Fenerbahçe Genel Menajeri Gherardini: Türkiye Ligini Öldürmek İstemiyoruz - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Genel Menajeri Gherardini: Türkiye Ligini Öldürmek İstemiyoruz

Fenerbahçe Genel Menajeri Gherardini: Türkiye Ligini Öldürmek İstemiyoruz

Fenerbahçe Genel Menajeri Gherardini, "Maccabi gelecek sezon lig ve EuroLeague takımlarını ayıracakmış. Ancak kurallar bize karşı olursa, biz de Türkiye Ligi'ni öldürecek hamleyi yapmak zorunda kalabiliriz." dedi.

23.05.2018 13:54  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk basketbolunun 4 lokomotif kulübü Fenerbahçe Doğuş, Tofaş, Anadolu Efes ve Banvit'in genel menajerleri Maurizio Gherardini, Tolga Öngören, Alper Yılmaz ve Turgay Çataloluk, Head&Shoulders ile Kare As sohbetinde Ribaund dergisi için bir araya geldi. 4 menajerin sohbetinde Türk basketbolunun gelişimi adına birbirinden önemli fikirler ortaya çıktı.

Fenerbahçe Genel Menajeri Gherardini: <a class='keyword-sd' href='/turkiye/' title='Türkiye'>Türkiye</a> Ligini Öldürmek İstemiyoruz

Maurizio Gherrardini:

Mutlaka çözüm için beraber hareket etmeliyiz. Maccabi gelecek sezon lig ve EuroLeague takımlarını ayıracakmış. Bakın, biz bunu yapmak istemiyoruz. Ancak kurallar bize karşı olursa, biz de Türkiye Ligi'ni öldürecek bu hamleyi yapmak zorunda kalabiliriz. Günün sonunda hep beraber şunu düşünmeliyiz; 'Nasıl daha iyi yapabiliriz?' daha doğrusu 'Nasıl beraberce daha iyiye gidebiliriz?' kesinlikle potansiyelimiz var. Daha iyisini yapabiliriz. Peki daha iyisini yapmak nedir? Daha çok para harcamak mı? Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Benim açımdan daha iyisini yapmak, daha iyi fikirlere sahip olmaktır.

BÜTÇEYİ AYARLARKEN, GENÇLERİ UNUTMUYORUM

- Üstünde durduğumuz salon konusu da kesinlikle çok önemli. Gidip de, her takımdan 10 bin koltuklu salon beklemenin anlamı yok. Ancak salonların da bir standarda ihtiyacı var. Aksi takdirde ligin kalitesini bir üst seviyeye çekmek zor.

- Genelde gündemimiz A takımlar ama genç takımları daha sık konuşmalıyız. Sene başı bütçeleri ayarlarken, gençlerin gelişimine dair detayları atlamıyorum.

- Biz, Efes, TOFAŞ ve Banvit; sağlam scouting ağları kuralım. Bulduğumuz oyuncuları da gerekirse birbirimizle paylaşalım. Ve neticede hepimiz kazanalım.

Fenerbahçe Genel Menajeri Gherardini: Türkiye Ligini Öldürmek İstemiyoruz

KİLİT CÜMLE: KOÇLARA KOÇLUK YAPMAK...

- Benim için kilit cümle şu: Koçlara koçluk yapmak. Bu işe başlarken en tepeye koymamız gereken unsur kesinlikle bu. Masaya fikirleri yatırıp, koçlarla 'neyin iyi, neyin kötü' olduğunu konuşmalıyız. Her şeyden önce onların bu gelişimi göstermesi gerekiyor. Burada biraz konuşmak ve öne çıkmak yanlış algılanıyor.

YABANCI SAYISINA DAHA YENİ ANLAŞTIK

Alper Yılmaz: Şüphesiz ortak bir plan yapmak ve planı hep beraber takip etmek. Biz bunu EuroLeague'de yapmaya başladık. Ancak Türkiye'de bunun oturması için karşılıklı daha büyük bir efor lazım. Federasyon mutlaka daha uzun vadeli bir planla kulüplerin karşısına çıkmalı. Bu 5 yıllık bir plan olabilir. Sürekli 'Önümüzdeki yıl ne olacak?' diye düşünmemeliyiz.

Fenerbahçe Genel Menajeri Gherardini: Türkiye Ligini Öldürmek İstemiyoruz

- Bence Türkiye Ligi olarak, 6 yabancı kuralına yeni adapte olduk. Türk oyuncular, maç başına 200 dakikalık pastanın ortalama 60 dakikasını alıyor. Basite indirgersek; 1.5 Türk oyuncu devamlı parkede. Az önce 5 yıllık plan dedim ya, bu planların meyveleri toplama evresi var. Biz bu yabancı kuralına yeni adapte olduk, bırakın meyveleri toplayalım.

YAPI OLARAK AVRUPA'NIN EN İYİ 2. LİGİ DEĞİLİZ!

Tolga Öngören: Basketbolumuzun içinde Gherrardini gibi insanların bulunması çok kıymetli. Tecrübeleri ve bilgi birikimiyle bu konuda liderlik edebilecek donanımda...

Fenerbahçe Genel Menajeri Gherardini: Türkiye Ligini Öldürmek İstemiyoruz

Biz kendimizi değerlendirirken, sık sık "Avrupa'nın en iyi 2. Ligi" olduğumuzu iddia ediyoruz. Ancak icraata bakınca, yapısal olarak o seviyede olmadığımız çok net gözüküyor. Mutlaka değiştirmemiz gereken şeyler var. Türk basketbolunun acilen, bizi yukarıya taşıyacak, kendimize özgü bir yapılanmaya ihtiyacı var. Şu an bir yapı var mı? Mutlaka var ancak ayakları yere çok iyi basmıyor. Kriterler ve bunları destekleyecek yaptırımlar çok daha sert olmalı. Yapısal problemleri alıp da, yabancı sayısına indirgemek sorunları çözmez. Biz Tofaş olarak, sayı böyle de kalsa, aşağı veya yukarı da çıksa çok önemsemiyoruz. Çünkü asıl sorunlar, bu tartışmadan çok daha derin.

TÜRK OYUNCULARLA BAŞARMAK İSTİYORUZ

Turgay Çataloluk: Bu işe girdiğimiz günden bu yana, vizyonumuz ve amacımız belli. Biz, devamlılığı olan bir organizasyon ortaya çıkardık. Başarılı olmak istiyoruz ve bunu yaparken Türk oyuncuların bu işin içerisinde olmasını hedefliyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımızla da bunu gösterdik. Bu ligde herkesin misyonu farklı. Zaten olması gereken de bu. Burada hem bir geleneği, hem de geleceğe dair planı olan kulüplerle beraberiz. Efes, Fenerbahçe ve Tofaş gibi kulüplerin sayısı mutlaka artmalı. Mesele kesinlikle 'Az para, çok para' işi değil. Vizyon ve organizasyon işi. Ancak biz bu organizasyon kalitesinde standardı yakalamakta zorlanıyoruz. Gerek bizim ligde, gerekse alt ligde çok sayıda çarpık yapı var. Federasyonun bu noktada yaptığı Gelişim Ligi hamlesi önemliydi. Açıkçası bizim pek ihtiyacımız yoktu; zira ikinci ligde rekabetçi bir takımımız zaten var. Ancak bu şekilde yapılanmamış takımlar açısından kıymetli. Çünkü takımların artık Avrupa'daki takımlar gibi 'gerçek' basketbol kulüpleri olması lazım. Altyapısıyla, üst yapısıyla daha ciddi organizasyonlara dönüşmeliler.

Son Dakika Spor Fenerbahçe Genel Menajeri Gherardini: Türkiye Ligini Öldürmek İstemiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi
    19:03 Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verdi. Kursiyerlere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • İngilizler duyurdu! Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Liverpool'dan
    18:54 İngilizler duyurdu! Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Liverpool'dan

    Fernando Santos ile yollarını ayıran Beşiktaş, teknik direktör arayışlarını sürdürüyor. İngiliz basını, siyah-beyazlıların sezon sonunda Liverpool'dan ayrılacak olan Alman teknik adam Jürgen Klopp'un yardımcısı Pepijn Lijnders'ı takımın başına getirmek istediğini yazdı.

  • Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Alanya'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Erolçevik, şampiyon olmanın heyecanını ve hedeflerini paylaştı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından da ziyaret edilen sporcu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.

  • Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    17:54 Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Antalya'da düzenlenen Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılış töreni Kemer ilçesindeki Göynük Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, konuşmasında sporcuların ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları vurgulayarak, 2024 yılında da aynı başarıyı beklediklerini belirtti. Açılış töreninde Bekir Özer'e teşekkür plaketi verildi. Şampiyona 21 Nisan'da sona erecek.

  • Kızıldağ Karakucak Güreşleri Şampiyonu İbrahim Bölükbaşı'na Altın Kemeri Verildi
    17:38 Kızıldağ Karakucak Güreşleri Şampiyonu İbrahim Bölükbaşı'na Altın Kemeri Verildi

    Adana'nın Karaisalı ilçesinde düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde üst üste 3 kez şampiyon olan İbrahim Bölükbaşı, 2021'de altın kemer almayı hak etti. Ancak müsabakaların 2020'de Kovid-19 nedeniyle durdurulması sebebiyle ödülü verilmemişti. Sporcu, durumu yargıya taşıdı ve altın kemerin kendisine verilmesi kararı çıktı. Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, noter huzurunda Bölükbaşı'na ödülünü teslim etti. Bölükbaşı, altın kemeri çocuklarının eğitimi için kullanacağını belirtti.

  • Servet değerinde tazminat kazandı! Arabistan'da paraya para demeyen Ronaldo'dan eski takımına ağır darbe
    17:37 Servet değerinde tazminat kazandı! Arabistan'da paraya para demeyen Ronaldo'dan eski takımına ağır darbe

    Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo, alacaklarının ödenmediği iddiasıyla eski kulünbü Juventus'a açtığı davayı kazandı. İtalyan devi, eski oyuncusu Ronaldo'ya 10 milyon euro tazminat ödeyecek.

  • TSYD Samsun Şubesi Yönetimi Samsun Valisi'ni Ziyaret Etti
    17:34 TSYD Samsun Şubesi Yönetimi Samsun Valisi'ni Ziyaret Etti

    Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Samsun Şubesi yönetimi, Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret etti. Ziyarette, şubenin faaliyetleri hakkında bilgi verildi ve sporun birleştirici yönü vurgulandı. Vali Tavlı, Samsun'un doğal ve kültürel güzelliklerini spor turizmiyle tüm dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi
    17:33 Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan (Saha Cumhuriyeti) ile ilişkilerinin dinamik bir şekilde geliştiğini söyledi. Tokayev, Yakutistan Başkanı Aysen Nikolayev'i kabul ederek, karşılıklı ticaret hacmindeki artışın bu ilişkilerin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yakutistan Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen görüşmede tarım, madencilik, dijitalleşme ve turizm alanlarında işbirliği konuları ele alındı.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    17:24 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Adana Demirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, pas ve rondo çalışması yaptı. Sakatlığı devam eden Lubomir Satka ise antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları çalışma ile maçın hazırlıklarını tamamlayacak.


Advertisement