Felician Üniversitesi heyeti NEVÜ'yü ziyaret etti - Son Dakika
Eğitim

Felician Üniversitesi heyeti NEVÜ'yü ziyaret etti

Felician Üniversitesi heyeti NEVÜ\'yü ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren Felician Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ni ziyaret etti. Heyet, üniversite yerleşkesindeki binaları gezerek incelemede bulundu ve Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin tarafından ağırlandı. İki üniversite arasında öğrenci ve akademik personel değişimi ile bilimsel ve akademik konularda iş birliği yapılması planlanıyor.

02.06.2023 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren Felician Üniversitesinin öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan heyet, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini (NEVÜ) ziyaret etti.

NEVÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Felician Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Carleen Graham ile Türkiye Programları Direktörü Prof. Dr. Necati Sözüöz, beraberindeki öğrencilerle NEVÜ'ye geldi.

NEVÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Barış Eriçok tarafından karşılanan heyet, üniversite yerleşkesindeki binaları gezerek incelemede bulundu.

Konuk heyet daha sonra Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin tarafından makamda ağırlandı.

Aktekin, üniversite olarak YÖK'ün yükseköğretimde belirlediği hedefler doğrultusunda çalışma yürüttüklerini belirterek, üniversitelerinde çeşitli ülkelerden çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğünü anlattı.

Graham ise iki üniversite arasında öğrenci ve akademik personel değişiminin yanı sıra bilimsel ve akademik konularda iş birliği içerisinde olmayı arzuladıklarını kaydetti.

Program kapsamında heyetler arası görüşmeler de yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Felician Üniversitesi heyeti NEVÜ'yü ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun Emniyet Müdürlüğü Anaokulu Öğrencilerini Bilgilendirdi
    11:03 Samsun Emniyet Müdürlüğü Anaokulu Öğrencilerini Bilgilendirdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güvenli Mahallem ve Güvenli Eğitim Projesi kapsamında Atakum Küçük Kaşifler Anaokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve teknoloji bağımlılığı gibi konularda bilgi verdi.

  • Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi
    10:56 Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesiyle Yazarlık Atölye Çalışması Gerçekleştirdi

    Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşayan Kütüphane Projesi kapsamında öğrencilerin düşünme ve yazma becerilerini geliştirmek için Yazarlık Atölye çalışması düzenledi. Okul Öncesi ve Çocuk Kitapları Yazarı Bilge Sunay Sönmez tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasına Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın da katıldı.

  • Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi
    10:43 Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Orman Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon' çalıştayında, yaban hayatı rehabilitasyonu ve yaban hayatı yönetimi konuları ele alındı. Çalıştayda, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yaban Hayat Danışmanı Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü ve Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özkan Evcin konuşmacı olarak yer aldı. Çalıştayın ikinci gününde ise Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda arazi uygulaması gerçekleştirildi.

  • Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrencilere Ücretsiz İftar Veriyor
    10:40 Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrencilere Ücretsiz İftar Veriyor

    Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilere Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar veriliyor. Üniversitenin yerleşkesindeki Üniversite Evinde bulunan yemekhanede günlük ortalama 5 bin kişilik yemek çıkarılıyor. İftar programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da katılarak öğrencilerle birlikte iftar açtı. Öğrenciler, kampanyadan dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Adıyaman'da Öğrencilere Orman Yangını Eğitimi Verildi
    10:29 Adıyaman'da Öğrencilere Orman Yangını Eğitimi Verildi

    Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Orman İşletme Şefliği tarafından 180 öğrenciye ormanların ekonomik-ekolojik fonksiyonları ve orman yangınları müdahalesi uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrencilere ayrıca ağaç sevgisi ve ormanların önemi konusunda bilgilendirme yapıldı.

  • İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, YKS'ye hazırlanan öğrencilerle iftar yaptı
    10:16 İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, YKS'ye hazırlanan öğrencilerle iftar yaptı

    İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, İskilip Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce düzenlenen iftar programında YKS'ye hazırlanan öğrencilerle bir araya geldi. Polat, öğrencilerle sohbet ederek sınavda başarı dileklerini iletti. İftar sonrası kütüphane açık tutularak öğrencilere sınav hazırlığı için imkan sağlandı.

  • YÖK'ten denklik düzenlemesi! İlk 400'e doğrudan hak, ilk 1000'de YKS şartı olmayacak
    09:55 YÖK'ten denklik düzenlemesi! İlk 400'e doğrudan hak, ilk 1000'de YKS şartı olmayacak

    YÖK, yurt dışında okumak isteyen öğrenciler için denklikle ilgili yeni düzenlemesini duyurdu. Açıklamada dünya sıralamalarında ilk 400'de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verileceği, ilk 1000'de yer alan üniversitelerden mezun olanlarda da YKS'ye girme şartı olmayacak.

  • Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi
    09:15 Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi

    Bahçeşehir Gençlik Merkezi ve Düzce Üniversitesi Genç Ofis işbirliğiyle Yahyalar İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi'nde bulunan Hayvan Müzesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, Orman Fakültesi Herbaryumu, Doldurulmuş Hayvan Müzesi ve Entomoloji Anabilim Dalı Sergisi'ni gezerek hayvanlar hakkında bilgi edindi.

  • Germencik Kaymakamı öğrencilerle iftar programında buluştu
    09:09 Germencik Kaymakamı öğrencilerle iftar programında buluştu

    Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç, Ortaklar Fen Lisesi pansiyonundaki öğrencilerle iftar programında bir araya geldi. Kaymakam Gülenç, ramazan ayının ülke ve İslam alemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. İftar sonrası öğrencilerin derslerinde başarılı olması için dua edildi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanı da katıldı.


Advertisement