Fatsa Belediyesi'nde "Sosyal Denge Sözleşmesi" İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Fatsa Belediyesi'nde "Sosyal Denge Sözleşmesi" İmzalandı

Fatsa Belediyesi\'nde "Sosyal Denge Sözleşmesi" İmzalandı

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Bem Bir-Sen ile belediyede çalışan 72 memuru kapsayan sosyal denge sözleşmesi imzaladı.

08.07.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Bem Bir-Sen ile belediyede çalışan 72 memuru kapsayan sosyal denge sözleşmesi imzaladı.

Belediye meclis salonunda yapılan sosyal denge sözleşmesi imza törenine Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Erişmiş, İbrahim Eroğlu ve Reyhan Mollaoğlu, Bem Bir-Sen İl Temsilcisi Rahmi Çakar, Bem Bir-Sen İl Başkan Yardımcıları Mesut Ergün ve Bülent Çakmak ile belediyede görev yapan memurlar katıldı.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Bu Sosyal denge sözleşmesi bizim belediye başkanlığımızın ilk döneminde yaptığımız ama o gün belediye yasasında olmayan ama Türkiye'nin de altına imza attığı uluslararası sözleşmede var olan hukuki bir konuydu. O zaman bunu yapmıştık fakat İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı incelemelerde tenkit konusu yapıldığı için bunu iptal etmiştik ve bunu ticket yardımı ile memur arkadaşlarımıza destek vermeye çalışmıştık. Bu vesileyle Fatsa Belediyemiz ile Bem Bir-Sen arasında bir sözleşme bir protokol imzalıyoruz. Bu vesileyle Fatsa Belediyemizde çalışan memur arkadaşlarımıza hasbelkader belki çok ihtiyaçlarını görmeyecek ama tarafımız belli olsun diyerek bir sözleşme imzalayacağız. Bu memur arkadaşlarımızı ilgilendiren bir sözleşmedir, işçiler için de zaten biz her sene toplu sözleşmeler yapıyoruz. Ben bu sözleşmenin hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Yapılan bu sözleşmenin 72 memuru ilgilendirdiğini ifade eden Başkan Anlayan, "72 de işçi arkadaşımız var. Şu anda toplam 149 kişi ile çalışıyoruz. Bu sosyal denge sözleşmesi aylık toplam tutarı 26 bin 500 TL tutan ilave bir bedel olacak" diye konuştu.

Bem Bir-Sen Ordu İl Temsilcisi Rahmi Çakar ise yaptığı konuşmada, "Fatsa Belediyesi'nin Ordu'nun büyükşehir olmasından sonra kanunlardan doğan bir takım sıkıntılara rağmen Belediye Başkanımız bu sözleşmeyi yapmaya razı oldu. Bunda emeği geçen en fazla Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, Özel Kalem Müdürü Mesut Ergün ve Bem Bir-Sen Başkan Yardımcısı Bülent Çakmak'tır. Biz Belediye Başkanımızın Fatsa'ya çok büyük katkıları olduğunu biliyoruz ve her zaman kendisini takdir ediyoruz. Sosyal denge sözleşmesi imzalamamız da 1.5 yıl belki gecikme oldu ama yine de ben kendisine teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa Belediyesi'nde 'Sosyal Denge Sözleşmesi' İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement