Federal Alman Liyakat Nişanı Sahibi Ramazan Salman Davos'a Davet Edildi - Son Dakika
Güncel

Federal Alman Liyakat Nişanı Sahibi Ramazan Salman Davos'a Davet Edildi

Federal Alman Liyakat Nişanı Sahibi Ramazan Salman Davos\'a Davet Edildi

Almanya'nın Hannover kentinde faaliyet gösteren Etno-Tıp Merkezi Genel Müdürü Ramazan Salman, 19-24 Ocak 2016 tarihlerinde Davos'ta düzenlenecek Dünya Ekonomi Forumu'na davet edildi.

15.01.2016 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Hannover kentinde faaliyet gösteren Etno-Tıp Merkezi Genel Müdürü Ramazan Salman, 19-24 Ocak 2016 tarihlerinde Davos'ta düzenlenecek Dünya Ekonomi Forumu'na davet edildi. 8'inci kez Davos'a davet edilen Salman, "Barış ve İlerleme" başlığı altında yapılacak tartışma akşamını yönetecek.

2008 yılında Schwab Vakfı tarafından "Yılın Sosyal Girişimcisi" ile ödüllendirilen ve kısa bir süre önce Avrupa Sağlık Ödülüne layık görülen Federal Alman Liyakat Nişanı sahibi Ramazan Salman Davos'ta program çerçevesinde politika, ekonomi ve toplum hayatının etkin şahsiyetleri, UNESCO Genel Müdürü, ABD eski Başkan Yardımcısı ve Nobel Barış Ödülü Sahibi Al Gore ve dünya çapında tanınmış sosyal girişimcilerle birlikte günümüz dünyasındaki barış ve ilerleme için gerekli koşullar hakkında tartışacak. Salman, forum sırasında özellikle kadın savaş mağdurları ve çocuklar olmak üzere, göçmen ve mültecilerin kapsamlı sağlık koruması gibi konuları öne çıkararak, katkıda bulunacak. Kendisi bu amaçla bakanlar, girişimciler ve Belçika Kraliçesi Mathilde ile birçok görüşme yapacak.

Salman, "Uluslararası Schwab Sosyal Girişimcilik Topluluğu" (Schwab Foundation for Social Entrepreneurship) üyesi olarak sekizinci kez dünya ekonomi forumlarına davet edildi. Schwab Sosyal Girişimcilik Vakfı, Dünya Ekonomi Forumu Başkanı Klaus Schwab ve eşi Hilde tarafından 2000 yılında kurulmuştur. Vakıf, kuruluşundan bu yana dünya çapında önde gelen sosyal girişimcileri tespit ederek ödüllendirmiştir. Vakıf günümüzde, kar amacı güden ve gütmeyen 320 kuruluş ile 60 ülkede etkinlik gösteren dünya çapındaki en büyük sosyal girişimci ağını yönetmektedir. - Hannover

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Federal Alman Liyakat Nişanı Sahibi Ramazan Salman Davos'a Davet Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement