Fatma Şahin: Gaziantep'te 2020'nin her ayında uluslararası etkinlik yapılacak - Son Dakika
Güncel

Fatma Şahin: Gaziantep'te 2020'nin her ayında uluslararası etkinlik yapılacak

Fatma Şahin: Gaziantep\'te 2020\'nin her ayında uluslararası etkinlik yapılacak

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2019 yılında yapılan ve 2020 yılında yapılacak projeleri kente görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile paylaştı.

13.01.2020 21:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2019 yılında yapılan ve 2020 yılında yapılacak projeleri kente görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile paylaştı.Şahin, bir restoranda düzenlenen değerlendirme toplantısında, 2020 yılında her ay uluslararası bir etkinlik olacağını ifade etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentteki bir restoranda basın mensupları ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.Düzenlenen basın toplantısına Şahin'in yanı sıra AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer, ilçe belediye başkanları, daire başkanları, ve çok sayıda basın mensubu katıldı.Programda konuşan Fatma Şahin, projelerin ekip işi olduğunu ifade ederek 2020 yılı çok önemli olduğunu söyledi.Şahin, "Akıllı şehirler konusunda çok önemli çalışmalar başlattık. Sorunlara teknolojik alt yapı oluşturmak ve strateji üreterek teknolojiyi kullanarak vatandaş odaklı insanlarımızın yaşam standartlarını iyileştirecek çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.Şahin,2020 yılı içerisinde her ay uluslararası bir etkinlik olacağını söyleyerek,  " TEKNOFEST buraya geliyor. Bu tesadüf değil. İstanbul'da 1 milyon 5 bin insanın ziyaret ettiği, 50 bin kişinin, en akıllarının, en iyilerin yarıştığı çok önemli bir organizasyon. TEKNOFEST Gaziantep'e geldiyse bu şehre olan güvendir. Bunu bir festivalden çok daha farklı görüyorum" dedi.2020 yılında göç temalı uluslararası film festivalinde Gaziantep'te düzenleneceğini söyleyen Şahin, Her ay uluslararası etkinliklerimiz var. Dünyanın en iyi göç filmlerini Gaziantep'e getirmek istiyoruz dediler. Her ay böyle etkinlikler var. 2020 yılını bu yüzden çok önemli buluyorum. Yerelden evrensele bu şehri hazırlamamız lazım" şeklinde konuştu.'DÜNYANIN 10'UNCU EKONOMİSİ OLMAK İSTİYORUZ'Fatma Şahin, Gaziantep'i ekonomik olarak geliştirmek istediklerini söyleyerek, "Dünyanın 10'uncu ekonomisi olmak istiyoruz. Rakamlara baktığınızda buna en yakın olan şehir biziz" ifadelerine yer verdi.Program sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, bir sunum yaparak, kentteki projeleri anlattı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yapılması planlanan cami ile ilgili söz konusu meydana da yine Millet Bahçesi ile yeterli ölçekte bir cami yapılacağını ifade etti.

Cihan, 2020 yılında konuttan ulaşıma, sağlıktan spora ve çevreciliğe kadar birçok projenin yapılacağının bilgisini verdi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fatma Şahin: Gaziantep'te 2020'nin her ayında uluslararası etkinlik yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 4 şüpheli gözaltına alındı
    09:45 Tekirdağ'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 4 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 4 şüpheli gözaltına alındı. Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Kocaeli İtfaiyesi Filosuna 11 Yeni Araç Ekledi
    09:40 Kocaeli İtfaiyesi Filosuna 11 Yeni Araç Ekledi

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, filosunu güçlendirmek için 11 yeni araç satın aldı. Şehirdeki olaylara hızlı müdahale eden itfaiye, Türkiye'nin en başarılı teşkilatları arasında yer alıyor.

  • 86 yıllık müessese 42 yıllık iş yerinin yıkılmasıyla konteyner çarşıya taşındı
    09:37 86 yıllık müessese 42 yıllık iş yerinin yıkılmasıyla konteyner çarşıya taşındı

    Osmaniye'de 86 yıllık en eski kırtasiye iş yerinin depremde yıkılması üzerine sahibi Mustafa Arı, konteyner çarşıda hizmet vermeye başladı. Babası tarafından 1938 yılında açılan iş yerini değiştiren Arı, 42 yıl sonra yeni iş yerinde faaliyetlerine devam ediyor.

  • İçişleri Bakanı: Mercek Operasyonlarında 79 Bin 235 Silah Ele Geçirildi
    09:36 İçişleri Bakanı: Mercek Operasyonlarında 79 Bin 235 Silah Ele Geçirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Haziran 2023'ten bu yana düzenlenen 'Mercek' operasyonlarında 79 bin 235 silah ele geçirildiğini ve 89 bin 915 şüpheli hakkında işlem yapıldığını açıkladı. Son 'Mercek-15' operasyonunda ise 750 silah ele geçirildi ve birçok şüpheli gözaltına alındı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Buharkent'te Üstyapı Çalışmalarına Başladı
    09:34 Aydın Büyükşehir Belediyesi Buharkent'te Üstyapı Çalışmalarına Başladı

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, Buharkent'te altyapısını yeniledikten sonra üstyapı çalışmalarına başladı. İlçenin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi'nde yapılan altyapı ve sıcak asfalt çalışması vatandaşların beğenisini kazandı. İlçe sakinleri, yapılan çalışmalar için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.

  • Kırklareli'nde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    09:33 Kırklareli'nde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Kırklareli'nde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 11 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 37 fişek, bir miktar uyuşturucu madde, 6 bin 725 lira, 50 avro ve 50 dolar ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Bayburt'ta Minibüs Kaldırımdan İnen Kadına Çarptı
    09:33 Bayburt'ta Minibüs Kaldırımdan İnen Kadına Çarptı

    Bayburt'ta meydana gelen trafik kazasında kaldırımdan inen kadına minibüs çarptı. Yere savrulan kadın, ezilmekten kıl payı kurtuldu. Yaşanan talihsiz kaza ise bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza sonucunda yaralanan kadın, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara Kuğulu Park'ta Yavru Kuğulara Yoğun İlgi
    09:32 Ankara Kuğulu Park'ta Yavru Kuğulara Yoğun İlgi

    Ankara Kuğulu Park'ta dünyaya gelen 5 siyah kuğu yavrusu, 23 günlük olmalarına rağmen vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Yavru kuğular, anneleri ve görevlilerin yardımıyla büyümeye devam ediyor. Vatandaşlar, bu sevimli yaratıkları görmek için parka akın ediyor.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri Hakkında Mesaj Yayımladı
    09:32 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri Hakkında Mesaj Yayımladı

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili bir mesaj yayımlayarak, seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınan tedbirleri ve sandık sayılarını açıkladı. Vali Çiftçi, seçimlerin demokrasinin güçlenmesi ve toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması için büyük önem taşıdığını vurguladı ve sağlıklı bir seçim ortamı temennisinde bulundu.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    09:31 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Babaeski-Lüleburgaz kavşakları kesimi, Manisa-İzmir yolunun 11. kilometresi, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun 45-47. kilometreleri, Gaziantep-Nizip-Birecik yolunun 42-50. kilometreleri, Finike-Kumluca yolunun 5-6. kilometreleri, Ordu-Ulubey-Gölköy yolunun 19. kilometresi, Trabzon-Maçka yolunun 1-2. kilometreleri, Rize Ardeşen Arhavi yolunun 30. kilometresi, Balıkesir-İvrindi yolunun 27-29. kilometreleri ve Bingöl-Karlıova yolunun 25-28. kilometrelerinde yol yapım ve bakım çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü sağlanıyor.

  • Depremzede Sümeyra Dağlı Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonu
    09:30 Depremzede Sümeyra Dağlı Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonu

    Kilis Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Sümeyra Dağlı, depremden sonra yaşadığı zorluklara rağmen Samsun'da yapılan kulüpler arası bilek güreşi şampiyonasında Türkiye şampiyonu oldu. Sol kolda birinci, sağ kolda ise ikinci olan Dağlı, Avrupa ve Dünya şampiyonluğu hedefliyor.


Advertisement