Fatsa'da 2 Okula Daha Beslenme Dostu Belgesi - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da 2 Okula Daha Beslenme Dostu Belgesi

Fatsa\'da 2 Okula Daha Beslenme Dostu Belgesi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Benchmarking Mayıs ayı toplantısında 2 okula daha “Beslenme Dostu" belgesi verildi.

07.05.2014 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Benchmarking Mayıs ayı toplantısında 2 okula daha "Beslenme Dostu" belgesi verildi.

Fatsa Anadolu Lisesi'nde yapılan toplantıya Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Özkan ve okul müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Fatsa İlçe Mili Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, "Beslenme Dostluğu Okul Projesi" kapsamında iki okulun daha belge almaya hak kazandığını ifade ederek, "İlçemizde 5 okulda beslenme dostu sertifikası oldu. Yine 10 okulumuz müracaat ettiler ve değerlendirme aşamasında. Toplamda 15 okulumuzda bu sertifika olmuş olacaktır. Okul sertifikası Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan bir protokol ile işleme konulmuştu. Burada kriterler var. Bu kriterlere göre değerlendirmeler sonucunda bu belgeler okula veriliyor. Taban puanı ise değerlendirmelerde 75'tir. Yönetim faaliyetleri, eğitim faaliyetleri, fiziki koşullar, kantin hizmetleri ve yemekhane hizmetleri kriterlerinde değerlendirmelerde bulunuyorlar. İlimiz genelinde beslenme dostu belgesi olan Altınordu ilçemizden sonra en çok bizim ilçemiz geliyor. Hedefimiz 15 okulumuza bu sertifikayı kazandırabilmektir" diye konuştu.

"15 OKULUMUZUNDA ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Toplantıda son konuşmayı yapan ve 15 okulun tamamının "Beslenme Dostu Belgesi" alması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Kaymakam Bekir Atmaca ise, "Çocuklarımızın daha iyi ortamlarda eğitim görmesi ile birlikte kantin, çevre, beslenme tüm faaliyetlerde hepsi eğitim şartlarına uygun olmakla beraber 15 okulumuzun da bu belgeyi alması son derece önemlidir. İlçemizde bu sayede eğitim de daha güzelleşecektir" dedi.

Toplantıda Anadolu Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi Müdürlerine Beslenme Dostu sertifikaları Kaymakam Bekir Atmaca tarafından verildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa'da 2 Okula Daha Beslenme Dostu Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement