Fatsa'da Siyanürle Altın Çıkarılmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Fatsa'da Siyanürle Altın Çıkarılmasına Tepki

Fatsa\'da Siyanürle Altın Çıkarılmasına Tepki

Ordu'nun Fatsa ilçesinde siyanürle altın çıkarılmasına tepki gösteren köylüler ve çevreciler eylem yaptı.

06.10.2014 16:37  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde siyanürle altın çıkarılmasına tepki gösteren köylüler ve çevreciler eylem yaptı. Fatsa hükümet konağı önünde toplanan grup, pankart ve dövizlerle 'Zehirlenmek istemiyoruz' diyerek altın çıkarılmasını protesto etti.

Fatsa İlçesi'ne bağlı Yukarı Bahçeler Mahallesi Engiz mevkiinde özel bir şirket, altın çıkarmak için geçen ay çalışma başlattı. 100 dönüm ormanlık alandaki ağaçlar kesildi. Şirketin açacakları kuyularda siyanürle altın ayrıştırmasına başlayacağını duyan, daha öncede eylem yapan köylüler Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu, Demirci Köyü Doğa Koruma Derneği, Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu, Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu ile Fatsa Avcılar ve Atıcılar Derneğinin destekleriyle protesto eylemi yaptı.

'Fatsa-Ünye halkı siyanüre direniyor', 'Siyanür katliamdır', 'Altıncı filo defol', 'Tarlamda mısır, bahçemde fındık yiyebilmek için siyanüre hayır' pankat ve dövizlerin açıldığı eyleme Ordu'nun yanı sıra Sinop, Samsun, Giresun, Rize ve Trabzon'dan da çevreciler katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi altında döviz ve pankartlarla alana giren eylemciler, altın madeni çıkarmak isteyen şirketin bu girişiminden vazgeçmesini isteyerek sonuna kadar direneceklerini belirtti. 900 ton altın rezervi olduğu iddia edilen maden sahasında eylemler nedeniyle çalışmalar askıya alınırken, çalışmaların durdurulması için de çevreci dernekleri de hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

Meydanda toplananlara grup adına hukuki gelişmeleri anlatan avukat Alptekin Ocak, konuyu yargıya taşıyacaklarını, kesinlikle bölgede altın madeni çıkarılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Altın madeni çıkarılması için başlatılan faaliyetlerin durdurulması için Ordu İdare Mahkemesi'ne de başvuracaklarını belirten Ocak, "Bu işe burnumuzu soktuk. İstanbul'da gezi parkına AVM inşaatı yaparkende burnumuzu soktuk. Ordu İdare Mahkemesi'ne de dava açacağız. Süreci bu şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Yaklaşık 3 saat eylem yapan çevreciler, bundan sonraki mücadelelerini hukuki yollar ve eylemlerle yine sürdüreceklerini belirterek olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fatsa'da Siyanürle Altın Çıkarılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Erdem AŞIK: haber için seçtiğiniz fotoğraf çok güzelmiş kardeş 0 0 Yanıtla

Advertisement