Felçli Eşine Bakan 81 Yaşındaki Kadının Okuma Azmi - Son Dakika
Güncel

Felçli Eşine Bakan 81 Yaşındaki Kadının Okuma Azmi

Ailesi okula göndermediği için çocukken okuma yazma öğrenemeyen, felçli eşine baktığından evden dışarı çıkamayan Nazmiye Öztürk, hayalini 81 yaşında, evine gelen öğretmenin yardımıyla gerçeğe dönüştürüyor.

09.03.2018 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYŞE ŞENSOY BOZTEPE - Ailesi okula göndermediği için çocukken okuma yazma öğrenemeyen, felçli eşine baktığından evden dışarı çıkamayan Nazmiye Öztürk, hayalini 81 yaşında, evine gelen öğretmenin yardımıyla gerçeğe dönüştürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" ile okuma yazma bilmeme düzeyini sıfıra indirme hedefi doğrultusunda tüm il ve ilçelerde çalışmalara hız verildi.

Özellikle okuma yazma bilmeyen yaşlıların büyük ilgi gösterdiği Okuryazarlık Seferberliği ile hayaline kavuşanlardan biri de 81 yaşındaki Nazmiye Öztürk. Mamak Halk Eğitim Merkezinde görevli öğretmenin evine giderek ders verdiği Öztürk, kısa sürede büyük aşama kat etti.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım işçisi olan babasının "Kız çocuğu hiç okur mu?" düşüncesinden dolayı ablası ve kendisini okutmadığını söyledi.

Okula iki gün gittiğini, babasının üçüncü gün göndermediğini belirten Öztürk, "Okula giden arkadaşlarım kapımızın önünden geçerdi. Onları görünce çok üzülürdüm, çok ağlardım. Çok zorluk çektim. Beni okutmadığı için babama hala kızıyorum." diye konuştu.

"Gözüm gibi bakıyorum"

Öztürk, evlendikten sonra okuma yazma öğrenmek için yine bir kursa başvurmak istediğini fakat bu sefer de eşinin izin vermediğini dile getirdi.

Eşi felç geçirdikten sonra ona baktığı için evden dışarı çıkamadığını anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Okuma yazma hayalimi gerçekleştiremeyeceğim için çok üzülüyordum. Bakıma muhtaç. Daha 'Öf' bile demedim. Allah ömrünü versin, ben de bakayım. Kul hakkı. Sağ elim onun üstünde. Yanındaki koltukta yatarım, kalkar üstünü örterim, öksürdüğünde başını kaldırırım. Ona gözüm gibi bakıyorum. 56 senelik eşim, beş çocuğumun babası nasıl bakmayayım? Hastaneye gittik, doktorlar 'Hastaya iyi bakmışsınız' dedi. Her şeyi saatinde uyguluyorum. İlaçlarını, iğnesini hep takip ediyorum."

Nazmiye Öztürk, doktorun yazdığı reçeteleri, verdiği ilaçların üstünü okuyamadığını, sürekli birine muhtaç olduğunu ifade etti.

Markete gittiğinde utandığı ve okuma bilmediğini söyleyemediğinden "Gözüm görmüyor, şunun tarihine bakar mısınız?" diye sorduğunu aktaran Öztürk, bu şekilde idare etmeye çalıştığını belirtti.

Öztürk, okuma yazma kursuna başlama hikayesini şöyle anlattı:

"Televizyonda okuma yazma seferberliğinin başlayacağını gördüm. Bir kızım, 'Şimdiden sonra okuyup da ne yapacaksın' dedi. 'Babanızın yanında durun, ben gidip başvuracağım' dedim. Öbür kızım gitti başvurdu. Kabul ettiklerini öğrenince çok heyecanlandım, öyle mutlu oldum ki dünyalar benim oldu. Allah Cumhurbaşkanımızdan, eşinden ve emeği geçen herkesten razı olsun. İlk dersimi aldım. Çok güzel geçti, zorlanmadım. Allah'a çok şükür bunu bana nasip etti."

"Teyzemiz çok istekli"

Nazmiye Öztürk'ün öğretmeni Serap Ünal, seferberlik kapsamında eğitim vermek için geçen hafta Mamak Halk Eğitim Merkezine başvurduğunu ifade etti. Başvurduğu gün merkez müdürünün acil öğretmen ihtiyaçları olduğunu söylediğini dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

"Felçli eşine bakan bir teyzenin okuma yazmayı çok öğrenmek istediğini söylediler. Eve gitme düşüncesi beni önce düşündürdü ama müdürlerimiz teyzenin çok hevesli olduğunu söyleyince, evde eğitim vermeyi kabul ettim. Hemen ertesi gün de derslere başladık. Teyzemiz çok istekli, çok da hayır duasını alıyorum. Hemen derslere başladık, ilerledik. Teyzemiz yorulmuyor, 'Yeter ki öğreneyim' hevesinde."

"Devletimizin imkanlarını ayaklarına kadar götürdük"

Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Nazmiye Öztürk'ü evinde ziyaret etti.

Polat, okuryazarlık seferberliğine tüm imkanlarıyla destek verdiklerini aktardı. Artık Türkiye'nin gündeminden okuma yazma bilmemeyi çıkartmak gerektiğine işaret eden Polat, "Eğitimin emrindeyiz. 'Sevdamız eğitim.' diyoruz. Nazmiye teyzemizin özel bir durumu vardı, kurslarımıza gelmeyi çok istediği halde gelemediğini öğrendik. Devletimizin imkanlarını ayaklarına kadar götürdük. Vatandaşımızın isteği bizim için emirdir." dedi.

Mamak Belediye Başkanı Akgül de okuryazarlık seferberliğinin başladığı ilk günden bugüne kadar Mamak'ta yaklaşık 800 öğrencinin kaydını yaptıklarına dikkati çekerek Nazmiye Öztürk gibi özel durumu olan kişiler için de devletin bütün imkanlarını sunduklarını kaydetti.

Felçli Eşine Bakan 81 Yaşındaki Kadının Okuma Azmi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Felçli Eşine Bakan 81 Yaşındaki Kadının Okuma Azmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement