Fenerbahçe'de nasıl bir sportif direktör portresi çizecek? İşte Emre Belözoğlu vizyonu! - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'de nasıl bir sportif direktör portresi çizecek? İşte Emre Belözoğlu vizyonu!

Fenerbahçe\'de nasıl bir sportif direktör portresi çizecek? İşte Emre Belözoğlu vizyonu!

Spor Arena/Süleyman ARAT - "Aykut Kocaman, Terraneo ve Comollı'nin yanlışlarını iyi analiz ederek aynı hataların tekrarlanmasına izin vermeyecek.

27.04.2020 08:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Arena/Süleyman ARAT - " Aykut Kocaman, Terraneo ve Comollı'nin yanlışlarını iyi analiz ederek aynı hataların tekrarlanmasına izin vermeyecek. Robson, Terim, Cuper gibi ünlü hocalar ve Crespo, Vieri, Shearer gibi yıldızlardan elde ettiği birikimleri kulübe aktaracak. Başkandan sonra en yetkili isim olacak. Hem takımın içinde bir futbolcu hem de yönetimin içerisinde bir yönetici gibi yer alacak."

Fenerbahçe tarihinden bugüne kadar 3 sportif direktör geldi geçti. İlk denemenin yapıldığı Aykut Kocaman daha çok işin teknik bölümüyle ilgili bir portre çizerken, Terraneo ve Comolli transfer bazlı bir çalışmada görev almış, sonuçta üçü de bu görevde beklentilere yanıt verememişti. Önümüzdeki sezon ise sarı lacivertli camia yepyeni heyecanla, taptaze bir beklentiyle sportif direktörlük koltuğuna 4. isim olarak Emre Belözoğlu'nu oturtmaya hazırlanıyor.

Kendisinden beklenti büyük

Sezon sonunda futbolu bırakıp tam yetkili olarak sportif direktörlük görevine başlaması beklenen Emre Belözoğlu'nun hem taze futbolculuk tecrübesi hem de çalıştığı sportif direktörleri analiz ederek bu noktaya gelmesi en büyük avantajı olarak görülüyor. Giuliano Terraneo ile bir

likte Inter'de çalışan, Aykut Kocaman ve Damien Comolli'nin sportif direktörlüklerini bizzat futbolcu olarak tecrübe eden Belözoğlu'nun bu isimlerin geleceklerinin uzun soluklu olmamasının nedenlerini iyi tespit ederek farklı bir sportif direktör olarak görev yapması bekleniyor.

Başkandan sonraki adam olacak

Sportif direktörlük koltuğunda farklı bir yetkiyle çalışacak olan Emre Belözoğlu, başkan Ali Koç'tan sonra gelen en geniş yetkili isim olacak. Maçları protokol tribününden izleyeceği öğrenilen Belözoğlu, hem takımın içinde bir futbolcu hem de yönetimin içinde bir yönetici gibi yer alacak. Takıma alınacak futbolcular konusunda da farklı bir profil çizmesi beklenen Belözoğlu'nun hırslı, forma için oynayan, saygıya önem veren futbolcularla çok farklı bir kadro kurması hedefleniyor. Ali Koç'un da 2021 Haziran ayında yapılacak başkanlık seçimine takımı şampiyon sokabilmek için Emre'yi geniş yetkilerle donatarak başarılı olması için her türlü desteği vereceği biliniyor.

EFSANE HOCALARLA ÇALIŞTI, DÜNYA YILDIZLARIYLA YAN YANA OYNADI

23 YILLIK TECRÜBESi EN BÜYÜK AVANTAJI

23 yıllık futbolculuk kariyeri başarılarla dolu olan Emre Belözoğlu şu ana kadar Fatih Terim, Lucescu, Hector Cuper, Mancini, Simone, Sam Allardyce, Graeme Souness, Bobby Robson, Daum, Şenol Güneş, Aykut Kocaman, Luis Aragones, İsmail Kartal, Abdullah Avcı, Ersun Yanal gibi teknik adamlarla çalışarak çok büyük birikimler elde etti. Eski takım arkadaşlarıyla ve karşılıklı oynadığı yıldız futbolcularla da iyi ilişkilerini sürdüren Belözoğlu; Vieri, Cambiasso, Crespo, Zanetti, Obafemi Martins, Alan Shearer gibi dünya futboluna damga vurmuş isimlerle halen görüşerek dostluklarını sürdürmekte.

3 DiL BiLiYOR

Yurt dışı tecrübelerinden edindiği lisan bilgisini devam ettiren Emre Belözoğlu, "İkinci vatanım" dediği İtalya'ya sık sık giderek İtalyancası'nı unutmadı, üzerine İngilizce'yi de eklemeyi başardı. Atletico Madrid yıllarında öğrendiği İspanyolcası konuşma düzeyinde de olsa, 3 dil bilmesi Emre'nin başka bir artısı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor Fenerbahçe'de nasıl bir sportif direktör portresi çizecek? İşte Emre Belözoğlu vizyonu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement