Faturalarını Ödediler, Mağdur Oldular - Son Dakika
Güncel

Faturalarını Ödediler, Mağdur Oldular

Faturalarını Ödediler, Mağdur Oldular

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde ’ortak vezne’ adı altında fatura tahsilatı yapan işletmeye faturalarını ödeyen çok sayıda vatandaş, işletmenin paraları kurumlara ödememesi sonucu mağdur oldu.

02.08.2016 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 'ortak vezne' adı altında fatura tahsilatı yapan işletmeye faturalarını ödeyen çok sayıda vatandaş, işletmenin paraları kurumlara ödememesi sonucu mağdur oldu.

Gölbaşı ilçesi Seğmenler Mahallesi'nde birçok kurumun fatura tahsilatını yapan 'ortak vezne' aldı altındaki işletmenin yüzlerce vatandaşı mağdur ettiği iddia edildi. Olay, işletmeye fatura ödeyen vatandaşlara EnerjiSA'nın elektrik kesme makbuzu göndermesiyle ortaya çıktı. Faturalarını ödeyen vatandaşlar, elektrik kesme makbuzunu görünce soluğu faturalarını ödedikleri 'ortak vezne'de aldı. Vatandaşın paralarını tahsil eden ancak EnerjiSA'ya ödeme yapmayan işletmenin bulunduğu Seğmenler Mahallesi'ne gelen vatandaşlar, çalışanlardan bilgi almak istedi.

Karşılarında işletme çalışanlarından başka muhatap bulamayan mağdur vatandaşlar önce Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sonra da EnerjiSA'nın Gölbaşı'nda ki merkezine giderek, şikayetlerini dile getirdi.

"İşletmenin EnerjiSA ile sözleşmesi yok"

Kendilerine ulaşan fatura bedellerini ortak vezneye yatıran ancak daha sonra ödeme yapılmadığına dair telefonlarına gelen mesajla neye uğradıklarını şaşıran vatandaşlar elektriklerinin kesilmesi ile ikinci bir şok yaşadı.

Ortak vezneye yatırdıkları ödeme makbuzu ile EnerjiSA Gölbaşı Müdürlüğü'nün yolunu tutan vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini ve elektriklerinin açılmasını talep etti. EnerjiSA Gölbaşı Şubesi yetkililerinin "Bizim yapacak bir şeyimiz yok, dilekçe vereceksiniz. Bu işletmenin EnerjiSA ile sözleşmesi yok" demesi üzerine çileden çıkan vatandaşlar bu defa soluğu Gölbaşı Adliyesi'nde aldı.

Gölbaşı Tüketici Haklarına şikayet dilekçesi veren ve olayla ilgili Gölbaşı Kaymakamı ile de görüşen vatandaşlar, yetkililerden bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan'ın da konunun takipçisi olacağı ve yasalar çerçevesinde gerekeni yapacağı söylediği öğrenildi.

Öte yandan 'ortak vezne' adı altında faaliyet gösteren işletmenin elektrik, su, telefon gibi bir çok faturanın tahsilatını yaptığını ve faturalarını bu işletmeye ödeyen yüzlerce vatandaşı mağdur ettiği öğrenilirken, olay ile ilgili incelemelerin de sürdüğü kaydedildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Faturalarını Ödediler, Mağdur Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement