Fatmir Limay Yeniden Yargılanacak - Son Dakika
Güncel

Fatmir Limay Yeniden Yargılanacak

Kosova Yüksek Mahkemesi, "Kleçka" olarak bilinen davanın yeniden görüşülmesini kararlaştırdı.

21.11.2012 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Yüksek Mahkemesi, "Kleçka" olarak bilinen davanın yeniden görüşülmesini kararlaştırdı.

Üç uluslararası ve iki Kosovalı yerel yargıçtan oluşan Yüksek Mahkeme, Kosova parlamentosunda milletvekili olan eski Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) komutanlarından Fatmir Limay'ın da aralarında bulunduğu sanıkların yeniden yargılanması için davayı İl Mahkemesi'ne iade etti.

Kosova hükümeti ise yaptığı açıklamayla Yüksek Mahkeme'nin kararına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada hükümetin, UÇK'nın "savaş dönemindeki silahlı mücadelesinin suçsuzluğuna inandığı, bu mücadeleyi karalama hareketlerinin sonuç vermeyeceği" düşüncesinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Kosova hükümeti ve Kosova'nın tüm vatandaşları, Kosova Kurtuluş Ordusu mensuplarının savaşıyla kıvanç duymaktadır" denildi.

"Kleçka" davası kapsamında 2005 yılında Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde, sivillere yönelik savaş suçu işlemek iddiasıyla yargılanan Limay, iki yıl süren dava sonunda 2007 yılında beraat etmişti.

Fatmir Limay, altı ay önce de Kosova'da AB Hukuk Misyonu (EULEX) tarafından tutuklanmış, 2 Mayıs'ta İl Mahkemesi'nce serbest bırakılmıştı.

Muhabir: Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - PRİŞTİNE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fatmir Limay Yeniden Yargılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement