Fatma Şahin tasarımcılarla bir araya geldi - Son Dakika
3.Sayfa

Fatma Şahin tasarımcılarla bir araya geldi

Fatma Şahin tasarımcılarla bir araya geldi

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen ve TBB'nin de yerel paydaşları arasında yer aldığı, "Türkiye Dokuma Atlası Projesi" kapsamında Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi...

10.09.2021 12:17  Güncelleme: 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen ve TBB'nin de yerel paydaşları arasında yer aldığı, "Türkiye Dokuma Atlası Projesi" kapsamında Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda düzenlenen toplantıda tasarımcılarla bir araya geldi.

TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanında; Cumhurbaşkanı Danışmanı, Kültür Tarihçisi H. Hümeyra Şahin, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Yusuf Gürlek, TBB Genel Sekreteri Kayhan Özüm'ün yanı sıra Ece Ege, Günseli Kato, Deniz Sağdıç, Nedret Taciroğlu, Fırat Neziroğlu, Tuvana Demir, Ece Gözen, Siren Ertan gibi tasarımcılar ve farklı belediyelerden temsilcileri de toplantıda ve akabinde "Dokuma Atlası Sergisi"nin de ziyaret edildiği etkinlikte bulundu.

"Anadolu büyük bir hazine"

Etkinlikte TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emine Erdoğan'a teşekkürlerini ileterek konuşmasına başladı, Şahin, şunları söyledi: "Hanımefendi'ye Sıfır Atık Projesi'nde olduğu gibi ülkemize dair birçok önemli projeye himaye ettikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte bu alanda da büyük bir başarı yakalama azmi içerisindeyiz. Çok güzel bir söz var; 'Sen istersen o bir hayal değil' diyor. Bugün istediğimiz için buradayız. İnsani, çevresel ve kültürel kalkınmanın önemi giderek daha da fark edilir bir hal kazanıyor. Hepimiz zamanın ve mekanın şahitleriyiz. Zamanın ruhu bize yerelden evrensele, gelenekten geleceğe Anadolu'nun ne kadar büyük bir hazine olduğunu söylüyor. Sürdürülebilir kalkınmaya çevresel, insanı ve kültürel kalkınmayla bir bütün olarak bakmamız gerekiyor. Zenginlik artık ne kadar paran, doğalgazın, altının olduğu değil ne kadar yetişmiş insan gücünüzün ve kültürel mirasınızın olduğudur. Bu proje hepimizin başarı hikayesi olacak. Tekstil insanoğlu var olduğu sürece devam edecek. Markalaşmayı ve rekabetleşmeyi başarmamız lazım."

"Türk kültürünün temsil kurumları yenilenme sürecine girdi"

Cumhurbaşkanı Danışmanı, Kültür Tarihçisi H. Hümeyra Şahin ise serginin farklı iklim ve kültür özellikleri bakımından Türkiye'nin aynası olarak değerlendirilebileceğini belirtti, olgunlaşma enstitülerinin son yıllarda çağdaş tasarımları yakalayarak Türk kültürünün temsil kurumları olması misyonuyla yenilenme sürecine girdiğini kaydetti. Türkiye Dokuma Atlası Projesi'nin bu konudaki öncü projelerden olduğunun altını çizen Şahin, tekstil sektöründe dünyada rekorlara oynayan Türkiye'nin bu gücünü yurt dışında etkin biçimde kullanması gerektiğine dikkati çekti.

"Tekstil Türkiye'nin bel kemiği"

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Ahmet Öksüz ise, tekstil sektörünün Türkiye ekonomisindeki yeri ve önemine değinerek; "Tekstil Türkiye'nin bel kemiği. Uzun bir aradan sonra ihracatta yeniden birinciliğe yerleştik. Türkiye tekstilde en fazla dış ticaret fazlası veren ülke. Bu kadar değerli bir sektörümüz varken tekstille ilgili tarihi mirasımıza sahip çıkmak gerekiyordu. Projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projeye hep birlikte sahip çıktık. Amacımız kültürümüzü koruyarak yaşatmak ve ticari hale de dönüştürmek." dedi.

Yereldeki geleneksel dokuma faaliyetlerini TBB aracılığıyla desteklemeyi ve proje kapsamında Anadolu'da tespit edilen 350 dokumanın tekrar üretime kazandırılmasını amaçlayan projeye TBB'nin yanı sıra İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü ve İTHİB de katkı ve destek sağlıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Fatma Şahin tasarımcılarla bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ta Jandarma Ekipleri 157 Şüpheliyi Yakaladı
    11:23 Sivas'ta Jandarma Ekipleri 157 Şüpheliyi Yakaladı

    Sivas İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda 157 şüpheli şahıs yakalandı. Uygulamalar sonucunda 5 gram kubar esrar ve 31 bin 000 adet makaron ele geçirildi. Ayrıca, alkol etkisi altında araç kullanmak ve sürücü belgesiz araç kullanmak suçlarından 21 kişiye idari para cezası uygulandı.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon
    11:22 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. C.G.Ç.'nin yağma, gasp, kasten yaralama ve oto hırsızlığı suçlarından 34 adet kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Diyarbakır'da otomatik silahlarla havaya ateş eden zanlılar tutuklandı
    11:22 Diyarbakır'da otomatik silahlarla havaya ateş eden zanlılar tutuklandı

    Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Zanlılar, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve akşam saatlerinde maskeli olarak gelerek ateş etmişlerdi. Polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla zanlılar yakalandı.

  • Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı
    11:20 Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Şüpheliler, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve aynı gün maskeli olarak silahla saldırı düzenlemişlerdi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda zanlılar yakalanmış ve adliyeye sevk edilmişlerdir.

  • Adana'da Otomobilde 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    11:15 Adana'da Otomobilde 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde yapılan aramada arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

  • İstanbul'daki ünlü AVM'de intihar! Ekipler olay yerine sevk edildi
    11:15 İstanbul'daki ünlü AVM'de intihar! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İstanbul Şişli'de bulunan Cevahir AVM'de bir kişi intihar etti. Sosyal medyaya düşen görüntülerde şahsın yerde hareketsiz bir şekilde yattığı görüldü. Güvenlik görevlilerin ihbarı sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

  • Bilecik'te Atık Kartondan Çıkan Yangın Panik Yarattı
    11:09 Bilecik'te Atık Kartondan Çıkan Yangın Panik Yarattı

    Bilecik'in Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinin atık karton bölümünde çıkan yangın, panik yarattı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil servis ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Olayda yaralanan veya can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Ekipler, yangının sebebini araştırmak için çalışmalara başladı.

  • K-Pop Yıldızı Park Bo Ram 30 Yaşında Hayatını Kaybetti
    11:08 K-Pop Yıldızı Park Bo Ram 30 Yaşında Hayatını Kaybetti

    K-Pop yıldızı Park Bo Ram, yeni müzik projesi üzerinde çalışırken arkadaşının evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı ve otopsi talep etti. Bo Ram, son 10 yılda K-pop'ta öne çıkan bir figürdü ve yakın zamanda yeni müzik projeleri üzerinde çalışıyordu. Hayranları derinden sarsıldı ve genç yaşta kaybettikleri için üzüntülerini dile getirdi.

  • Tekirdağ-Malkara yolu kazasında bir kişi hayatını kaybetti, sürücü firar etti
    11:06 Tekirdağ-Malkara yolu kazasında bir kişi hayatını kaybetti, sürücü firar etti

    Tekirdağ-Malkara kara yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken, kazaya karışan sürücü olay yerinden kaçtı. Jandarma, firar eden sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.


Advertisement