpler arasında. Sadece burada mutlu olduğumu söyleyebilirim" cevabını verdi.

Öte yandan, sarı-kırmızılı file bekçisi Muslera ise, Kayserispor karşısında iyi savunma ve başarılı hücum yaparak kazandıklarını vurguladı.

KayseriSPOR CEPHESİ

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze ise ilginç açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısına geldiğinde basın mensuplarına, "Üzgünüm. Bir şey söylemek istemiyorum. Konuşmam bir şeyi değiştirir mi?" diyen Şota, ısrarlar üzerine ise "Yok ya.. Güzel maç oldu tamam. Siz maçı seyrettiniz mi? O zaman siz düşünün problem nerede" dedi.

Daha sonra karşılaşmanın hakem yönetimine eleştirilerde bulunan Şota, "Faul, faul değil. Sarı kart da sarı kart değil. Ev sahibi takımın kazanması mecbur mu? Üzülüyoruz. Biz de çalışıyoruz. Boşuna mı geldik buraya" diye konuştu.

Kendisinin kimseyi suçlamak istemediğini, Galatasaray'ın kalitesinin de herkes tarafından bilindiğini kaydeden Gürcü teknik adam, "Adam yoruldu düştü, 'yapamıyorum' dedi, oyunu durdurdular. Böyle bir şey görmedim. Darbe yok, faul yok, adam yoruldu, durduruyor oyunu. Bekleyin, bir de su verin bari. Küçük detaylarla maçlar bitiyor zaten. Ne bileyim, çok konuştum yine" ifadelerini kullandı.

Amrabat'ın performansının sorulması üzerine de Şota, "Fena değil. Yaşananlardan etkilenmiş görmedim kendisini" şeklinde konuştu.

Maçın ardından yaptığı açıklamada Kayserisporlu futbolcu Abdullah Durak, "İyi mücadele oldu. Çok iyi oynadık ama küçük detaylar sonucu belirledi. Hakem de biraz yardımcı oldu buna. Belli bir hata yok ama tam baskı kuracağız, verdiği kararlar bizim de direncimizi kırıyor" diye konuştu.

Eren Güngör ise açıklamasında her iki takımın iyi mücadele ettiğini aktararak. "İki takımın da fırsatları vardı. Maçın hakkının beraberlik olduğunu düşünüyorum. Buradan puansız dönmeyi hak etmedik. Bunu yine bizler düzelteceğiz. Önümüzde zorlu bir Trabzonspor maçı var. Onu kazanmak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Sarı-kırmızılı ekibin savunma oyuncusu Zurab Khizanishvili ise Elmander ile girdiği ikili mücadelede hakemin doğru karar verdiğini söyledi.

Elmander'in yerde kaldığı pozisyonla ilgili görüşlerini aktaran Khizanishvili, kendisinin topa dokunduğunu belirterek, "Belki Elmander'e de dokunmuşumdur. Ancak hakem iyi karar verdi. 90 dakika içinde belki de tek iyi kararı oydu" dedi.

GERETS TRİBÜNDEYDİ

Bu arada Kayserispor maçını Galatasaray ile daha önce şampiyonluk yaşayan teknik direktör Erik Gerets de Türk Telekom Arena'da izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fatih Terim Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement