Fazıl Say, Viyana'da İkinci Konserini Verdi - Son Dakika
Dünya

Fazıl Say, Viyana'da İkinci Konserini Verdi

Fazıl Say, Viyana\'da İkinci Konserini Verdi

Ali H.Yurtsever - Piyanist ve besteci Fazıl Say, tarihi Konzerthaus'da verdiği ikinci konserde Viyanalı müzikseverler tarafından coşkuyla alkışlandı.

28.03.2012 00:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali H.Yurtsever - Piyanist ve besteci Fazıl Say, tarihi Konzerthaus'da verdiği ikinci konserde Viyanalı müzikseverler tarafından coşkuyla alkışlandı.

Tüm biletleri önceden tükenen ve büyük salondaki konseri yaklaşık iki bin müziksever izledi. Konserinde 21 numaralı piyano konçertosunu icra eden Say, Avusturyalı ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ı yad etti.

Say, müzikseverlerin coşkulu alkışları üzerine defalarca sahneye geri döndü ve son olarak "Daha dün annemizin kollarında yaşarken" adlı çocuk şarkısıyla başladığı varyasyonları çaldı.

Sanatçı, dünkü konserinde de 185. ölüm yıl dönümü nedeniyle ünlü besteci Ludwig van Beethoven'in 3 nolu piyano konçertosunu seslendirmişti.

Konserde Moldovalı keman virtüozu Patricia Kopatchinskaja da sahne aldı ve Camerata Oda Orkestrası eşliğinde Ludwig van Beethoven'in "D-Dur op.61, Allegro ma non troppo, Larghetto ve Rondo Allegro" adlı eserleriyle müzikseverlerin takdirini topladı.

Bu arada sanat yaşamını Viyana'da sürdüren Venezuelalı piyanist Alfredo Ovalles ile keman virtüozu Raul Suarez adlı iki genç sanatçı Fazıl Say'ı ziyaret ederek konserlerine davet etti.

Konzerthaus'da gerçekleşen provayı da izleyen Venezuelalı iki genç sanatçı Say için kısa bir sunum da yaptılar.

- VİYANA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Fazıl Say, Viyana'da İkinci Konserini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü
    19:57 İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü

    İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve beraberindeki heyet ile Tahran'da bir araya geldi. Görüşmede, Gazze'deki durum ve Siyonist rejimin saldırıları ele alındı. Nahhale, Gazze halkının direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail'in planlarını boşa çıkardığını vurguladı.


Advertisement