Fatsa, Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Fatsa, Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

Fatsa, Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

AK Parti eski Milletvekili, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Eyüp Fatsa, Ordu'da görev yapan basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Ordu'da bir otelde düzenlenen kahvaltıya 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı...

18.11.2013 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti eski Milletvekili, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Eyüp Fatsa, Ordu'da görev yapan basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Ordu'da bir otelde düzenlenen kahvaltıya 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Radyo Televizyon ve Gazeteciler Derneği Başkanı Birol Yılmaz, İnternet Medya ve Bilişim Derneği (NETMEDYA) Başkanı Bahtiyar Kahveci ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kahvaltı sonrasında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Fatsa, "Siyasette çatışmalar ve atışmalar fikirler üzerinden olmalıdır. İcraatlar üzerinden olmalıdır. Şahsiyetler üzerinden olmamalıdır. Ancak küçük insanlar, insanlar ile uğraşır" dedi.

Temayül yoklamasının sonucunu Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın kurduğu ekip dışında kimsenin bilmediğini belirten Eyüp Fatsa, yaptığı açıklamada, "Gerek kamuoyu yoklamaları, gerek teşkilat yoklamaları gerekse diğer sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları ve kanaat önderleri ile beraber yapılan çalışmalar ile edinilen intiba ve bilgiler ile tamamı bir titizlik ve bir mahremiyet çerçevesinde asla kimsenin isteyen herkesin ulaşabildiği ortamlarda değil, direk sayın başbakanın mahremindedir. Dolayısıyla bu sürece aracılık eden her bir arkadaşımız kesinlikle buradan bir başkasına bilgi sızması mümkün değildir. Daha önce kamuoyu yoklamalarında da hiçbir bilgiye dayanmadan bazı şahıslar üzerinde, birinci çıktı falancı kamuoyundan çok yüksek şekilde destek aldı gibi iddiaların hepsi kamuoyunu etkilemeye yönelik, insanların kanatlarını yönlendirmeye yönelik haberlerden başka bir şey değildir. Hiçbir gerçeği yoktur. Yine teşkilat yoklamasından sonra yapılan değerlendirmeler var. Gerek yazılı, görsel ve sosyal medyada değerlendirme var. Çoğunun kaynağı da belli değil. Böyle hayali bir takım kurgular ile yapılmıştır. Her gün borsa gibi bir gün biri birinci sonra diğer birinci oluyor. Bir şehri yönetmek gibi, onurlu ve sorumlu görevi talep eden, şehri yönetmeye talip olmuş, insanlara hizmet etmeye talip olmuş insanların bu tür manipülatif haberlere başvurması gerçekten hiçbir siyaset ahlakla bağdaşabilen şeyler değildir. İnsanlar daha yetki almadan görev verilmeden, bir takım manipülatif haberlerle doğru olmayan, gerçeği yansıtmayan kamuoyunu yönlendirmeye çalışmanın ne kadar siyasi ahlaki olduğu, haberde, haberi yapanlarda tartışmaya açıktır. Daha bizim temayül yoklamaları Ankara'ya varmadan sonuçları bizim Ordu'ya geldi. Böyle bir şey mümkün değildir" diye konuştu.

"AK Parti'nin diğer aday adayları gibi Büyükşehir belediye başkan aday adayıyım" diyen Fatsa, "Bu süreç işliyor. Kamuoyundan aldığımız, siyaset çevrelerinden aldığımız, parlamento çevresinden aldığımız intibalara baktığımızda sürecin şahsımla alakalı olumlu rotada işlediği noktasında benim de samimi kanaatim vardır. Bu netice midir? Elbette ki değildir. Bunun üzerine bir takım haberler yaparak kamuoyunu yanıltmak istemem. Sadece gerçekleri söylüyorum. Bugüne kadar ben partimin kurumsal çatısı altında görev yaptım, milletvekili olarak, üye olarak görev yaptım. Bugünde aynı durumdayım. Partime zarar verebilecek partimde birlikte siyaset yaptığım arkadaşlarımla bir şekilde beni karşı karşıya getirebilecek hiçbir atraksiyonun içerisinde olmadım. Olamam bunu kendime yakıştıramam. Bizim kamu oyundaki algımız bu değildir" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa, Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement