Fenerbahçe-Manchester United Maçında Notlar - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe-Manchester United Maçında Notlar

Fenerbahçe-Manchester United Maçında Notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında İngiliz ekibi Manchester United karşısında takımını 2 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

03.11.2016 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında İngiliz ekibi Manchester United karşısında takımını 2 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Hollandalı teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta sonu 5-0 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçının kadrosunda biri zorunlu olmak üzere 2 değişiklik yaptı.

Kardemir Karabükspor maçında 2 gol ve 1 asistle ön plana çıkan Robin van Persie'yi kenarda oturtan Advocaat, Moussa Sow'u tek forvet olarak sahaya sürdü. Kardemir Karabükspor maçında 1 gole imza atan Aatif Chahechouhe ise UEFA listesinde olmadığı için kadroda yer alamadı. Advocaat bu ismin yerine ise Alper Potuk'a forma verdi.

Kalede Volkan Demirel'le başlayan Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Ön liberoda Mehmet Topal, Josef de Souza ikilisini bozmayan Advocaat, kanatlarda yine Jeremain Lens ile Volkan Şen'i oynattı. Sarı-lacivertlilerde forvet arkasında Alper Potuk, ileri uçta ise Sow forma giydi.

Van Persie 4 maç sonra yedek

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, 4 maç sonra yedek kulübesine çekildi.

Son 4 maçta ilk 11'de sahaya çıkan ve iyi bir performans ortaya koyan golcü futbolcu, eski takımı Manchester United karşısında yedekler arasında bekledi.

Van Persie'nin yerine oynayan Sow ise 4 maç sonra ilk 11'de forma şansı yakaladı.

Fenerbahçe'de iki eksik

Fenerbahçe'de sakatlıkları devam eden Ozan Tufan ile Gregory van der Wiel, Manchester United karşısında kadroda yer almadı.

Bu isimlerin dışında Chahechouhe ile Jose Fernandao da UEFA listesine alınmadığı için kadroya giremedi.

"Kupa 2"de 100. maç

Fenerbahçe, Avrupa'nın kulüpler bazındaki iki numaralı organizasyonunda 100. maçını Manchester United'a karşı oynadı.

Sarı-lacivertliler, 1971-1972 sezonunda düzenlenen ilk UEFA Kupası organizasyonundan bu yana bu kulvarda 99 maça çıktı. Bu maçlarda Fenerbahçe, 42 galibiyet, 23 beraberlik ve 34 mağlubiyet aldı.

Öte yandan Fenerbahçe, "Kupa 2"de 50. iç saha maçını Manchester United karşısında oynadı.

Sezonun en kalabalık taraftarı

Fenerbahçeli taraftarlar bu sezon Kadıköy'deki bir maça ilk defa yoğun ilgi gösterdi.

Ligde 5, Avrupa'da 3 olmak üzere bu sezon Ülker Stadı'nda 8 maça çıkan sarı-lacivertliler, istediği taraftar desteğinden yoksun kalmıştı.

Tribünlerdeki yaklaşık 40 bin Fenerbahçeli taraftar takımlarına destek oldu.

Manchester United taraftarı ise kendileri için ayrılan tribünün tamamını doldurdu. Maçı bin 500 kadar İngiliz taraftar takip etti.

Mourinho'dan 3 değişiklik

Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho, Premier Lig'de son oynadıkları Burnley maçına göre takımında 3 değişiklik yaptı.

Premier Lig'de 0-0 berabere biten maçta ilk 11'de yer alan Jesse Lingard ilk 18'e giremezken, Juan Mata ve Zlatan Ibrahimovic yedek kulübesinde şans bekledi.

Portekizli teknik adam bu isimlerin yerine Morgan, Schneirderlin, Anthony Martial ve Wayne Rooney'i ilk 11'de sahaya sürdü.

İngiliz temsilcisinde sakatlıkları bulunan Chris Smalling, Eric Bailly ve Antonio Valencia kadroda yer almadı. Manchester United'da bu isimlerin dışında Memphis Depay ile UEFA listesine alınmaya Bastian Schweinsteiger İstanbul'a getirilmedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fenerbahçe-Manchester United Maçında Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor
    19:58 Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri müsabakaları, Düzce'de devam ediyor. Türkiye'nin 28 ilinden takımların katıldığı şampiyonada 40 kız ve 40 erkek sporcu ter döküyor. Final müsabakaları ise Pazar günü yapılacak.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:29 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, antrenör ve hakem katıldı.

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.


Advertisement