Son dakika haberi: Felçli Emrah'a devlet sahip çıktı - Son Dakika
Yaşam

Son dakika haberi: Felçli Emrah'a devlet sahip çıktı

Son dakika haberleri: Felçli Emrah'a devlet sahip çıktı Sinop'un Erfelek ilçesinde yaklaşık bir yıldır felçli olarak yaşamını sürdüren 24 yaşındaki iki çocuk babası Emrah Arslan'a devlet sahip çıktı.

07.11.2020 12:22  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Felçli Emrah'a devlet sahip çıktı

SİNOP - Sinop'un Erfelek ilçesinde yaklaşık bir yıldır felçli olarak yaşamını sürdüren 24 yaşındaki iki çocuk babası Emrah Arslan'a devlet sahip çıktı.

Sinop'ta silahlı yaralama sonrası felç kalan iki çocuk babası Emrah Arslan'ın Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde fizik tedavisine başlandı. Burada yapılan tedavilerin ardından Emrah'ın daha etkin fizik tedavi uygulamalarının sağlanabileceği üst basamak bir merkeze gönderileceği açıklandı.

Konuyla ilgili Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muharrem Doğan yaptığı açıklamada, "Emrah Arslan yaklaşık 3 gündür hastanemizde tedavi görmekte. Tramvaya uğradığı an itibarıyla bizim bildiğimiz bir hasta kendisi. Ben başhekimlik döneminden öncesinde acil tıp uzmanıydım. Acil serviste nöbetçi olduğum gün Emrah hastanemize başvurmuştu. İlk müdahalesini yapanlardan birisi de benim. O nedenle de benim için de özel bir hasta kendisi" dedi.

Dr. Muharrem Doğan konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 10 aylık bir süre geçti bu olayın üzerinden. Travmanın ilk olduğu dönemlerde Emrah'ın boyun bölgesinin aşağısındaki kaslarında güç kaybı ve his kaybı mevcuttu. Bugüne kadar kendi imkanlarıyla yaptıkları pasif fizik tedavi hareketleri ile bir miktar toparlama sağlandı. En azından kollarındaki güç tekrardan eski haline yakın seviyelere geldi ama bel ve aşağısındaki bölümlerinde hala his kaybı ve güç kaybı devam ediyor. Emrah'ın bu fizik tedavi ihtiyacı haricinde şu an uzun süredir yatağa bağımlı olmasından kaynaklanan ve idrar sondası ile ihtiyaçlarını gidermesi den dolayı ikincil bazı problemleri mevcut. İdrar yolları enfeksiyonu var ve sırtında çok ciddi seviyelerde olmasa da bası yaraları mevcut. Şu anda ailesinin bakımıyla da biraz toparlanmış halde. Hastanede yatırdığımız süre boyunca bu fizik tedaviye ihtiyacı haricindeki diğer problemlerinin çözümü ile ilgili önemli çaba sarf ediyoruz. Aynı zamanda da eş zamanlı olarak fizik tedavi uygulamaları ve fizyoterapistlerimizin desteğiyle Emrah'ı asıl tedavisini alacağı seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Hem fiziksel hem mental olarak bu önündeki uzun sürece kendisini hazırlamaya çalışıyoruz. İkincil problemleri ortadan kaldırdıktan sonra inşallah bir 1 hafta-10 günlük süre sonrasında Emrah'ı daha etkin daha uzun vadede işe yarayacak fizik tedavi uygulamalarının sağlanabileceği üst basamak bir merkeze gönderme niyetindeyiz. Bunun için İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz çalışma halinde" diye konuştu.

Son dakika haberi: Felçli Emrah\'a devlet sahip çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Son dakika haberi: Felçli Emrah'a devlet sahip çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te toprak kayması nedeniyle 4 ev boşaltıldı
    19:54 Karabük'te toprak kayması nedeniyle 4 ev boşaltıldı

    Karabük'ün Atatürk Mahallesi'nde meydana gelen toprak kayması sonucunda 4 ev boşaltıldı. Heyelanda kopan parçalar, tek katlı bir evin çatısına zarar verdi. Polis ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi ve yapılan inceleme sonucunda 4 evin heyelan riski taşıdığı belirlendi. Evlerini boşaltan vatandaşlar akrabalarının yanına yerleştirildi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremde 5 ahır ve Yozgat'ta 2 katlı bir ev etkilendi
    19:33 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremde 5 ahır ve Yozgat'ta 2 katlı bir ev etkilendi

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremden sonra ilçedeki 5 ahırın ve Yozgat'ta 2 katlı bir evin etkilendiğini bildirdi. Ekipler saha tarama çalışmalarına devam ediyor.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem
    19:26 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Vali Numan Hatipoğlu ve CHP Milletvekili Kadim Durmaz açıklamalarda bulundu. Can kaybının olmadığı belirtildi.

  • Beyoğlu'nda kamuflaj kıyafetle servis yapan garson tutuklandı
    19:24 Beyoğlu'nda kamuflaj kıyafetle servis yapan garson tutuklandı

    İstanbul Beyoğlu'nda bir turistik işletmede kamuflaj kıyafetle servis görüntüleri sosyal medyada yayılınca gözaltına alınan yabancı uyruklu garson tutuklandı. İşletme belgesi iptal edilmişti.

  • Pendik'te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpışması: 2 kişi yaralandı
    19:23 Pendik'te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpışması: 2 kişi yaralandı

    Pendik'te meydana gelen trafik kazasında, hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı. Kazada, Ayhan A. ve eşi Hediye A. yaralandı. Olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldıktan sonra trafik normale döndü.

  • Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi
    18:44 Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan'ın cenazeleri köye getirildi. Cenazeler, yapılan cenaze namazının ardından Kangırlı köyü mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kepçe operatörü ise jandarma tarafından tutuklandı.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı
    18:23 Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı

    Avcılar'da, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyesiyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldı. Merkez Cami Sokak'ta çok sayıda araç kaldırıma park ederek yaya yolunu kapattı. Bir engelli, tekerlekli sandalyeyle kaldırımı kullanamayınca taşıt yolunda ilerlemek zorunda kaldı. Bir motokurye trafiği durdurarak engelli vatandaşa yardım etti. Bir süre yolda ilerleyen engelli kişiyi arkasındaki araçlar bekledi. Duruma tepki gösteren engelli, 'Kaldırıma park eden sürücüler yüzünden buradan geçemedim. Şehirde yaşamasını bilmiyorlar.' dedi. Olayın ardından Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisleri, kaldırımın üzerine araçlarını park eden sürücülere hatalı parktan 690 lira cezai işlem uyguladı.


Advertisement