Fenerbahçe'nin Devre Arası Kampı Az Alkmaar Maçıyla Tamamlanıyor - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'nin Devre Arası Kampı Az Alkmaar Maçıyla Tamamlanıyor

Ersun Yanal'ın önceliği takım olma duygusuBilimsel çalışmalar yapılıyorSlimani ve Benzia'ya özel ilgiVolkan Demirel motive ediyorTakım güç depoluyorKilit isim Mehmet Ekici Savunmanın patronu SkrtelKanatlardan golcülere destekAZ Alkmaar maçında 2 farklı kadro Comolli transfer...

11.01.2019 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ersun Yanal'ın önceliği takım olma duygusu

Bilimsel çalışmalar yapılıyor

Slimani ve Benzia'ya özel ilgi

Volkan Demirel motive ediyor

Takım güç depoluyor

Kilit isim Mehmet Ekici

Savunmanın patronu Skrtel

Kanatlardan golcülere destek

AZ Alkmaar maçında 2 farklı kadro

Comolli transfer arayışında

Olgucan KALKAN/ ANTALYA,

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında tarihinin en kötü başlangıcını yapan Fenerbahçe, ikinci yarı hazırlıklarına Antalya'nın Belek beldesinde devam ediyor. Genel olarak basına kapalı olarak gerçekleştirilen çalışmalarda teknik direktör Ersun Yanal, oyuncularıyla tek tek ilgileniyor.

ÖNCELİK; TAKIM OLMA DUYGUSU

Ersun Yanal'ın ikinci yarı öncesinde önem verdiği konulardan birisi takım olma... Tecrübeli antrenör gelmeden öncede sarı-lacivertli futbolcular arasında sorun olmasa da, Ersun hocanın gelmesiyle birlikte takımdaki hava bir anda değişti. Sarı-Lacivertli futbolcular antrenmanlardaki keyifli görüntüleriyle dikkat çekerken, ikinci yarı öncesinde takıma büyük moral geldi.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Ersun Yanal, antrenmanların yapılmasında bilimsel yollara da başvurdu. Her oyuncuda takip sistemi bulunurken, sahanın 4 bir yanında konulan cihazlarla, her futbolcunun verileri kayıt altına alınıyor. Bunun yanı sıra Drone ile yapılan çekimlerle de veri çalışmalarına destekte bulunuluyor.

SLİMANİ VE BENZİA'YA ÖZEL İLGİ

Devre arası kampında Ersun Yanal'ın Slimani ve Benzia ile yakından ilgilendiği öğrenildi. Özellikle sezonun ilk yarısında gösterdiği performansla eleştiri oklarının hedefi haline gelen Slimani'ye destek olan Yanal, salonda yapılan antrenmanlarda da tecrübeli futbolcuyla birebir ilgileniyor. Ersun Yanal'ın yakından ilgilendiği diğer isim ise Benzia. Ersun Yanal, sezonun ikinci yarısında Cezayirli futbolcudan büyük katkı bekliyor.

VOLKAN MOTİVE EDİYOR

Yönetimden özür diledikten sonra affedilerek takımın Antalya kampına dahil edilen Volkan Demirel, idman çalışmalarının yanı sıra takım arkadaşlarını da ligin ikinci yarısı için motive ediyor.

Teknik direktör Ersun Yanal da basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında Volkan Demirel'in sarı-lacivertli kulüp için önemli olduğunu ifade etti. Tecrübeli kaleciden kaptanlığın alınması gibi bir durumun olmadığı, unvanının alınmasıyla oyuncunun kaptanlığının alınamayacağına dikkat çekmişti.

TAKIM GÜÇ DEPOLUYOR

Sarı-lacivertli ekip Antalya kampının büyük bölümünde güç antrenmanları gerçekleştirdi. Özellikle basına kapalı olarak salonda yapılan antrenmanlarda güç depolayan futbolcular, sahada da kondisyon ağırlıklı çalışmalar yaptı.

KİLİT İSİM MEHMET EKİCİ

Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'sinde kilit isimlerden birisi de Mehmet Ekici olacak. Tecrübeli teknik adam takımın başına geçmesinin ardından Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçıyla Mehmet Ekici'yi ilk 11'e dahil etmişti. Giresun ile deplasmanda oynanan kupa mücadelesine de ilk 11'de başlayan Ekici, attığı 2 golle Ersun hocanın güvenini boşa çıkartmamıştı. 10 numaranın yanı sıra 8 numara da oynayabilen Ekici, ceza sahasının dışından şutlar ve duran toplardaki tehdidi sebebiyle takımın vazgeçilmezleri arasında yerini alabilir.

SAVUNMANIN PATRONU SKRTEL

Savunmaya yapılan Sadık Çiftpınar transferiyle sayısal olarak bu mevkide alternatif yaratan Fenerbahçe'de ikinci yarıda savunmanın bir numaralı ismi yine Skrtel olacak. Savunmadan pasla kurulacak oyunlarda ilk istasyon Slovak futbolcu olacak. Pas oranı yüksek olan ve savunmadan topla yaptığı çıkışlarla da dikkat eken Skrtel, ikinci yarıda stoperdeki ilk tercih olacak. Skertel'in partneri ise performanslarına göre Sadık ve Neustadter'den birisi olabilir.

KANATLARDAN GOLCÜLERE DESTEK

Ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta 16 gol atarak 0.94'lük bir oran yakalayan sarı-lacivertli ekipte ikinci yarıda kanat oyuncuları da skora direkt katkı yapacak. Yanal, forvet oyuncularının yarattığı pozisyonlarda kanat oyuncularının ceza sahası içerisine girerek golü kovalamalarını istiyor. Tecrübeli teknik direktör, şampiyon olduğu dönemde kanatta forma giyen Dirk Kuyt ve Sow gibi isimlerden ciddi bir gol katkısı almayı başarmıştı.

AZ ALKMAAR MAÇINDA 2 FARKLI KADRO

Sarı-lacivertlilerde Antalya kampı bugün oynanacak AZ Alkmaar maçıyla sona erecek. 9 günlük kampın son gününde oynanacak hazırlık maçında Ersun Yanal, iki devrede iki farklı 11 deneyecek. İdeale yakın bir 11 ile mücadeleye başlayacak olan Fenerbahçe'de maç eksiği olan Volkan Demirel ve yeni transfer Sadık'ın ise ikinci devrede görev alması bekleniyor.

COMOLLİ TRANSFER ARAYIŞINDA

Sarı-lacivertli ekibin sportif direktörü Damien Comolli, 3 Ocak'ta başlayan Antalya kampına 9 Ocak'ta katılmıştı. İstanbul'da transfer görüşmelerini sürdüren Comolli'nin Antalya kampındaki ilk antrenmanda sahaya çıktıktan sonra uzun süre telefon görüşmesi yapması dikkat çekmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Fenerbahçe'nin Devre Arası Kampı Az Alkmaar Maçıyla Tamamlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement