Fenerbahçe: 84 - Banvit Basketbol: 75 - Son Dakika
Güncel

Fenerbahçe: 84 - Banvit Basketbol: 75

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Spor Toto Basketbol Ligi'nin 5. hafta maçında Banvit Basketbol'u 84-75 mağlup etti.

08.11.2015 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Spor Toto Basketbol Ligi'nin 5. hafta maçında Banvit Basketbol'u 84-75 mağlup etti.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da karşılıklı sayılarla başlayan mücadelede skor Ekpe Udoh ve Bobby Dixon'ın basketleriyle 9-2'ye geldi. Banvit'e Luigi Datome'yle karşılık veren Fenerbahçe Ülker, televizyon molasına 14-6 önde gitti. Mola sonrası da karşılıklı basketlerle devam eden mücadelede Pero Antic skoru 18-9'a getirdi. Datome'yle farkı çift hanelere çıkaran Fenerbahçe, tam saha baskı yaptığı son bölümde skor avantajını bırakmadı ve periyodu 20-17 önde tamamladı.

Berk Uğurlu'nun açılışını yaptığı ikinci periyotta Barış Hersek farkı 7 sayıya çıkardı (24-17). Rakibin 5-0'lık serisine Barış Hersek ve Datome'den bulduğu 5-0'lık seriyle karşılık veren Fenerbahçe, Kalinic'in üçlüğüyle farkı çift hanelere çıkardı (32-22). Karşılıklı sayılarla devam eden mücadelede farkın erimesine izin vermeyen Fenerbahçe, soyunma odasına 43-34 önde gitti.

Banvit Basketbol'un 4-0'lık serisiyle başlayan ikinci yarıda Bogdanovic skoru 45-38'e taşıdı. Karşılıklı sayılarla devam eden mücadelede Moerman'ın üçlüğü Banvit'i 47-48 öne geçirdi. Rakibine Udoh'la cevap veren Obradovic'in öğrencileri, televizyon molasına 1 sayı önde gitti. Vidmar'ın isabetli serbest atışlarına Berk Uğurlu'nun asistinde Bogdanovic'in turnikesiyle yanıt veren Fenerbahçe, Kalinic'in smacıyla skor farkını 3'e çıkardı (53-50). Bogdanovic ve Fortson'un basketleriyle devam eden mücadelede Udoh ve Berk'in basketleri skoru 58-53'e getirdi. Rakibinin üçlüğüne Bogdanovic'le cevap veren Fenerbahçe, Banvit'in son saniye üçlüğüne engel olamadı ve periyot 64-64 eşitlikle tamamlandı.

Fenerbahçe, son periyotta oyuna ağırlığını koydu. Berk'in turnikesiyle başlayan dördüncü periyotta Vesely'nin sayısı ve Bogdanovic'in üçlüğü skoru 71-64'e taşıdı ve Banvit Basketbol mola aldı. Moladan üçlükle dönen Banvit'e Bogdanovic ve Vesely ile yanıt veren Fenerbahçe, farkı 11 sayıya çıkararak rakibine tekrar mola aldırdı. Bu dakikalarda agresif savunmasıyla rakibinin sayı bulmasını oldukça güçleştiren Fenerbahçe, hem savunmada hem de hücumdaki oyununda vites artıran Vesely'nin smacıyla skoru 80-67'ye taşıdı. Son 2 dakikaya 14 sayı farkla giren Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, karşılaşmadan 84-75 galip ayrıldı.

Bu arada karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü asbaşkanlarından İsfendiyar Zülfikari, Önder Fırat ve Fenerbahçe Futbol Takımı Sportif Direktörü Giuliano Terraneo da izledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fenerbahçe: 84 - Banvit Basketbol: 75 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement