Fenerbahçe, Adidas ile Sponsorluk Anlaşmasını 2019 Yılına Kadar Uzattı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe, Adidas ile Sponsorluk Anlaşmasını 2019 Yılına Kadar Uzattı

Fenerbahçe, Adidas ile Sponsorluk Anlaşmasını 2019 Yılına Kadar Uzattı

Fenerbahçe Spor Kulübü ile Adidas arasındaki sponsorluk anlaşması 2019 yılına kadar uzatıldı.

11.02.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Spor Kulübü ile Adidas arasındaki sponsorluk anlaşması 2019 yılına kadar uzatıldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü ile Adidas arasındaki sponsorluk anlaşmasının 2019 yılına kadar uzatılması nedeniyle, Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı ile Adidas Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Eduard Massier, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde, ortaklaşa bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkan Tahir Perek, İsfendiyar Zülfikari, Turhan Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dinçay, Kulüp CEO'su Hakkı Hasan Yılmaz ile Adidas yetkilileri de hazır bulundu.

İlk olarak söz alan Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, bugün çok önemli bir anlaşmaya imza atıyoruz. Yaklaşık 10 yıl öncesinde başladığımız bir serüvendir bu. 2004 yılında Kulübümüz ilk olarak Adidas ile forma sponsorluğu üzerine bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma 5 yıl sürdü. 2009 yılında bir 5 yıllık daha anlaşma daha yaptık. Bugünlere geldik. 5 yıl önce yaptığımız anlaşmada her yıl 2 milyon dolar olmak üzere, 5 yılın sonunda 10 milyon dolarlık bir anlaşmaya varmıştık. Bugünkü anlaşma çok daha değişik olacak. Tabi ki Adidas her şeyin başında bir dünya markası. Bütün dünyanın kabul ettiği çok önemli bir spor markası. Dünyanın bütün ülkelerinde, hem hizmet, hem sponsorluk, hem de mağazalar açıyor. Bu 10 yıllık hizmetin sonunda biz Adidasla, Adidas da bizimle bir aile olduk. Biz onları, onlar da bizi seviyor. Kendilerine müteşekkirim" dedi.

"HEDEFİMİZ BU YIL DA ŞAMPİYONLUK"

Anlaşmanın detayları hakkında da bilgi veren Kiğılı, "2004 yılında Adidas ile ilk anlaşmayı yaptığımızda Fenerbahçe şampiyon olmuştu. 2014'te, üçüncü kez yine 5 yılık bir anlaşma yapıyoruz. İlk anlaşmada nasıl Adidas uğurlu geldiyse, hedefimiz bu yıl da şampiyonluk. Adidas futbolun her dalında özelikle tüm dünya federasyonlarında, kulüplerde, sporcularda en iyi sponsorluk yapan markalardan birisi. Dolayısıyla bu 10 yıllık süreçte işbirliği için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yeni anlaşmamız, yıllık 8 milyon 500 bin dolarlık bir anlaşma. Yıllık 2 milyon dolarlık anlaşmadan 8 milyon 500 bin dolarlık bir anlaşmaya geldik. 5 yılın karşılığında Fenerbahçe 42 milyon 500 bin dolar rakam alacak. İlaveten Şampiyonlar Ligi'nde, UEFA Avrupa Kupası'nda, Türkiye Ligi Şampiyonluğu'nda, Türkiye Kupası Şampiyonluğu'nda da ilaveten bu rakamın dışında özel bonusları olacak. O bakımdan bu anlaşmanın hem Fenerbahçe'ye hem de Adidas'a hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

MASSIER: "YENİ ANLAŞMA HAYIRLI OLSUN"

Ardından söz alan Adidas Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Eduard Massier, sarı-lacivertli kulüp ile anlaşmalarını 2019'a kadar uzattıklarını vurgulayarak, "İş birliğimizi toplamda 15 yıla tamamlamanın mutluluğunu paylaşıyoruz. 2014-2015 futbol sezonundan itibaren geçerli olacak yeni sözleşme ile Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tüm futbol takımlarının resmi ürün tedarikçisi olmaya devam edeceğiz. Ayrıca bu sözleşme kapsamında ilk defa Fenerbahçe'nin kamp ve antrenman ürünlerini üretip, taraftarlara satıyor olacağız. Sporun gelişimine destek verirken, bizim için önemli bir stratejik ortak ve tarihinde Adidas'tan başka hiçbir spor markası ile çalışmamış Fenerbahçe'ye en üst düzeyde katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu süreçte katkıları ve iş birliklerinden dolayı tüm Fenerbahçe Spor Kulübü'ne teşekkür ediyorum. Yeni anlaşmamızın hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Fenerbahçe, Adidas ile Sponsorluk Anlaşmasını 2019 Yılına Kadar Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement