Fatma Şahin Kadın tutuklu ve hükümlülerin çocukları - Son Dakika
Güncel

Fatma Şahin Kadın tutuklu ve hükümlülerin çocukları

Fatma Şahin Kadın tutuklu ve hükümlülerin çocukları

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadın tutuklu ve hükümlülerin çocuklarına ilişkin "Onların yaşındaki diğer arkadaşları neye ulaşıyorsa, hangi fırsatlara ulaşıyorsa sosyal devlet ...

08.11.2013 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadın tutuklu ve hükümlülerin çocuklarına ilişkin "Onların yaşındaki diğer arkadaşları neye ulaşıyorsa, hangi fırsatlara ulaşıyorsa sosyal devlet olarak biz onlara o imkanları açmak durumundayız" dedi.

Şahin, Tekirdağ 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen, Beyazay Derneği'nin "Aydınlan-Aydınlat" projesi belge takdim töreninde yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, madurun, muhtacın, yetimin, yaşlının, yolda kalmışın ve hastanın bakanlığı olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak, kadın tutuklu ve hükümlülerin çocukları ile ilgili bir çalışmalarının olduğunu belirten Şahin, "Özellikle kadın tutuklu ve hükümlü kardeşlerimizin çocukları üzerinde çalışmamız gerekiyor. Bu çocukları geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Çocuklarımızı yarınlara yetiştirmemiz gerekiyor. O yüzden biz şu anda bakanlık olarak bunun üzerinde çok ciddi bir şekilde çalışıyoruz" diye konuştu.

- Uçurtmayı vurmasınlar projesi

Kadın tutuklu ve hükümlülerin çocuklarının diğer çocuklarla aynı imkanlara sahip olması yönünde çalışma yapılacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Adalet Bakanımızla bir araya geldik. Toplam olarak sayıya baktığımız zaman çok sayı yok ama bir çocuğumuz, bir annemiz, bir insanımız bizim için çok kıymetli. Onların yaşındaki diğer arkadaşları neye ulaşıyorsa, hangi fırsatlara ulaşıyorsa sosyal devlet olarak biz onlara o imkanları açmak durumundayız. O yüzden 'uçurtmayı vurmasınlar' diye hepimizin seyrettiği zaman çok etkilendiği ve defalarca seyretmekten mutlu olduğumuz bir filmin de ismini bu projeye koyduk. İnşallah bunu buradaki bütün çocuklarımıza, Adalet Bakanlığındaki çocuklarımızın özellikle de kreşlerden, okuma imkanlarından, fırsat eşitliğinden hangi yaş gurubunda neye ihtiyaç varsa uzmanlarımızla çalışarak bunu hayata geçirmeyi çok önemsiyoruz. İstiyoruz ki bu bakımdan güçlü bir sosyal devlet olarak herşeyi olan bir sosyal devlet olarak herkese ulaşalım. 76 milyonun kardeşliği üzerinde projelerimizi güçlendirelim."

Konuşmanın ardından, Şahin, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği işbirliğiyle geçen yıl Tekirdağ 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevinde başlatılan ve engelli bireylere sesli kitap hazırlama amacı taşıyan Aydınlan - Aydınlat projesi kapsamında, kurum içerisinde oluşturulan stüdyo ve bilgisayar odasında, engelliler için kitap tarayarak ve seslendirerek hizmet veren ve projede emeği geçen tutuklu ve hükümlülere teşekkür belgelerini verdi.

Etkinliğe Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ile tutuklu ve hükümlüler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fatma Şahin Kadın tutuklu ve hükümlülerin çocukları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement