Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı

Fenerbahçe'nin 3-1 mağlup olduğu karşılaşmada Alanyaspor'un gollerinde kural hatası olduğu iddiası spor gündemine bomba gibi düştü.

17.09.2019 08:57  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadelede ev sahibi ekibin attığı birinci ve ikinci gol tartışmalara neden oldu. Bunun sebebi ise Akdeniz ekibinin gollerinde kurala aykırı durum olduğu iddiası.

Alanyaspor'un Papiss Cisse ile bulduğu ikinci gol, kural hatası iddialarını gündeme getirdi. Kaleci Altay'ın topu oyuna soktuğu anda Cisse'nin rakip ceza sahası içerisinde olduğu kamera görüntülerinde ekrana yansıdı.

PEKİ KURALA GÖRE NE OLMASI GEREKİYOR?

Kale vuruşlarında artık oyuncular topun oyuna girmesi için ceza sahası dışına çıkması gerekmiyor. Ancak hücum oyuncularının top oyuna girene kadar ceza sahası dışında olması gerekiyor.

İşte konuyla ilgili yapılan yorumlar;

BeinSports Spikeri Güntekin Onay: "Kuralda 'Kaleci çabuk kullanırsa forvet oyuncusu ceza sahasını terk etmemiş olabilir' diyor. Avantajını kaybeden için kural işlemez diyor"

TRT Spor Spikeri Ersin Düzen: "Kurallara göre aut atışında eğer rakip oyuncu (Cisse) ceza alanını terk edecek zamanı bulamazsa ve burada kale vuruşuna müdahale etmezse kural hatasına girmiyor."

Eski Hakem Deniz Çoban: "Alanyaspor'un ikinci golünde 'kural hatası var' diyenlere katılamam."

İLK GOLDE DE Mİ KURAL HATASI VAR

Alanyaspor'un ilk golünde de kural hatası iddiası bulunuyor. Akdeniz ekibinin taç atışını yanlış yerden kullanmasına rağmen hakem Halis Özkahya'nın taçı yeniden Alanya lehine kullandırması futbol kurallarına uymuyor. Kurala göre taçın el değiştirmesi gerekiyor.

"BÜYÜK BİR HATA VAR"

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan eski hakem Deniz Çoban, "Alanyaspor'un ilk golünden önce spiker 'Hakem yanlış yerden taç atan Alanyaspor oyuncusunu uyardı, yerinden atılmasını istiyor' diyor. Böyle bir durum gerçekleştiyse çok büyük bir hata var. 'Yanlış yerden kullanımdan dolayı taç tekrarlanırsa' aynı takım kullanamaz" dedi.

İşte kare kare o anlar;

Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı
Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı
Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı
Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı

Son Dakika Spor Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (94)

  • alp: lan artık var diye bşey var hadi hakem görmedi diyelim ordaki kamiller niye uyarmıyor affedilmez kural hatası var maç tekrar edilmeli 4 35 Yanıtla hakan: yav he he, siz yenilirseniz hep tekrarlansın. seçimler gibi !!! 12 6 feneriye: peki demezlermi mahkemede hakem görmedi vardakiler niye görmedi diye.geçnsene gs hakemleri emekli ettirdi busenede fenev ettirecek 7 3
  • AKILLI DURMUŞ: HADİ ORDAN..!! HADİ KURAL HATASIYMIŞ BAL GİBİ NET SKOR...... 34 4 Yanıtla
  • fenerli: ya boş iş bunlar kural hatası falanda yok ayrıca iki tane eski hakemin dediklerine bakmayın adamlar eskide kalmış futbolun kuralları sürekli değişiyor adamalar çıktı yendi bizi ney galibiyet 5 senedir bu takımda bir işe yaramayan ozan ve alper hala sahada asıl hata bu bırakın kural hatasını iki stoper yedekte biz orta sahalardan stoper yapıyoruz 19 4 Yanıtla Falcao: Yenmekle kalmadılar tecavüz ettiler 7 2 fenerli: falcao merak etme bu takımın ölüsü gelir evinizde sizi yener sen rahat ol 3 5
  • DALAMANLI: YATIN ÇAMURA YATIN İŞİNİZ GÜCÜNÜZ KARI GİBİ AĞLAMAK EMZİĞİ AĞZINIZA VERİP BELEŞTEN 3 PUAN ALIP ŞAMPİYON OLMAK DİMİ ŞİKEBAHÇE 6 4 Yanıtla
  • tilki: tekrar falan istemeyiz KOÇ gibi devam diğerleri gibi zırlak değiliz sonuna kadar FENERRRRRRRRRRR 4 4 Yanıtla
  • Fenevvvv: Hep aynı taktik yenil çamur at bu fenevden bir cacık olmaz...tebrikler alanya 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.


Advertisement