Felç Olduktan Sonra Yeniden Hareket Ettirdiği Eliyle Mimari Çizimler Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Felç Olduktan Sonra Yeniden Hareket Ettirdiği Eliyle Mimari Çizimler Yapıyor

Felç Olduktan Sonra Yeniden Hareket Ettirdiği Eliyle Mimari Çizimler Yapıyor

BİLECİK'te, 2016'da geçirdiği motosiklet kazasında boynundan aşağısı felç olan Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknolojileri Bölümü 2'nci Oğuz Tunçel (23), 2 yıl sonra yeniden hareket ettirebildiği sol eliyle bilgisayar kullanıyor.

09.12.2018 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİLECİK'te, 2016'da geçirdiği motosiklet kazasında boynundan aşağısı felç olan Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknolojileri Bölümü 2'nci Oğuz Tunçel (23), 2 yıl sonra yeniden hareket ettirebildiği sol eliyle bilgisayar kullanıyor. Tunçel'e bozulan dizüstü bilgisayarı yerine Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği'nce yeni bilgisayar hediye edildi. Oğuz Tunçel, bilgisayarla mimari çizimler yapmaya başladığını söyledi.

Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknolojileri Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Oğuz Tunçel, 2016'da Bilecik'te motosikletiyle giderken, otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan Tunçel'in boynundan aşağısı felç oldu. Hastanede 1 sene tedavi gördükten sonra Eskişehir'deki ailesinin evine getirilen Tunçel, kazadan 2 yıl sonra sol elini hareket ettirdi. Sol eliyle kullanmaya başladığı dizüstü bilgisayarı bozulan Tunçel'e, Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği'nce yeni bilgisayar alındı. Oğuz Tunçel'e, bilgisayarı Dernek Başkanı Hayriye Zeynep Karbölen teslim etti. Karbölen, Tunçel'in bilgisayar ihtiyacı olduğunu, dernek üyelerinin kendilerine bildirdiğini dile getirerek, "Oğuz'un bilgisayarı bozulmuştu. Onu mutlu etmek için 1 haftalık çalışma yaptık. Gönüllülerimiz sayesinde yeni bilgisayarı kendisine teslim ettik" dedi.

Karbölen'e teşekkür eden Tunçel ise "Kazadan önce hem okuyor hem teknik ressam olarak çalışıyor, mimari projeler çiziyordum. Şimdi bu işi tekrar yapmaya çalışıyorum. Sonuçta bu bir süreç. Biraz zor ama bir şekilde üstesinden gelmeye çalışıyorum. 3 saatlik bir işi 1 günde bitirebiliyorsun ama sonuçta bitiyor. En büyük zorluk birine muhtaç yaşamak. Her an her şey olabilir. Herkesin hazırlıklı olması lazım. Şu an tedavi sürecim evde fizik tedaviyle devam ediyor" diye konuştu.

Oğuz Tunçel'in annesi Serpil Erdem de geçirdiği kaza sonucu oğlunun boynunun kırıldığını ve omurilik felci olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Oğuz'un ilk etapta hiçbir tarafı, parmağı bile kımıldamıyordu. Daha sonra sol kolunu hareket ettirmeye başladı ve Oğuz hayata tutundu. Yurt dışında, omurilik felcine yönelik sinir nakli ve kök hücre nakli tarzında tedavilerinin olduğunu öğrendik. İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurduk ancak omurilik felcinde kök hücre nakli için şu an için Türkiye'de bir şey yapılamadığı ve ellerinden bir şey gelmeyeceğini söylediler. Ama yurt dışında bu var. Sesimizi destek olacak kişilere duyurmak istiyoruz. Çünkü 23 yaşında, üniversite öğrencisi, devam etmek isteyen bir üniversite öğrencisi. Şu anda bile kendini koyan birisi değil. Hayata tutunmaya çalışıyor. Normalde çift elle yapılacak çizimleri tek elle yapma çabasında."

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Felç Olduktan Sonra Yeniden Hareket Ettirdiği Eliyle Mimari Çizimler Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yozgat'ta Uyuşturucu Operasyonunda Zanlı Tutuklandı
    18:13 Yozgat'ta Uyuşturucu Operasyonunda Zanlı Tutuklandı

    Yozgat'ta uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli H.S.Hnin evinde yapılan aramada 1269 gram esrar ele geçirildi. Zanlı, uyuşturucu imal ve ticareti yapmak ve kullanmak suçlamasıyla tutuklandı.

  • Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    18:10 Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Atakum Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni komisyonlar oluşturuldu ve meclis çalışmaları hızlandırıldı.

  • Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi
    18:08 Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi

    Çorum'un Dodurga ilçesinde bahar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle düzenlenen yağmur duası etkinliğinde kurban kesildi. Dodurga İlçe Müftüsü tarafından yapılan dua sonrasında vatandaşlara yemek ikram edildi. Etkinliğe Dodurga Kaymakamı ve Belediye Başkanı da katıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti
    18:03 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtınadan dolayı ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi olaylara müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1200 personel görevlendirdi. Ekipler, devrilen ağaçları, kopan dalları, uçan tabela ve çatı parçalarını temizledi. Ayrıca, Konyaaltı Sahili, Düden Park ve Sabancı Bulvarı ile Evliya Çelebi caddelerinde trafik akışını etkileyen ağaçlar da kaldırıldı.

  • Safranbolu'da yağmur sonrası kaza: Traktör otomobile ve duvara çarptı
    18:03 Safranbolu'da yağmur sonrası kaza: Traktör otomobile ve duvara çarptı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yağmur yağışı sonrası ıslanan yolda kayan traktör, önce otomobile ardından duvara çarptı. Kazada traktör sürücüsü yaralandı.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.


Advertisement