Fenerbahçe Bombaladı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Bombaladı

Fenerbahçe Bombaladı

FB Genel Sekreteri Talat Yılmaz, Galatasaray'ı topa tuttu.

14.05.2013 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz, FB TV'de katıldığı programda, derbi sonrası yaşanan olaylardan Fenerbahçe Kulübü 2012 olan mali genel kurulunda Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamalara kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübünün ceza almasına sebep olacak davranışlarda bulunan taraftar gruplarını taraftar olarak görmediklerini belirten Yılmaz, ayrıca Fenerbahçe'nin üzerinden manipülasyon yapıldığını iddia etti.

Galatasaray'ın yapmak istediği sermaye arttırımı ile ilgili de ezeli rakiplerine göndermede bulunan Yılmaz, bu hamlelerin yasal olup olmadığı merak ettiklerini ve yasal olduğu taktirde kendilerinin de yapmak istediklerini dile getirdi. Ünal Aysal'ın transfer konularında ki 'çilek' tabirine de değinen Talat Yılmaz, konu ile ilgili "Çilek ömrü olmatan bir meyve" yorumunu yaptı.

Talat Yılmaz'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde;

Fenerbahçe kulübü tarafından yapılan açıklamaların herhangi bir kulübü hedef almadığını vurgulayan Talat, "Taraftarın bir siyasi görüşü olabilir. Her siyasi parti eşittir, bizim işimiz sporda başarıya endekslenmektir. Üzücü bir olay ortaya geldi. Öfkeyi kontrol etmek çok zor bir iş. Biz hiçbir kulübü kastederek bir açıklama yapmadık. Bundan kimse üzerine bir şey almaya kalkmasın. Bizim söylediğimiz, F.Bahçe her siyasi kulübe eşit mesafededir, cumhuriyet önemlidir. Bunun üzerine kimse bir şey söylemesin." ifadelerini kullandı.

"EĞER G.SARAY'IN YAPTIĞI YASALSA.."

Kulüp olarak vergilerini zamanında ödediklerinin altını çizen Talat Yılmaz, "Sayın başkan anlayan için derinliği olan bir açıklama yaptı. Biz bir realiteyi ortaya koymaya çalıştık. Şirketimiz sermeye piyasasında işlem görüyor. Söyleniyor; deniliyor ki; bir takımımız sermaye artışı yaparak kaynak yarattı diyor. Birileri yasal olmadığını söylüyor. Biz yasal olup olmadığı ile ilgili açıklama bekliyoruz. Eğer G.Saray'ın yaptığı bu yol yasal bir şeyse bize de söyleyin biz de yapalım. Eğer onlar için uygunsa biz de yapalım. Biz vergimizi zamanında ödemeye çalışıyoruz. Çünkü vergisini ödemeyip yeni bir yapılanma içerisinde olan kulüpler var diye duyuyoruz. Biz buna karşıyız. Çünkü bu durumda vergisini ödeyen enayi yerine konmuş olacak. Bu doğru bir şey değil." şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım'ın tribünlerde uyuşturucu olduğuna dair yaptığı açıklamalara da değinen Yılmaz, "Ayrıca başkanımız statlardaki şiddet ile ilgili sosyal bir rahatsızlığı dile getirdi. Bu takım olayların uyuşturucu aldığına dair kanıtlar var. Çeşitli illerde uyuşturucudan hayatını kaybeden insanlar var. Emniyet uyarıyor. Bakıyorsunuz, tribüne bir takım gençler geliyor. Stata geldiği zaman birdenbire değişiyor. Bu değişime halk kendi arasında 'herhalde bu haplanmış' diyor. 2, bu kendini kontrol edemeyen insanlara katılmak isteyen gençler de var. Topluluk psikolojisi. Başkanımız ailelere uyarılarda bulundu; çocuklarınızı takip edin diye." dedi.

"FENERBAHÇE ÜZERİNDEN BU İŞ ÇÖZÜLMEZ"

Sporda şiddet yasasının sadece Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım üzerinde kullanıldığını iddia eden Talat Yılmaz, "Bunun çözümü yasa ile olmuyor. Yasanın yaptırımı yok. Buna bir para cezası vermek lazım, hapis cezası vermek lazım. Benim bildiğim orman yasasında hapis cezaları var, tecil de edilmez. Başarabildik mi? Başaramadık, ormanlar tahrip oldu. Sporda da şiddetini arttırmamız lazım. Benim gördüğüm bu yasa sadece Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe için çıkmış gibi görünüyor. Yetersizlik varsa bununla ilgili TBMM'ye gidecek önerilerde bulunulmalı. Spor sancısı atanacak, yok. Netice itibariyle statta veya salonda meydana gelen olayın sorumlusu yönetici. Bİze böyle bir sorumluluk getirirsen nasıl kontrol edeceğim taraftarın nabzını. Eğer önlenemiyor ise, boşluk var demektir, oturup hepimizin bütün kulüplerin her beraber bunu çözmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Aziz Yıldırım'ın herşeyin farkında olduğununn altını çizen Yılmaz, "Sadece F.Bahçe üzerinden manipülasyon yaparak bu iş çözülemez. G.Saray Başkanı önümüz kesilmeye çalışıyor dedi. Nasıl kesiyorlar. Peki Cumhuriyet Savcısı bir kulübün başkanı açıklama yapıyor, çağıracaki nerede kesiyor, soracak. Tuzak varsa, tehdit varsa söyleyecek. Bu tarz bir kaos yaratmak istiyorsanız bu çok büyük bir terbiyesizlik olur. Aziz Yıldırım neyin nasıl olduğunu, neyin amaçlandığını iyi bilir. Dolayısıyla dikkat çekti açıklamalarında." yorumunu yaptı.

"HASAN ŞAŞ DENİLEN ANTRENÖR.."

Tribün kültürünün ders olarak verilmesi gerektiğine vurgu yapan Talat Yılmaz, "Gelecek sezon stata 100-150 arasında ilkokul çocuğu getireceğiz. Tezahürat nasıl yapılır, rakip takıma nasıl protestoda yapılır? Bunları öğretmemiz lazım. 5 ila 10 yıl arasında bir müsabaka izlemeyi öğrenmiş çocuklarımız olacak. Stattan çıktığı zaman el ele eve gitmeyi becerecek çocuklar olacak. Başkanımız yıllardır sporda barışın kardeşliğin olması için mücadele yapıyor." yorumunu yaptı.

Talat Yılmaz bazı yöneticileri şiddetten beslenmekle de suçlarken, "Ancak yalnız. Yöneticiler şiddetten besleniyor. Yönetici dediğin örnek alınan insan, ağzımızdan çıkanlara dikkat edeceğiz. Son derbide Hasan Şaş denilen antrenörün taraftarı tahrik etmesi. sanki ilk defa görüyoruz, santrada sevinç gösterisinde bulunuyor. Sizin şampiyonluğunuz bayatlamış. Ortada zıplamak tahrikten başka bir yere gidemez." dedi.

"ONLARI TARAFTAR OLARAK KABUL ETMİYORUZ"

"Kulüplerin cezalandırılmasını, kombine almış Avrupa maçlarını seyredeceğim diyen insanların cezalandırılmasını aklımız almıyor. Bu konuda medyanın da sorumlulukları var. Sorumluluğu olmadan sallayanlar var, yalan üzerinde kurgulanmış olaylar var. Sadece stattaki taraftar şiddet yapıyor yetmez. Her gece sorumluluğu olmayan kişiler, yöneticileri, taraftarları suçluyor. Bunların düzelmesi lazım. Hep beraber yeni bir sayfa açalımi tertemiz. Aksi taktirde spor zevki kalmıyor. Mutlaka yeni bir sayfa açmaya ihtiyacımız var."

"Bizim taraftar grupları ile ilgili şunu söyleyeyim. Fenerbahçe'nin ceza almasına yol açan grup ise bunları taraftar olarak kabul etmiyoruz. Fenerbahçe bir spor kulübü ve derneği. Bu dernek sokaktan yönetilmez. Derneğin nasıl yönetileceği belirtilmiş. Siz bir maça bağlı olarak çıkığ akıl almaz sloganlar atıp, paraiütlü meşaleleri gönderip ceza almamıza neden oluyorsanız bunun adı taraftar değil. Biz hep beraber bir 90 dakika ve sonrasında takımımızı desteklemek ona başarılı olması için katkıda bulunmak zorundayız. Bunu engelleyenleri de şiddetle temin ediyoruz. Genç kardeşimiz Burak Yıldırım, taraftar grupları arasındaki mücadeleden etkilendi mi bilmiyoruz ama Allah'ın rahmeti üzerine olsun. Bizim hiçbir grupla işimiz yoktur. Bizim açıklamalarımızdan kimse üzerine bir şey alıp da Fenerbahçe'yi, başkanı yıpratmaya çalışmasın. Biz cevabımızı veririz."

"YOK ÇİLEK GETİRDİM YOK BÖCEK GETİRDİM"

"Şiddetle kınıyorum. Fenerbahçe'nin kültüründe ırk, din ayrımı yoktur. Bizim insanların renginden, ırkından, mezhebinden ayırma diye bir kültürümüz yoktur. Efsanemiz Lefter Rum ve Hristiyandır. Biz bir karma kültüre sahibiz. Biz herkesi kucaklarız. Bir kişi Muslera'ya hareket yapmak için bir şey yapmış olabilir, ama bunu başka noktalara taşıyan kişiiyi provake etmek çok ayıp. Bizde her renkten, ırktan yöneticiler, taraftarlar var. Biz Türkiye'nin mozaiğiyiz. Türkiye Cumhuriyeti neyse, Fenerbahçe de odur. Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük kulübü, ilklerin takımıdır.

Kendi yağıyla kavrulan, devlete sırtını dayamayan bir kulüp. Anamızın ak sütü gibi helal işler yapıyoruz. Türk milleti için yapıyoruz. Yok çilek getirdim, yok böcek... Çilek ömrü olmayan bir meyve. Biz gönlünü verecek, er kişi olacak insanlar arıyoruz. Bunlara isim takmak bizi şüpheye düşürüyor. Şimdi Ünal Aysal medya üzerinden konuşuyordavet ederse Lizbon'a gelirim diyor. Telefon edersin ve dersin gelmek istiyorum diye. Siz çeyrek final oynadınız davet ettiniz mi Aziz Yıldırım'ı? Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Biz kimin samimi olacağını tartacak durumdayız." diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Fenerbahçe Bombaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement