Fedakar anne ömrünü öğretmen olmak isteyen Serebral Palsi hastası kızına adadı - Son Dakika
Güncel

Fedakar anne ömrünü öğretmen olmak isteyen Serebral Palsi hastası kızına adadı

Fedakar anne ömrünü öğretmen olmak isteyen Serebral Palsi hastası kızına adadı Yozgat'ta yaşayan 2 çocuk annesi Zehra Nazlı, tüm hayatını halk arasında beyin felci olarak bilinen Serebral Palsi hastası kızına adadı.

13.05.2022 10:49  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fedakar anne ömrünü öğretmen olmak isteyen Serebral Palsi hastası kızına adadı

YOZGAT - Yozgat'ta yaşayan 2 çocuk annesi Zehra Nazlı, tüm hayatını halk arasında beyin felci olarak bilinen Serebral Palsi hastası kızına adadı. Yürüme güçlüğü çeken ve öğretmen olmak isteyen kızının hayalini gerçekleştirmek için çabalayan anne Nazlı, "Kızım benim için çok önemli, onunla anne olmayı tattığım için çok mutluyum" dedi.

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde yaşayan Zehra Nazlı, yürüme güçlüğü çeken Serebral Palsi hastası ilkokul 2. sınıf öğrencisi kızı İnci Nazlı'ya özveriyle bakıyor. 8 yaşındaki kızı İnci Nazlı'nın eğitiminden mahrum kalmaması için anaokulundan bu yana her gün okula götürüp getiren fedakar anne, kızının hayatını büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Anne Nazlı, kızının derslerinin bitimine kadar okulda bekliyor. Yürüteçle güçlükle ayakta durabilen kızı İnci Nazlı'nın iyi bir eğitim alması ve meslek sahibi olabilmesi için var gücüyle çalışan anne Nazlı, kızının sosyal yaşamına da büyük önem veriyor.

Fedakarlığından dolayı Saraykent Kaymakamlığınca 'Yılın Annesi' olarak belirlenen Zehra Nazlı, kızıyla birlikte yürüyüşe çıkıyor, alış veriş yapmaya gidiyor ve kızının fiziksel ve bedenen gelişimi için termal havuzda yüzmeye götürüyor.

Anne olmayı kızı ile tattığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Zehra Nazlı, "Kızım benim için çok önemli, onunla anne olmayı tattığım için çok mutluyum. Onu diğer çocuklardan ayıran bir özellik var. Ben onun hiçbir zaman kendisini eksik hissetmesin diye kalan yerleri ben tamamlamaya çalışıyorum. Zaten kendisi de gayet özgüvenli. Gayet başarılı ve arkadaşlarıyla çok iyi anlaşıyor. Ben de anne olarak ona fedakarlık yapıyorum, elimden geldiğince ölene kadar da ona destek olacağım" dedi.

Kızını bazen sırtında bazen yürüteçle okula getirip götürdüğünü belirten anne Nazlı, "Kızımı bazen bebek arabasıyla, bazen de hava güzel olduğunda yürüteçle yürüyerek getiriyorum okula. Onun eğitimi için ben elimden geleni yapıyorum. Arkadaşlarından eksik kalmasın diye ekstra destek veriyorum. Her gün okuluna getirip götürüyorum. Elimden geldiğini yapıyorum, öğretmenleri ve arkadaşları da çok yardımcı oluyorlar. Serebral Palsi, yürüme bozukluğu hastalığı var, kasları kasıldığı için yürüme zorluğu çekiyor. Ama ben elimden geldiği kadar yüzme ile yürüyüş ile onu destekliyorum. Doğuştan oldu ama biz onu elimizden geldiği kadar hafife indirmeye çalışıyoruz. Çocuğumu çok seviyorum, kardeşi de ikisi de benim canım" şeklinde konuştu.

En büyük hayalinin öğretmen olmak olduğunu söyleyen 2. sınıf öğrencisi İnci Nazlı da annesini çok sevdiğini söyledi. Nazlı, "Ben arkadaşlarım gibi okumak istiyorum, okumayı çok seviyorum. Hastalığım okumama engel değil, derslerime çok çalışıyorum. Her gün annem beni okula götürüp getiriyor, annemi çok seviyorum. Büyüyünce öğretmen olmak ve öğrencilere bir şeyler öğretmek istiyorum." sözlerine yer verdi.

Öğrencisi İnci Nazlı'nın derslerinde çok başarılı olduğunu söyleyen Saraykent İlkokulu 2-A sınıf öğretmeni Canan Şen de, "İnci benim için çok değerli bir öğrenci, okuması ve yazması gerçekten çok iyi. Annesi de benim için çok değerli. Çocuğumuzu sabah getiriyor öğlen götürüyor tekrar getirip tekrar eve götürüyor. Gerçekten İnci'ye çok iyi bakıyor. Kurslara götürüyor, yüzme kursuna götürüyor. İnci için gerekli tüm eğitimleri aldırmak için çalışıyor. İnci de çok çalışıyor dersleri çok güzel hastalıktan dolayı her hangi bir sıkıntısı yok" dedi.

Fedakar anne ömrünü öğretmen olmak isteyen Serebral Palsi hastası kızına adadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fedakar anne ömrünü öğretmen olmak isteyen Serebral Palsi hastası kızına adadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.


Advertisement