Fenerbahçe, Trabzon'a Ceza İstedi - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe, Trabzon'a Ceza İstedi

Fenerbahçe, Trabzon\'a Ceza İstedi

Sadri Şener ve Nevzat Şakar hakkında verilen beraat kararına itiraz edildi.

05.02.2014 10:31  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'den 'teşvik' iddiası!

Fenerbahçe Kulübü, Şike Davası'nda haklarında verilen beraat kararları Yargıtay tarafından da onanan Trabzonspor eski Başkanı Sadri Şener ile asbaşkan Nevzat Şakar hakkında bozma kararı verilmesini istedi.

Kulüp, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na dün başvurarak, Trabzonspor eski Başkanı Sadri Şener, asbaşkan Nevzat Şakar ile Şener'in kardeşi Mustafa Sani Şener, Trabzonspor eski yöneticisi Zeki Mazlum ve futbolcu menajeri Mithat Halis'in beraat kararlarının Yargıtay tarafından da onanmasına itiraz ederek söz konusu kararın bozulma talebiyle Ceza Genel Kurulu'na gönderilmesini talep etti.

'İtirazlarımız yeterince irdelenmedi'

Fenerbahçe Futbol AŞ'nin de adının yer aldığı ve dokuz sayfalık itiraz sayfalık dilekçesinde söz konusu kişiler hakkında 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin beraat kararına dair yapılan temyiz başvurusundaki itiraz ve gerekçelerinin Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından yeterince irdelenmediği savunuldu. Son olarak yerel mahkemede 2 Temmuz 2012'de verilen beraat kararlarının Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce 17 Ocak 2014'te onandığı vurgulandı.

Trabzonspor'dan "hakem" tepkisi

'Beşinci daire kararı hukuka aykırı'

Fenerbahçe, itiraz dilekçesine Sadri Şener, Nevzat Şakar, M. Sani Şener, Zeki Mazlum ve Mithat Halis'in dava dosyasında şike veya teşvikle suçlandıkları tape'lerden alıntılar da ekledi. İtiraz dilekçesinin sonuç bölümünde Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin söz konusu kişiler hakkında hukuka ve usule aykırı şekilde beraat kararını onadığı savunularak,

"Beraat kararının onanması kararı aleyhine CMK'nın 308 ve ilgili diğer hükümler gereğince lehimize olacak şekilde başvuru yapılmasını ve nihayetinde dosyanın Ceza Genel Kurulu'na bozulması talebiyle gönderilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz" denildi.

Başsavcılığın cevabı bekleniyor

Fenerbahçe'nin bu itirazından sonra Başsavcılığın başta Şener olmak üzere diğer isimler için yapılan itiraza vereceği cevap merakla bekleniyor.

Ahmet Ercanlar

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Fenerbahçe, Trabzon'a Ceza İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement