Fenerbahçe'de Ersun Yanal Sesleri Yükseliyor! Ersun Yanal Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Fenerbahçe'de Ersun Yanal Sesleri Yükseliyor! Ersun Yanal Kimdir?

Fenerbahçe\'de Ersun Yanal Sesleri Yükseliyor! Ersun Yanal Kimdir?

Fenerbahçe – Dinamo Zagreb karşılaşması taraftarlar Ersun Yanal'ın teknik direktörlüğe getirilmesi yönünde tezahürat yaptı. Sarı-lacivertli taraftarlar, sosyal medyada #GeçOlmadanErsunYanal hashtag'iyle yönetime çağrı yapmaya devam ediyor. Peki, Ersun Yanal kimdir?

21.09.2018 14:21  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'de, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk hafta maçında deplasmanda alınan 4-1'lik Dinamo Zagreb mağlubiyetinin ardından taraftarlar sosyal medyadan 'ın takımın başına geri dönmesi için 'a çağrı yapmaya başladı. Peki, Ersun Yanal kimdir? İşte, başarılı teknik adamın bilinmeyenleri..

ERSUN YANAL KİMDİR?

Ersun Yanal, 17 Aralık 1961 tarihinde İzmir'in Buca ilçesinde dünyaya geldi. Tam adı Kazım Ersun Yanal olan başarılı teknik adamın dedesi Fehmi Bey, 1920'lerde Fenerbahçe'nin genç takımında oynamıştır. Yanal, 1974 yılında Denizli Endüstri Meslek Lisesi'nin elektrik bölümüne girdi ve orada okudu mezun oldu. 1984 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun olmuştur. Spor yönetimi üzerine eğitim almıştır. Ersun Yanal bir dönem Sarayköyspor'da, Nazillispor ve Aydın sporda top koşturmuştur.

Fenerbahçe'de Ersun Yanal Sesleri Yükseliyor! Ersun Yanal Kimdir?

HÜCUM FUTBOLU ANLAYIŞINI BENİMSİYOR

Cocu yönetimindeki Fenerbahçe'nin savunma anlayışına karşı taraftarlar çalıştırdığı takımlardaki hucüm futbolu anlayışı ile dikakt çeken Ersun Yanal'ı takımın başında görmek istiyor. Yanal, teknik direktörlüğe ilk olarak 1990 yılında o dönem 3.Lig'de olan Sarayköyspor'da başlamıştır.

1992 yılında Denizlispor'da A Genç Takımı antrönü olan Ersun Yanal 1993 yılında Denizlispor'da Süper Gençler Teknik sorumlusu olmuştur. 1994 yılında Denizlispor antrenörlüğüne getirilmiştir. 1997-1998 yıllarında Yeni Salihlispor ile Afyonkarahisar Çay belediyesi Kaymakamlık kupasını kazanmıştır.

Fenerbahçe'de Ersun Yanal Sesleri Yükseliyor! Ersun Yanal Kimdir?

GENÇLERBİRLİĞİ'Nİ UEFA KUPASINA TAŞIDI

Ersun Yanal'ın çalıştırdığı 2003-2004 sezonunda çalıştırdığı Gençlerbirliği UEFA Kupası'nda Blackburn Rovers, Sporting Lizbon ve Parma'yı eleyerek çeyrek finale çıkmış; çeyrek finalde o sezonun UEFA Kupası şampiyonu Valencia'ya ikinci maçta uzatma bölümünde yediği golle elenmişti.

Ersun Yanal yönetiminde Gençlerbirliği 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında Türkiye Kupası'nda finale çıkmış olmasına rağmen iki finali de Trabzonspor'a kaybetmiştir. 27 Ekim 2007'de başladığı Trabzonspor teknik direktörlüğü görevinden 27 nisan 2009 tarihinde ayrıldıktan sonra 22 Şubat 2010 TFF tarafından milli takımlar genel direktörlüğü görevine getirilmiştir. TFF'deki yeni yapılanmanın sonucu olarak 4 Ekim 2011'de bu görevden ayrılmak durumunda kalmıştır.

Fenerbahçe'de Ersun Yanal Sesleri Yükseliyor! Ersun Yanal Kimdir?

28 Haziran 2013 yılında Fenerbahçe'nin Aykut Kocaman'dan boşalan Teknik Direktörlük görevine 1 yıllık sözleşme ile Fenerbahçe futbol takımı teknik direktörlüğüne getirilmiştir. Ersun Yanal bol prese dayalı, öncelikle hücumu düşünen, gol yememekten çok gol atmayı amaçlayan felsefesiyle özellikle iç saha maçlarında Fenerbahçe taraftarına zevkli maçlar izletecektir.

Ersun Yanal 9 Ağustos 2014'de Fenerbahçe'den istifa etmişti.

TRABZONSPORLA OLAYLI AYRILIK

Ersun Yanal 2014 sezonunda çalıştırmaya başladığı Trabzonspor ile olan sözleşmesini 2015 yılında 450 bin Euro bedelle karşılıklı olarak feshederek takımdan ayrılmıştır. 17 Mayıs 2016 tarihinde Trabzonspor ile tekrar anlaşan Ersun Yanal, 2 yıllık sözleşme imzalamıştır. 1 6 Ekim 2017 tarihinde Trabzonspor'un, Akhisar'a 6-1 yenilmesinin ardından Trabzonspor ünlü teknik adamla yollarını ayırmıştı.

Fenerbahçe'de Ersun Yanal Sesleri Yükseliyor! Ersun Yanal Kimdir?

10 MİLYON TL TAZMİNAT KAZANDI

Ersun Yanal, sözleşmesinin feshedilmesinin ardından Trabzonspor'dan 450 bin Euro fesih bedeli alacaktı. İlerleyen süreçte bu parayı alamayan deneyimli çalıştırıcı, bu nedenle dava açmış, sonuçlanan davada Bordo-Mavililer'in Ersun Yanal'a 10 milyon TL ödemesine karar verilmişti.

Fenerbahçe'de Ersun Yanal Sesleri Yükseliyor! Ersun Yanal Kimdir?

MAZLUM AĞAN'IN KIZI İREN AĞAN İLE EVLİ

Ersun Yanal, 1987 yılında evlenmiş, 2015 yılında boşanmıştır. İlk evliliğinden bir kızı ve bir oğlu olan deneyimli teknik adam, 23 Eylül 2017'de eski CHP'li Belediye Başkanı Mazlum Ağan'ın kızı İren Ağan ile evlenmiştir.

Yemek yapmayı çok seven Ersun Yanal, dövüş sporlarına da meraklı. Yanal'ın siyah kuşağı bulunuyor.

Son Dakika Güncel Fenerbahçe'de Ersun Yanal Sesleri Yükseliyor! Ersun Yanal Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement