Fatsa'da Organ ve Doku Bağışı Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da Organ ve Doku Bağışı Konferansı Düzenlendi

Fatsa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Benchmarking Projesi kapsamında Organ ve Doku Bağışı konulu konferans düzenledi.

09.04.2014 16:56  Güncelleme: 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatsa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Benchmarking Projesi kapsamında "Organ ve Doku Bağışı" konulu konferans düzenledi.

Fatsa Kültür Sarayı'nda düzenlenen konferans öncesi Ordu Sağlık Müdürlüğüne bağlı Doku ve Organ Nakli Birimi stant açarak doku ve organ bağışında bulunmak isteyen katılımcıların kaydını yaptı.

Ordu Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Samet Ersoy, konferansta yaptığı konuşmada, organ ve doku nakli bekleyen hastaların Türkiye'de olduğu gibi dünyada hızla arttığına işaret etti.

Ersoy, "Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile olan hastalarımızın sayısı dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün artmaktadır. Ancak organ bağışı açısından hem canlı hem de kadavra üzerinden yeterli sayıda bağışçı temin edilememektedir. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde 30 bine yakın hasta, hayatını sürdürebilmek için organ nakli bekliyor. 75 milyonun üzerinde bir nüfusa sahip Türkiye'de, yılda yaklaşık 2 bin kadavradan organ nakli yapılması gerekirken bu sayı sadece 350 civarındadır" dedi.

Ordu ilinde 600 böbrek yetmezliği olan hastanın haftanın 3 günü diyalize girdiğini belirten Ersoy, şöyle devam etti:

"Organ bağışındaki katılımın giderilmesi ancak kamuoyunda organ bağışının gündeme gelmesi, doğru bilgilerin aktarılması, insanların kafasındaki soru işaretlerinin ve ön yargıların giderilmesi ile mümkündür. Amacımız organ bağışını artırmak ve bunun için toplumu bilinçlendirmek. İlimiz genelinde 600 hastamız, diyaliz hastası olarak haftanın 3 günü diyaliz cihazlarına bağlı olarak yaşamlarını devam ettiriyorlar. Bu hastaların 150'si Ordu merkezde 450'si ise Fatsa, Ünye, Gölköy ve Mesudiye ilçelerinde tedavi görmektedir." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatsa'da Organ ve Doku Bağışı Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement